Personvernerklæring for Norsk Selskap For Fotografi

Sist oppdatert: mai 2020

Ditt personvern er viktig for oss. I denne personvernerklæringen forklarer vi hvilke personopplysninger Norsk Selskap For Fotografi – heretter NSFF – behandler, hvordan NSFF behandler opplysningene, samt formålet med behandlingen.

Innsamling av personlig informasjon

NSFF innhenter data fra deg via ditt medlemskap i tilsluttede film- og fotoklubber. Du gir oss noe av denne informasjonen direkte ved innmelding. Hva slags data vi samler inn avhenger av valgene du gjør, inkludert personverninnstillingene dine, samt tjenestene og funksjonene du bruker.

Hvis du er tillitsvalgt i NSFF vil det innhentes noen flere opplysninger om deg, samt at noe av dette deles offentlig, som bilde og navn. Valgfri informasjon er telefonnummer. Det blir utdelt egen e-postadresse fra NSFF for de ulike tillitsverv.

Når vi ber deg om å oppgi personopplysninger, har du muligheten til å avslå. Medlemstjenestene våre krever at du oppgir enkelte personopplysninger for at vi skal kunne levere tjenester til deg. Hvis du velger å ikke oppgi informasjonen vi trenger for å kunne tilby en bestemt tjeneste, kan du ikke bruke/ delta i den tjenesten. Eksempelvis: når vi samler inn personopplysninger for å inngå en kontrakt med deg (medlemskap), og du ikke oppgir dataene, kan vi heller ikke legge deg inn som medlem. Hvis dette gjelder et eksisterende medlemskap du allerede har, kan det hende vi må avbryte medlemskapet. Vi varsler deg hvis dette er tilfellet.

Dersom det er valgfritt å oppgi opplysningene, og du velger ikke å dele disse, kommer funksjoner som bruker slike opplysninger om deg ikke til å fungere.

Slik bruker vi personlig informasjon

NSFF bruker informasjonen vi samler inn når det er nødvendig for å levere tjenestene eller utføre transaksjonene du ber om. Eksempler på dette er deltagelse i konkurranser og utsending av årbøker. Medlemmers personopplysninger kan benyttes til generelt målrettet annonsering (basert f.eks. på geografisk tilhørighet og alder) og relevante tilbud, medlemsinformasjon og nyhetsbrev, samt for å skape et nettsted som er funksjonelt for brukerne.

Grunner til at vi deler personlig informasjon

Vi deler personlig informasjon med din tillatelse for å fullføre en transaksjon eller tilby en tjeneste som du har forespurt eller autorisert. Vi deler også informasjon når dette er påkrevd ved lov eller i forbindelse med en rettsprosess. Informasjon som deles inkluderer cookies fra:

  • Google Analytics, for at vi skal kunne analysere brukermønstere på nettstedet nsff.no samt NSFF Magasin for bedre å tilpasse disse til brukernes behov. Personvernerklæringen for Google finnes her.
  • Facebook, for enklere deling av artikler til Facebook. Personvernerklæringen for Facebook finner du her.
  • Gravatar, for innsetting av «avatar» (profilbilde) ved kommentering på NSFF Magasin. Ved innlegging av kommentarer på NSFF Magasin vil en anonym tekststreng genereres på grunnlag av e-postadressen din og sendes til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en brukerkonto der. Etter at kommentaren din er godkjent vil da eventuelt ditt profilbilde være offentlig synlig sammen med kommentaren. Personvernerklæringen for Gravatar ligger her.

www.nettvett.no kan man lære om hvordan nettleseren justeres til å godta eller avvise informasjonskapsler, og ellers lese tips for sikker surfing.

Slik får du tilgang til og kan kontrollere personlig informasjon

Du kan sjekke hva NSFF har samlet inn av personlig informasjon ved å logge deg inn på nettsiden. På denne måten kan du også utøve rettighetene dine når det gjelder databeskyttelse, ved å fjerne eller begrense hvilken informasjon som lagres. Du kan og reservere deg mot informasjon på e-post fra NSFF; nyhetsbrev.

Dersom du oppdager at det er registrert feil informasjon om deg, skal dette rettes innen rimelig tid etter at dette er meldt til din klubbs registeransvarlig eller NSFF sekretariat. Du kan alltid kontakte NSFF tillitsvalgte via opplysninger på kontaktsiden. Med unntak av navn vil alle personopplysninger enkelt kunne slettes fra NSFFs register. Navn ønskes beholdt for at NSFF skal kunne bevare historisk informasjon, men også dette kan i særskilte tilfeller slettes.

Fullstendig tilgang til hvert medlems personopplysninger er kun gitt det enkelte medlem samt utvalgte tillitsvalgte i hhv. egen klubb (registeransvarlig og kasserer) og i NSFF (sekretariatets medlemmer). Andre vil kunne se hvilke hederstegn medlemmet eventuelt er tildelt, resultater oppnådd i NSFF-administrerte konkurranser samt bilder innlevert til NSFF Bildevurdering. Ingen av disse opplysningene er tilgjengelig samlet for andre enn medlemmet selv.

Hvis du bruker en e-postadresse for å få tilgang til NSFF-kontoen din og denne e-postadressen ble levert av en organisasjon du er tilknyttet, for eksempel en arbeidsgiver eller skole, kan denne organisasjonen:

  • Kontrollere og administrere NSFF-kontoen din.
  • Få tilgang til og behandle informasjonen din, inkludert innholdet i kommunikasjon samt filer tilknyttet NSFF-kontoen din.

Hvis du mister tilgang til jobb- eller skolekontoen (hvis du for eksempel bytter jobb), kan du miste tilgangen til kontoen og det tilknyttede innholdet hvis du har brukt jobb- eller skolekontoen til å logge på slike produkter.