Klubbprosjekt: Styggpent søppel i svenske skoger — Fotofellesskapet Visuelt Bedrag (2017)

Klubbprosjekt: Styggpent søppel i svenske skoger — Fotofellesskapet Visuelt Bedrag (2017)

Fotofellesskapet Visuelt Bedrag sitt klubbprosjekt for 2017 hadde tittelen «Styggpent søppel i svenske skoger». Her er prosjektbeskrivelsen:

«The art of photography is to make that which seems unbeautiful, beautiful.»
—Unknown

Den lille håndfullen fotoentusiaster som står bak Fotofellesskapet Visuelt Bedrag deler en fascinasjon for «det vakre i det uvakre», og etter stiftelsen av fellesskapet i september 2016, var det naturlig at det første fellesprosjektet måtte bli innenfor dette rammeverket. Bilkirkegården på Båstnäs var kjent av omtale for alle fra før, og det var ingen stor diskusjon før dette ble valgt som vårt første klubbprosjekt. Vi har full forståelse for at den samme bilkirkegården enkelt kan defineres som miljøkriminalitet av verste skuffe, men vår innfallsvinkel var altså å se etter skjønnheten i forfallet, hver på sitt vis.

Klubbens tre første medlemmer (Svenn Ivar Bjørkavåg, Frode Eldegard Mindrebø og Merethe Ruud) besøkte Båstnäs, dels sammen og dels hver for seg, over to dager i oktober, og de femten bildene beskriver et felles utvalg fra den enkelte fotografs opplevelse av dette underlige og styggpene miljøet i de svenske skoger.

Alle har sikkert hørt mantraet, at et bilde sier mer enn tusen ord. Men hva da med en hel serie med bilder, som henger tematisk sammen? Det er vanligste er nok å jakte på blinkskuddene, men blant de store fotografene er det vel så vanlig å tenke i serie – de jobber i prosjekt!

NSFF har siden 2014 invitert til innlevering av medlems- og klubbprosjekt. Det å gå ut over det å kun jakte enkeltstående «vinnerbilder» vil gjøre en til bedre fotograf – utvide evnen til å se! Hele ideen med å jobbe i prosjekt er å fortelle en bredere og mer interessant historie med bildene.

Hensikten med klubbprosjekt er å få medlemmene til å tenke som et lag, og bringe de beste bildene i prosjektet frem. Klubbprosjekt er ingen konkurranse. Vi anbefaler allikevel å velge et relativt stramt tema, spesielt hvis man som klubb ønsker å delta i FIAPs Club World Cup.

Les om klubbprosjekt på nsff.no.

Om skribenten

Frode Eldegard Mindrebø

Medlem av Fotofellesskapet Visuelt Bedrag.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

Medeier Norsk Natufotofestival

Norsk Naturfotofestival

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )