Denne nyhetsartikkelen er mer enn ett år gammel og kan være utdatert. Gå til nyhetsoversikten.

Resultatene fra juryen til Jubileumskonkurransen i Film er klar og de tre vinnerne er:

  • Gull: Roy Arild Nilsen, med filmen «Introspeksjon», Bergen Fritidsfilmere
  • Sølv: Terje Idsø, med filmen «Samleren», Stavanger Videoklubb
  • Bronse: Frank Evensen, med filmen «Klage», Oslo Kamera Klubb

Gullvinneren får gavekort på kr 5000, sølvvinner får gavekort på 2500,- og bronsevinner får gavekort på 1000,-. Vi gratulerer!
Juryeringen har vært avholdt i Stavanger av en uavhengig jury bestående av tre personer som alle til daglig jobber med film, og som alle har laget en rekke filmer:

  1. Jarle Bjørknes (Juryleder), filmprodusent og leder i filmproduksjonsselskapet Incitus.
  2. Gunhild Oddsen, filmprodusent i Gofilm og med mellomfag i filmvitenskap.
  3. Mads Eriksen, manusforfatter og regissør med bakgrunn fra Filmskolen på Lillehammer.

Komplett resultatliste kan lastes ned her

Juryens kommentar til vinnerfilmene:

Gull: «Introspeksjon», Roy Arild Nilsen, Bergen Fritidsfilmere

Dette ble juryens favoritt og tildeles førsteplassen i konkurransen. Denne filmen var til slutt den filmen som appellerte mest til juryens sans for filmkunst. Bildespråket gjør den aktuell til kortfilmfestival, som den eneste i konkurransen. Den var derimot ikke den som tydeligst kommuniserte en historie. Juryen innrømmer at bildekunsten går foran fortellingen (som man ikke forsto) og at den nok er for abstrakt og ikke vurderes som best av det store publikumet. Filmen får store pluss for profesjonelle kvaliteter, et skjærgårds miljø, god lyd, flotte bilder. Filmen føles modig, man vet ikke hvor man er, hva som skjer… Etableres det et spørsmål, en nerve.. ? Juryen påpeker at filmen er et svært godt eksempel på krysningen mellom fotografene og filmfolkene i forbundet.
Les portrett av autoren

Sølv, «Samleren», Terje Idsø, Stavanger Videoklubb

Kjekk historie. God fortellerdriv og ikke kjedelig. Stort pluss for betraktningene. Juryen ble engasjert og merket seg at autor var både foran og bak kamera. Filmen vippet mellom delt andre plass, med Klage og en ren 2. plass, som sluttresultatet ble. Litt mer originalitet og uforutsigbarhet ga utslaget til ren 2. plass i konkurransen.
Les portrett av autoren

Bronse: «Klage», Frank Evensen, Oslo Kamera Klubb

Kanskje den filmen som best tar i bruk de konvensjonelle, filmfaglige grepene? Her er det historie, korrekte kameraposisjoner og bildeutsnitt, klippeteknikk, god lyd, poeng og humor. Litt lang reise til poenget, men stor respekt for at konklusjonen mellom de to ikke ble fortalt, men løst med stillhet og fundering.
Les portrett av autoren