Denne nyhetsartikkelen er mer enn ett år gammel og kan være utdatert. Gå til nyhetsoversikten.

OPPDATERING 29. MARS: FIAP-kongressen i India er avlyst på grunn av COVID-19 og med det dessverre også biennalen.

Opprinnelig artikkel:
Foto: Roald Synnevåg

Foto: Roald Synnevåg

NSFF ved Internasjonalt utvalg inviterer til vurdering for deltagelse på landslaget i 35th FIAP Black & White Biennial 2020. Temaet er «Kystens folk» og bildene skal være i breddeformat.

Biennaler er blant FIAPs viktigste arrangement. En biennale går – som navnet antyder – av stabelen annenhvert år, med ulike arrangørland hver gang. I partallsår er det monokrom- og naturbiennaler, og i oddetallsår er det fargebiennaler.

Hver nasjonale medlemsorganisasjon plukker ut bilder som skal representere landet i FIAP-biennalene. I NSFF er det Internasjonalt utvalg som står for dette, men det er fritt frem for alle NSFF-medlemmer å sende inn sine bilder til vurdering. Biennaler skiller seg fra andre internasjonale konkurranser ved at det ikke kun er kvaliteten på det individuelle arbeidet som teller. FIAP ber nemlig om å få presentert en samling av bilder som har fellestrekk ved så vel tema som utførelse og presentasjon. Bildene bedømmes både individuelt og samlet, og det er derfor vanlig at hver deltagernasjon har et fellestema for sine bidrag. For årets monokrombiennale har Internasjonalt utvalg bestemt at temaet skal være «Kystens folk», med bilder i breddeformat.

I en FIAP-biennale vinner det deltagerland som oppnår den høyeste samlede poengsummen. I tillegg deles det ut individuelle utmerkelser til deltagerne.

Vi åpner nå for innlevering til årets monokrombiennale!

  • Tema for årets landslag i monokrom er «Kystens folk»
  • Bilder skal være i breddeformat
  • Innleveringsfrist er 1. april
  • Du kan levere inntil fire bilder
  • Det endelige laguttaket består av 10 bilder; ett bilde per autor

Bildene blir utstilt på FIAP-kongressen i India senere i år, nøyaktig sted og dato er ikke kjent ennå.

NSFFs bidrag til 34th B&W Biennial 2018, tema «Portrett» (kvadratisk)

Landslaget oppnådde en 10. plass og hederlig omtale. Klikk på bildekarusellen for å se alle og navn på autor.