Henrik Strømstad

Henrik Strømstad holder inspirerende foredrag, kurs og workshops med spisskompetanse innen tema landskapsfoto.

Strømstad er en prisvinnende frilufts- og landskapsfotograf fra Fetsund rett øst for Oslo. Han er medlem av Norske Naturfotografer, har vært tilknyttet bildebyrået NTB Scanpix siden 2006, og er blant annet premiert med 1. plass i Nordic Nature Photo Contest i 2015, med «Årets nordiske turbilde». Han har de siste årene holdt en rekke kurs, foredrag og workshops i Norge, Sverige og Finland. Spesialområdet er innenfor tema landskapsfotografering med spisskompetanse på bruk av filter til landskapsfoto. Friluftsbilder og motiver med mennesker i naturen – gjerne da i kombinasjon med storslåtte landskap eller det beste lyset – er et annet tema som opptar ham.

Henrik Strømstad

Henrik Strømstad

Foredrag:

Henrik holder lærerike foredrag for fotoklubber og foreninger. Han nøyer seg ikke med å vise frem «glansbilder», men snakker om:

  • hvordan du selv kan oppnå bedre bilder med enkle grep
  • hvordan løse utfordringer ute i felt
  • hvordan det å forenkle motivene kan heve resultatet mange nivåer

I tillegg er bruk av gråfilter og graderte filter til landskapsfoto et populært tema.

Foredragene tilpasses i lengde etter fotoklubbens ønsker, fra 45 til 120 minutter.

Foredragstemaer:

Pris kr 5000,- (det gis 15 % rabatt for NSFF på denne prisen)

  • Landskapsfoto med filter; gråfilter, gradert filter
  • Komposisjon
  • Mennesker i naturen
  • Norske landskap
  • Landskapsfotografering

Workshops:

Henrik har holdt workshops i landskapsfoto i alt fra kystmiljø til skog – og ikke minst på fjellet. Hovedfokuset er på praktisk fotografering ute i felt, med personlig oppfølging. Mellom fotoøktene avholdes kortere økter med teori, med temaer som komposisjon, lys, format, uttrykk osv. Programmet tilpasses etter årstid, tema og fotoklubbenes ønsker, og justeres også underveis etter værforholdene. Lyset er og blir det viktigste for å skape de gode landskapsbildene, og er det fine lysforhold prioriteres foto i felt fremfor teori. Ofte avsluttes det hele med bildeanalyse av deltagernes bilder.

Workshopene kan tilpasses i lengde fra en kveld (4 timer), heldags eller hel helg fra fredag til søndag. Henrik reiser gjerne til den enkelte fotoklubb for workshop på deres hjemmebane, i utgangspunktet uten begrensninger geografisk så lenge reiseutgiftene dekkes. Workshops kan også gjennomføres på en av hans favorittplasser – f.eks. Rondane, Trysil eller den svenske vestkysten.

Temaene på workshopene er landskapsfoto, men innholdet varierer med miljø og årstid.
Det gis 10 % rabatt på workshops for NSFF, ta kontakt for prisliste.

Kontaktinfo:

E-post: henrik@bestfoto.no
Mobil: 995 91 160
Nettsider: www.bestfoto.no

Les i NSFF Magasin om da fotoklubbene Alvdal og Vingelen hadde besøk av Henrik Strømstad.

NSFF Magasin

Finn en klubb!

Sponsor:

CEWE JapanPhoto