Denne nyhetsartikkelen er mer enn ett år gammel og kan være utdatert. Gå til nyhetsoversikten.

Resultatene i NM i film 2018 er nå klare. Vi har hatt en stor økning i antall filmer i år, ikke minst har antallet minuttfilmer økt – fra fire i fjor til 18 i år. Minuttfilm er en del av dokumentarisk kategori.

Norgesmester i film er Terje Idsø, Stavanger Videoklubb – gratulerer!

Terje vant tittelen med disse premieringene:

  • Gull i dokumentarisk kategori: «Små biler»
  • Bronse i dokumentarisk kategori: «Sander 6 år»
  • Bronse i fortellende kategori: «Tøflene»
  • Antatt i dokumentarisk kategori: «Saksofil»

Individuelle vinnere

Vinner i dokumentarisk kategori: Terje Idsø – «Små Biler»

Terje Idsø, Små biler

Vinner i dokumentarisk kategori 2018: Terje Idsø, Små biler

Vinner i minuttfilmklassen (dokumentarisk kategori): Kristian Jørgensen – «9 months»

Kristian Jørgensen, 9 months

Vinner i minuttfilmklassen 2018: Kristian Jørgensen, 9 months

Vinner i fortellende kategori: Harald Lundstein – «Moonjourney»

Harald Lundstein, Moonjourney

Vinner i fortellende kategori 2018: Harald Lundstein, Moonjourney

Beste klubb: Stavanger Videoklubb
Beste debutant: Kristian Jørgensen, Haugaland Fotoklubb

Alle de premierte filmene med kommentarer er lagt inn og publisert i NSFF Konkurransedatabase. Her kan du lese jurykommentarene til alle NM-filmene, også de upremierte. Vinnerfilmene vil om kort tid være tilgjengelig på NSFF sin kanal på Vimeo.

Juryen

Juryen er administrert av Stavanger Videoklubb, ved Lasse Øglænd.

Jarle Bjørknes, leder
Jarle har arbeidet innen media og telekommunikasjon i hele sitt liv. De siste 24 årene som leder. Med lang erfaring fra finansiering og produksjon av kommersielle filmer, både nasjonalt og internasjonalt, samt solid forståelse for juridiske og kontraktsmessige forhold rundt forvaltning og videresalg av rettigheter, så har han en unik kompetanse innenfor filmfeltet.

Odveig Klyve, medlem
Odveig er forfattar, gjendiktar og filmskapar. Ho har blant anna skrive ni diktsamlingar og åtte barnebøker. Dikt av Klyve er omsette til en rekkje språk. Odveig har og hatt manus og regi på ei rekkje kortfilmar. Filmane hennar er viste på filmfestivalar i Europa, USA og India. I 2012 debuterte ho på Statens Kunstutstilling (Haustutstillinga), og på Les Rencontres Internationales, Paris med eit videoverk.

Terje Paasche, medlem
Terje har vært aktiv innen Norsk Smalfilmforbund i en årrekke, og satt i en permanent jury i flere år. Han har klippet flere filmer, både kortfilmer, dokumentarer og spillefilmer samt deltatt som teknisk rådgiver ved filmskolen i Lillehammer.