Kjappisen: Øvelse — kopier en mester

Kjappisen: Øvelse — kopier en mester
Vi har fra tid til annen små artikler som nærmest er kun som enkelttips å regne, du finner dem under stikkordet «Kjappisen». Her kommer en til:

Et tips til fotoaktivitet er å finne et historisk bilde, og kopiere det. Hva skal det være godt for, lurer du kanskje på? Innen malerkunsten er det å kopiere de gamle mesterne en klassisk øvelse; man får på denne måten svært håndfast erfaring med penselstrøk, forholdet mellom lys/skygge, sammensetning av farger, og ikke minst trening i komposisjon. Når man skal gjøre tilsvarende øvelse med et kamera vil det være andre faktorer som også spiller inn, men både det å fange lyset og ikke minst komposisjon er elementer som står igjen. Se nøye på originalbildene for å analysere hva det er som gir dette bildet sin status — og tilfør det ditt eget preg når du gjenskaper det.

Tipset kom fra Synnøve G. Solberg, som i bildene i artikkelen har kopiert hhv. Albert Watson og Diane Arbus.

Tvillinger a la Diane Arbus (Synnøve G. Solberg)

Om skribenten

Birgit Fostervold

EsNSFF, medlem i Homborsund fotoklubb. Tidl. redaktør for NSFF Magasin (2016–22). Webmaster NSFF. Styremedlem+webmaster Nordisk Forbund for Fotografi samt Norsk Naturfotofestival. Lensbaby-ambassadør.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

 • Nyhetsmagasin fra FIAP, med innslag fra Norge 28. november 2023
  I novemberutgaven av FIAP News finner du et firesiders oppslag om FIAP-ungdomsbiennalen i Bergen! Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Norgesmester i foto 2023 5. november 2023
  Vi gratulerer Nina Carlsen som Norgesmester i foto 2023, og Mariusz Redlich som årets ungdomsfotograf 2023 Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Resultater NM 2023 høstrunden 5. november 2023
  I høstrunden av NM i foto 2023 ble det levert inn 5415 bilder fordelt på 7 klasser og 49 bilder i ungdomsklassen Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Resultater fra klubb NM 2023 3. november 2023
  Vi gratulerer Bryne fotoklubb som årets klubb! Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Statistikk fra høstrunden av NM i foto 2023 16. oktober 2023
  Her er statistikk fra NM i foto, høstrunden 2023 Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.

Medeier Norsk Natufotofestival

Norsk Naturfotofestival

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )