Denne nyhetsartikkelen er mer enn ett år gammel og kan være utdatert. Gå til nyhetsoversikten.

NSFF Filmutvalget inviterer til NM i film 2017. Vi oppfordrer spesielt nybegynnere, både blant fotografer og filmere, til å prøve seg. Nivået er ikke så dramatisk høyt som mange kanskje tror, og klassene for hverdagsfilm, minuttfilm og digitale fortellinger er et utmerket sted å starte for nybegynnere!

For å kunne delta i Norgesmesterskapet i film 2017 må du være medlem i Norsk Selskap For Fotografi (NSFF). Påmeldingen skal skje elektronisk over NSFFs hjemmesider, nederst på registreringssiden. Du skal i tillegg benytte et påmeldingskjema – ett skjema per bidrag – som scannes/avfotograferes og sendes til nmfilm@nsff.no.

Det konkurreres i en rekke klasser, under de to hovedkategoriene Dokumentarisk og Fortellende. Skjemaet nedenfor illustrerer klassene, se også utførlig forklaring på påmeldingsskjemet.

NM i film, kategorier og klasser

Merk at filmer som tekstes med undertekster på engelsk – og sendes inn i tekstet format innen 1. juni – vil kunne kvalifiseres til deltagelse i UNICAs World Movie Contest, avhengig av plassering i NM. Dette gjelder ikke musikkvideo eller time lapse.

Deltageravgift

Deltageravgiften er kr 150,- per autor, uansett antall innleverte bidrag, og med den kan du delta i både NM i Film og vårrunden av NM i Foto. Avgiften betales med betalingskort og/eller Paypal over selskapets hjemmesider.

Påmeldingsskjema, deltakeravgift og film må være NSFF i hende senest 1. mai 2017 for å bli juryert.

Innlevering

Film skal meldes på elektronisk via www.nsff.no, men du skal altså i tillegg bruke et påmeldingsskjema som du kan laste ned ovenfor. Dette må fylles ut manuelt og skannes/avfotograferes før det returneres som vedlegg til e-post stilet til nmfilm@nsff.no.

Du logger inn på www.nsff.no med det brukernavn og passord du fikk tilsendt da du meldte deg inn i NSFF. Årets klasser i NM i Film ligger på siden for Innmelding/registrering under Konkurranser, listet fra og med 6773 til og med 6779.

Tidlig i prosessen, og før selve registreringen, betales deltakeravgiften på kr 150 ved bruk av ditt bankkort/ kredittkort/ Paypal. Avgiften dekker deltakelse uansett hvor mange bidrag du melder på i foto og film.

NB: Du skal IKKE laste opp filmen din på www.nsff.no; du skal kun registrere den der!

Det nedlastbare påmeldingsskjemaet inneholder en innholdsrik veiledning som skal bistå med de praktiske forhold. I tillegg gir det en del annen nyttig informasjon ifm. deltakerklasser, påmelding, innsending av bidrag, juryering, premiering m.m.

Ingen klubbkonkurranse i 2017

Det vil i år ikke bli noen klubbkonkurranse, men filmutvalget vil likevel oppfordre til at klubbene lager gruppefilm.