Denne nyhetsartikkelen er mer enn ett år gammel og kan være utdatert. Gå til nyhetsoversikten.

For amatørfilmerne er det ikke på langt nær like mange salonger eller konkurranser som det fotografene kan boltre seg i. Ekstra gøy er det derfor når norske filmere gjør seg bemerket. Her er en kjapp rapport fra årets Euro-Filmfestival ved Jon Gisle, som også hadde æren av å sitte i juryen:

Det var 51 filmer i festivalen. Opprinnelig hadde det vært flere, men alle må først gjennom et såkalt Eurofilmforum for å kvalifisere seg.

Festivalvinner ble Emmanuel Dubois fra Frankrike med «Fridgemania», en meget elegant satire over forbrukersamfunnet. Tre norske filmer deltok, og alle kom helskinnet gjennom Eurofilmforum. I festivalen ble det sølv til Terje Idsø for «The last record» og til en gruppe fra Bergen fritidsfilmere for «Amor librorum». Per Øgland fikk bronse for «An outstanding Norwegian painter». Alle resultater kan sees på www.eurofilmer.com.

Det var høy stemning på festivalen, og kvaliteten på filmene var generelt god. Neste års Eurofilmfestival finner sted i Bludenz i Østerrike.