Klubbprosjekt: Folkeeventyr — Malvik fotoklubb (2016)

Klubbprosjekt: Folkeeventyr — Malvik fotoklubb (2016)
Malvik Fotoklubbs klubbprosjekt fra 2016 hadde eventyr som tema. Her er prosjektbeskrivelsen:

Malvik Fotoklubb ønsket å gjenskape folkekjære og tradisjonelle eventyr med relativt få og lett gjenkjennbare midler. Vi ønsket å vektlegge ikke bare de tradisjonelle kjennetegnene ved eventyrene, men også forsøke å gi bildene en moderne vri der det passet i en moderne og tidsriktig kontekst. Temaet for prosjektet ble bestemt under første planleggingsmøte, og det var enighet om at prosjektet i størst mulig grad skulle gjennomføres som et gruppearbeid.

Utfordringer underveis var blant annet noe frafall av medlemmer som av ulike årsaker ikke hadde anledning til å delta likevel. Tiden spilte oss også ett puss til tross for hva vi følte var god planlegging. Utover dette opplevde vi at å jobbe med modeller under ulike lys- og værforhold er en utfordring i seg selv. Utvelgelse av bilder var i tillegg vanskeligere enn først antatt.

Alt i alt har både fotografer og modeller gjort en solid innsats som har resultert ikke bare i spennende bilder, men også en type erfaring man ikke så lett kan få på egenhånd. Læringskurven har med andre ord vært svært bratt.

Alle har sikkert hørt mantraet, at et bilde sier mer enn tusen ord. Men hva da med en hel serie med bilder, som henger tematisk sammen? Det er vanligste er nok å jakte på blinkskuddene, men blant de store fotografene er det vel så vanlig å tenke i serie – de jobber i prosjekt!

NSFF har siden 2014 invitert til innlevering av medlems- og klubbprosjekt. Det å gå ut over det å kun jakte enkeltstående «vinnerbilder» vil gjøre en til bedre fotograf – utvide evnen til å se! Hele ideen med å jobbe i prosjekt er å fortelle en bredere og mer interessant historie med bildene.

Hensikten med klubbprosjekt er å få medlemmene til å tenke som et lag, og bringe de beste bildene i prosjektet frem. Klubbprosjekt er ingen konkurranse. Vi anbefaler allikevel å velge et relativt stramt tema, spesielt hvis man som klubb ønsker å delta i FIAPs Club World Cup.

Les om klubbprosjekt på nsff.no.

Om skribenten

Birgit Fostervold

Redaktør for NSFF Magasin og nsff.no. Medlem i Homborsund fotoklubb. Ivrig entusiast med forkjærlighet for rust og patina. Ser gjerne verden i et bøyd perspektiv, gjennom diverse Lensbaby-optikk.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )