Denne nyhetsartikkelen er mer enn ett år gammel og kan være utdatert. Gå til nyhetsoversikten.

Thor Melhuus død

Æresmedlem i Trondhjems kameraklubb Thor Melhuus sovnet stille inn søndag 12. mars 2017. Thor Melhuus har gjort en meget stor innsats for fotografiet i Norge. Han har alltid vært lidenskapelig interessert i fotografiet, både innen amatørmiljøet og som profesjonell fotograf. Han glemte aldri sin tilhørighet til amatørfotografmiljøet, og da spesielt til Trondhjems Kamera Klubb. NSFF har også hedret Thor med Æresmedlemskap for den innsats han har gjort for NSFF. Thor har hatt flere tillitsverv i NSFF, og har blant annet vært president i 4 år og visepresident i 2 år. Han var også redaktør for Kamera i en lang årrekke på 50- og 60-tallet. Fototidsskriftet Kamera var forløperen til dagens fototidsskrift Fotografi.

Thor Melhuus var et raust menneske som med glede delte sine kunnskaper og erfaringer. Han har gjort mye for norsk fotografi, og for det ble han tildelt Kongens fortjenstmedalje etter søknad fra Norsk Selskap for Fotografi.

Melhuus ble bisatt tirsdag 21. mars.

Toppbildet viser en faksimile fra katalogen til Nordisk fotomønstring i 1962. F.v.: Curt S. Ohlsson, Per Borgting, Håkon Willemoes, Thor Melhuus, P.K. Jaskari.