Denne nyhetsartikkelen er mer enn ett år gammel og kan være utdatert. Gå til nyhetsoversikten.

Våre samarbeidspartnere innen kurs og workshops, Blueberry Photography, tilbyr NSFF-medlemmer rabatt på sine workshops. Nå planlegger de en spennende portrettworkshop i Oslo, med Vee Speers!

Vee Speers

Workshop med Vee Speers – for første gang i Norge

Vee er en av nåtidens verdensledende og toneangivende fotografene. Den australske fotografen som har gjort Paris til sin hjemby kommer til Oslo for å holde workshop og foredrag. Det bli tre dager fylt med inspirasjon, magi, rariteter, fotografering, foredrag, latter, energi, rekvisitter, styling og mye mer! Sammen med Vee Speers får du hjelp til å finne din kreative energi og gi et tilskudd til dine fotografiske ferdigheter. Vee vil presentere og dele sin unike tilnærming og inspirasjon til portrettfotografering etterfulgt av spørsmål og svar. Du vil få individuell inspirasjon og mye tid i grupper.

Hver deltaker får muligheten til å presentere sitt arbeid, fotografere modeller og motta råd om hvordan man kan utvikle historienes kunst gjennom portretter, kostymer og rekvisitter. Workshopen er åpen for alle og du trenger ingen spesielle tekniske ferdigheter. Undervisningen foregår på engelsk og er begrenset til 15 deltakere.

Les mer om workshopen på Blueberry Photographys nettside. For påmelding med 10 % sender du en e-post til katrine@blueberryphotography.no der du oppgir hvilken fotoklubb du er medlem av.

Om Vee Speers

Vee Speers gjorde braksuksess med serien The Birthday Party, hvor hun fotograferte portretter av kostyme kledde barn på en imaginær bursdagsfest. Den utvaskede fargepaletten og rare kostymer skapte tidløs kvalitet som ble utgitt i bokform og utstilt verden over. De poetiske bildene er tatt i øyehøyde og trekker betrakteren inn i barnas verden – en merkelig og annerledes verden.

Australske Vee Speers forelsket seg i fotografi i en tidlig alder og har sagt: «I didn’t choose photography, it chose me». Hun elsket å hjelpe faren i mørkerommet og ble fortryllet av å se portrettene hans, de fremsto som magi for henne. Etter fullført kunstskole i Brisbane på 80-tallet jobbet Speers som fotograf for ABC Television i Sydney og i 1990 ble et kort opphold i Frankrike en permanent flytting til Paris. En romantisk by med ubegrenset potensial og uendelig kreativ inspirasjon. Med sine dramatiske og spennende historiefortellinger gjennom portretter, engasjerer Vee med sine kunstfotografier over hele verden. Hennes store gjennombrudd kom i 2001 med serien Bordello der fotografiene leker med forførelse, sensualitet og femininitet.

Hun er kjent for sin helt spesielle visuelle stil og hennes fotografier er derfor unike og veldig gjenkjennelige. Vee oser av energi og varme og med sin lekenhet til fotografiet blir du fort betatt av hennes vennlige vesen. «Jeg liker ikke å følge mengden. Jeg liker å forføre, med fotografier som er urovekkende og vakre, men som gir rom for seeren å komme inn i min verden».