Denne nyhetsartikkelen er mer enn ett år gammel og kan være utdatert. Gå til nyhetsoversikten.

Til vårens runde av NM i Foto ble det totalt levert inn 4306 bilder fra 443 deltakere. Resultatene er nå klare, og publisert her på nsff.no. Enkeltresultatene viser plassering og juryens kommentarer for de premierte bildene, og også en kommentar for klassen generelt.

Dessverre måtte vi også i denne runden ekskludere noen bilder på grunn av brudd på regler. Gjengangere her er bilder med signatur, papirbilder med feil størrelse og bilder i klassen Natur som inneholder menneskeskapte elementer.

Bildene i papirklassene og klubb-NM har blitt juryert i Trondheim av en jury bestående av profesjonelle fotografer. Alle projeksjonsklassene inkludert Ungdomsklassen er juryert i England av medlemmer fra Bristol Photographic Society. Jurymedlemmene har bred erfaring som arrangør av, deltakere i såvel som dommere for internasjonale fotosalonger.

Individuelle rundevinnere og spesialpriser

I tillegg til enkeltresultatene, har vi også noen rundevinnere:

  • Beste Ungdomsfotograf ble Gunnar Svingen fra Sjumilskogen bildegruppe.
  • Beste fotograf sammenlagt alle klasser ble Håkon Grønning fra Trondhjems Kameraklubb.
  • Beste klubb, klubb-NM, ble Skodje Fotoklubb.

Videre har vi to spesialpriser som deles ut i hver runde. Vinnere her ble:

  • Leif Preus Fotopris for beste portrett gikk til Alberto Commodaro fra Trondhjems Kameraklubb for bildet
    «Etter skolen», som også fikk en sølvmedalje i klassen Papir Farge.
  • Jan Baashus-Jessen plakett for det mest kreative bilde gikk til Karin Elise Fajersson fra Oslo Kamera Klubb for bildet «Shades of Body in Water», som også fikk en gullmedalje i klassen Papir Monokrom.

Siste mesterskapsrunde for sittende Konkurranseutvalg

NSFF Konkurranseutvalg takker for deltakelsen, og gratulerer alle som har fått antatt og premiert bilder i denne runden av NM. Til dere som ikke nådde opp denne gangen: til høsten er det ny runde med nye juryer og nye muligheter, så velkommen igjen med bilder.

Det avtroppende Konkurranseutvalget vil samtidig takke for seg, og ønske påtroppende Konkurranseutvalg – som består av medlemmer fra Narvik Fotoklubb – lykke til med de neste NM-rundene.

For Konkurranseutvalget,
Jan Frode Aase AFIAP, EFIAP/B