Denne nyhetsartikkelen er mer enn ett år gammel og kan være utdatert. Gå til nyhetsoversikten.

Katt i Narestø (Birgit Fostervold)

Oppdatert november 2021: De norske lagene kom på hhv. 25. plass av 36 land (print, «Cats life») og 34. plass av 42 land (digitalt, «Dogs life»). Det ble ingen inviduelle premier på de norske denne gang. Se resultatlisten her (PDF) eller på FIAPs nettside.

Oppdatert februar 2021: Bildene er nå plukket ut og du kan se dem her:
Dogs life (digitalkonkurransen)Cats life (printkonkurransen)

——-

Internasjonalt utvalg oppfordrer alle til å sende inn bilder til vurdering for deltagelse i neste års FIAP fargebiennale. Utvalget har bestemt at temaene skal være hhv. KATT og HUND — begge i KVADRATISK format.

Det er altså fargebilder som skal leveres denne gang. Avhengig av hvor mange innleverte bilder og hvordan disse kan settes sammen vil utvalget senere bestemme hvilket tema som leveres i hhv. papir- og digitalklassen. Utvalget forbeholder seg som vanlig muligheten for å korrigere litt på utsnitt, kontrast og farger for å få en helhet i landslagets samlede innlevering (se informasjon om vurdering nedenfor). Blir det snakk om drastisk korrigering på enkeltbilder vil utvalget kontakte autor for å avklare.

Bildene leveres inn via NSFFs innleveringssystem, innen 5. januar kl 23.55.

Informasjon fra FIAP

Biennials are one of the most important events offered by FIAP. They are organized every two years in a different member country. Even years for Black and White and Nature Biennials, odd years for the Colour Biennial. The participation is free.

Biennials have a very particular characteristic, different from the international contests. It is not only the quality of the individual work that counts, but FIAP ask for coherent collections, as well of the viewpoint of inspiration and conception as form the viewpoint of execution and presentation. The judgement of the collections is made in two steps:

  1. the judgement of each work of the collection
  2. the global judgement of the collection

The collection obtaining the highest score by the addition of the points of the first and the second judgment, wins the World Cup of the corresponding Biennial. Individual prizes are also awarded to the best works regardless of the classification by federations.