Denne nyhetsartikkelen er mer enn ett år gammel og kan være utdatert. Gå til nyhetsoversikten.

Bildekritikk er et godt verktøy for å utvikle seg som fotograf. Det er lett å «se seg blind» på egne bilder, og kanskje kjøre seg fast i et spor som verken trigger inspirasjon eller glede ved hobbyen.

Bildekritikk hos Arendal fotoklubb (foto: Birgit Fostervold)

Klubbkvelder er gode arenaer for bildekritikk, men for mange kan det være skummelt å eksponere seg selv og sine bilder for et fullsatt klubblokale. Da finnes det heldigvis mange alternativer, for eksempel nasjonale og internasjonale diskusjonsfora og facebookgrupper som er dedikerte til formålet.

Også NSFF har en nettbasert bildekritikk-tjeneste. Her har vi knyttet til oss en gruppe erfarne fotografer – eller «likemenn» om du vil – som deler sine tanker om de bilder som lastes opp for vurdering. For å delta med ditt bilde logger du inn på medlemsseksjonen og finner frem til opplastingslenken sammen med de andre konkurransene som er tilgjengelige. Bildekritikken starter på nytt to ganger i året, og vi har nettopp startet andre semester for 2018!

Logg innLast oppSe de opplastede bildene for andre halvår 2018
(klikk på bildene for å se dem litt større, eller på knappen merket «Gi en vurdering/kommentar» for å se bildene enda større)

Bildet er tatt under en klubbkveld med bildevurdering hos Arendal fotoklubb. Her vurderes de innsendte bildene i grupper før felles gjennomgang; da er det enklere for alle å ta ordet.