Kjappisen: Øvelse — kopier en mester

Kjappisen: Øvelse — kopier en mester
Vi har fra tid til annen små artikler som nærmest er kun som enkelttips å regne, du finner dem under stikkordet «Kjappisen». Her kommer en til:

Et tips til fotoaktivitet er å finne et historisk bilde, og kopiere det. Hva skal det være godt for, lurer du kanskje på? Innen malerkunsten er det å kopiere de gamle mesterne en klassisk øvelse; man får på denne måten svært håndfast erfaring med penselstrøk, forholdet mellom lys/skygge, sammensetning av farger, og ikke minst trening i komposisjon. Når man skal gjøre tilsvarende øvelse med et kamera vil det være andre faktorer som også spiller inn, men både det å fange lyset og ikke minst komposisjon er elementer som står igjen. Se nøye på originalbildene for å analysere hva det er som gir dette bildet sin status — og tilfør det ditt eget preg når du gjenskaper det.

Tipset kom fra Synnøve G. Solberg, som i bildene i artikkelen har kopiert hhv. Albert Watson og Diane Arbus.

Tvillinger a la Diane Arbus (Synnøve G. Solberg)

Om skribenten

Birgit Fostervold

Nestleder i NSFF, redaktør for NSFF Magasin og nsff.no. Medlem i Homborsund fotoklubb. Ivrig entusiast med forkjærlighet for rust og patina. Ser gjerne verden i et bøyd perspektiv, gjennom diverse Lensbaby-optikk.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

 • Invitasjon til Klubb-NM, haustrunden 2021 14. september 2021
  Alle medlemsklubbar i NSFF er invitert til å delta i klubb-NM, «Årets klubb», haustrunden 2021. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Delta i 6. Vestkysten Fotokamp 2021! 6. september 2021
  Skodje Fotoklubb, Bekkalokket Fotoklubb og Haugaland Fotoklubb har igjen gleden av – i samarbeid med CEWE Japan Photo – å invitere alle NSFF-fotografer til den 6. Vestkysten Fotokamp. Du leverer én gang og deltar i hele tre spennende juryeringer! Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Velkommen til 4th Fjord-Bergen 2021 3. september 2021
  Bekkalokket Fotoklubb inviterer til fjerde installasjon av deres internasjonale fotokonkurranse Fjord-Bergen. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Husk å søke om prosjektstøtte – NSFF og NFFF 29. august 2021
  Både NSFF og det nordiske forbundet tilbyr sine medlemmer prosjektstøtte, og for begge er søknadsfristen 1. oktober. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • To høstkonkurranser i regi av det nordiske forbundet 28. august 2021
  NFFF innbyr i høst til to konkurranser; Nordic Circuit og Nordisk fotomesterskap for kolleksjon. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )