Denne nyhetsartikkelen er mer enn ett år gammel og kan være utdatert. Gå til nyhetsoversikten.

NSFF Gold 2017: "Silent Island", Irene Osberg

NSFF Gold 2017: «Silent Island», Irene Osberg

NSFF har mottatt invitasjon til 28th FIAP Colour Biennial Spain 2019. Alle NSFF-medlemmer har mulighet til å prøve seg, her er det bare å laste opp dine bilder til vurdering! Deltagelsen er gratis.

TILLEGG 4. APRIL: Det er nå plukket ut bilder til deltagelse. Basert på de innleverte bidragene ble det besluttet å endre temaene slik at Seterliv leveres i print og Portrett blå øyne leveres i digitalt. Du kan se de uttatte bildene i NSFF Magasin ved å klikke på lenkene i dette avsnittet!

Det konkurreres i to klasser; print og digitalt. I printklassen skal NSFF levere 10 bilder fra 10 ulike fotografer, mens i digitalklassen skal det leveres 20 bilder – her kan det leveres inntil to bilder fra hver deltagende fotograf, dvs. minimum 10 fotografer også i denne klassen.

Internasjonalt utvalg har bestemt følgende tema for deltagelse på det norske landslaget:

  • Tema i digital klasse: «Seterliv». Liggende format.
  • Tema i papirklassen: «Portrett med blå øyne». Kvadratisk format.

MERK: Deltakerne må akseptere at internasjonalt utvalg innenfor rimelighetens grenser har mulighet til å beskjære, endre på farge, kontrast, skarphet etc. Dette for å oppnå et enhetlig inntrykk av bildene når de blir presentert samlet, da det gis poeng for sammenheng, eller «coherence». Bildene bedømmes altså både hver for seg og samlet, under selve FIAP-biennalens juryering.

Det vil åpnes for innlevering her på nsff.no i løpet av helgen. Innleveringsfristen er 1. mars 2019.

Filene som lastes opp skal være JPG, sRGB fargerom, 300 dpi.
Bildestørrelse: minimum 2400 piksler og maksimalt 3500 piksler for bildets lengste side. Maks filstørrelse 6 MB.
NSFF besørger print av bildene i papirklassen, det skal altså kun leveres digitale filer til vurdering.


I forrige FIAP Colour Biennial oppnådde Norge et historisk godt resultat. Øystein Nordås og Irene Osberg (toppbildet her i artikkelen) vant hhv. FIAP Gold og NSFF Gull i projeksjonsklassen. I printklassen fikk det norske landslaget FIAP Bronze – det fikk også Geir Hammer i den individuelle bedømmingen.

Du kan se de norske deltagerbildene fra forrige FIAP Colour Biennial her, og alle de premierte individuelle bildene (på tvers av landslag) i NSFF Magasin.