Denne nyhetsartikkelen er mer enn ett år gammel og kan være utdatert. Gå til nyhetsoversikten.

Alle kan delta i NM i film 2021. Vi inviterer ALLE amatørfilmere, inkludert filmskoleelever, til å delta! Innleveringsfrist 1. juni 2021.

Skjermbilde fra Tre dager i ørkenen, Rune Haaland (Gull dokumentar 2020)

Skjermbilde fra Tre dager i ørkenen, Rune Haaland (Gull dokumentar 2020)

Se alle fjorårets premierte filmer på Vimeo

NM i film er åpen for alle, enten du er medlem i NSFF eller ikke. Det eneste kravet er at filmen er laget av deg som privatperson, og på hobbybasis. Elever ved filmskoler og profesjonelle, som lager film på fritiden er altså hjertelig velkommen. Det konkurreres om tittelen Norgesmester i film, som blir den autoren, som oppnår flest poeng.

Vi har fire klasser:

 1. Dokumentar
 2. Fiksjon
 3. Åpen klasse
 4. Bildeserie

Hver autor kan delta med inntil tre filmer i hver klasse, men til sammen maks seks filmer i de fire klassene. Autor kan ikke delta med samme film i flere klasser i samme konkurranse.

 • Vinneren i hver klasse premieres med gavekort fra vår sponsor, CEWE Japan Photo.
 • Årets klubb premieres (gjelder kun NSFF-klubber).
 • Det gis NSFF-pokal til Norgesmester i film, Årets nykommer og Årets klubb.

Generelle regler for deltakelse

 • Konkurransen er åpen for alle amatører, elever ved filmskoler og profesjonelle, som lager film på fritiden.
 • Man må være bosatt i Norge.
 • NSFF-deltakere med medlemskap i flere klubber representerer den klubben som har betalt NSFF-kontingent for vedkommende.
 • Arbeider som er i strid med konkurransereglene skal ekskluderes før juryering (Filmutvalget har ansvar for at dette skjer). Likevel skal Filmutvalget tilstrebe at feil, som medfører ekskludering, rettes opp, og at bidraget får en ny sjanse. Dette arbeidet skal foregå før innleveringsfristen er utløpt.
 • Autor kan ikke delta med samme film i flere klasser i samme konkurranse.

Fullstendige regler for NM i film 2021 finner du på egen side, klikk her.

Deltageravgift

 • NSFF-medlemmer: kr 150,-
 • Ikke-NSFF-medlemmer kr 250,-. Dette dekker både gebyret til NM i film og gir tilgang til NSFF-informasjon innen film og foto.

Innlevering

Du må logge deg på som medlem for å finne link til påmelding og betaling, under Konkurranser. For ikke-medlemmer gjelder egen innleveringsrutine, se vår informasjonsside et lite stykke ned på siden.
Legg merke til at filmen(e) din(e) må lastes opp på Youtube og linken skal limes inn i påmeldingen. Du må også ha klart et lite miniatyrbilde, i JPEG, som gir en illustrasjon til filmtittelen din. Filstørrelsen må ikke være for stor.
Husker du på disse tingene, så går påmeldingen raskt og effektivt. Husk tidsfristen som er 1. juni 2021.