Denne nyhetsartikkelen er mer enn ett år gammel og kan være utdatert. Gå til nyhetsoversikten.

NSFF stiller med landslag i 20th FIAP Nature Biennial 2020. Deltakelsen er gratis og hver deltaker kan levere inn fire bilder for vurdering til hvert tema.

Oppdatering: de utvalgte bildene kan nå sees her. Lykke til!

NSFF er medlem av FIAP – Fédération Internationale de l’Art Photographique – som er en verdensomspennende organisasjon for landsorganisasjonene innen amatørfotografi. Hvert år arrangeres det ulike biennaler som medlemslandene kan delta i. En FIAP-biennale er en kombinasjon av konkurranse og utstilling og kan betegnes som VM i foto, der hvert land stiller med et landslag. Tidligere biennaler blir vist på FIAP sin nettside. For at det skal bli god tematisk sammenheng for laginnleveringen har NSFF sitt internasjonale utvalg bestemt følgende tema for de norske landslagene:

  • Tema i printklassen: «Øyenstikkere på strå» stående format, farger
  • Tema i digital klasse: «Fugler i flukt» liggende format, farger
Gaute Frøystein: I see you

«I see you». Gaute Frøystein, Bodø Fotoklubb. Blant bildene som skaffet ham tittelen AFIAP nå i 2019.

Det vil bli plukket ut 10 bilder til printklassen, maks ett fra hver autor, og 20 bilder til digital klasse, maks to bilder pr autor. Alle bilder leveres digitalt, NSFF står for selve printingen. Siste frist er 1. februar 2020. VIKTIG: Fordi NSFF er i ferd med å legge om innleveringssystemet blir det ikke åpnet for innlevering før over nyttår. Det blir varslet på nytt når innlevering er åpnet. Eventuelle spørsmål rettes til Internasjonalt utvalg; internasjonalt@nsff.no eller på facebookgruppa Internasjonale konkurranser. Lykke til!

Regler:

  • Man kan laste opp fire bilder til hver klasse.
  • Filene som lastes opp skal være JPG, sRGB fargerom, 300 dpi.
  • Bildestørrelse: maksimalt 2400 piksler for bildets lengste side. Maks filstørrelse 3 MB.
  • Innlevering digitalt, her på nsff.no (åpner over nyttår). Frist for innlevering er 1. februar 2020.

MERK: Deltakerne må akseptere at internasjonalt utvalg innenfor rimelighetens grenser har mulighet til å beskjære, endre på farge, kontrast, skarphet etc. Dette for å oppnå et enhetlig inntrykk av bildene når de blir presentert samlet, da det gis poeng for sammenheng, eller «coherence». Bildene bedømmes altså både hver for seg og samlet, under FIAP-biennalens juryering.

Annen informasjon:

  • NSFF printer bildene i papirklassen, innlevering skjer digitalt til begge klasser.
  • Alle landslagene blir utstilt 21. juli 2020 i South Ural State Museum of History, Chelyabinsk City, Russland.
  • Printet katalog blir sendt til alle som kommer med på landslaget.
  • Landslagene til NSFF blir presentert i NSFF Magasinet.

Juryen består av:
Herbert Gmeiner, MFIAP, HonEFIAP, Østerrike
Anton Savov, ESFIAP Bulgaria
Vasja Doberlet, MFIAP, EFIAP/p, ESFIAP Slovenia