Visuelt Bedrag i Lillesand hele sommeren

Visuelt Bedrag i Lillesand (faksimile)

Lillesand by- og sjøfartsmuseums sommerutstilling 2017 heter «LILLESAND i bilder – før, nå og på tvers». Spredningen er stor, både i tid og rom. Her er Hans Gudes maleri av skipsbygging ved Lillesand fra 1859, og her er fotografier spredd over de siste hundre år og vel så det. «På tvers» er i stor grad dekket av bilder fra samtlige fire(!) medlemmer i Fotofellesskapet Visuelt Bedrag, nystartet i fjor høst og ganske så aktivt NSFF-medlem allerede.

Det henger Visuelt Bedrag-bilder på aluminiumsplater rundt om i Lillesands gater, papirbilder i museets hovedbygning og bakgård, og bortimot hundre bilder av de fire fotografene vises i hele sommer på monitor i museets andre etasje. I tillegg er ti Visuelt Bedrag-bilder utgitt som en egen serie med kunstkort som selges i museumsbutikken.

Som om ikke det var nok, er det montert en serie egenproduserte pinhole-kameraer i havneområdet. Eksponeringen startet 1. april i år, og kameraene skal åpnes henholdsvis ved utstillingsavslutningen i august, og etter seks og tolv måneder. Pinhole er «risikosport», men om ikke uflaksen er total, bør det kunne bli interessante langtidseksponeringer av innseilingen til Lillesand i løpet av det kommende året.

Utstillingene ble offisielt åpnet lørdag 17. juni, og er åpne alle dager, unntatt mandag, fra klokken 12 til 16, helt frem til 13. august. Aluminiumsbildene som henger gatelangs er selvfølgelig «døgnåpne».

De fire «visualbedragerne» hadde satt stor pris på om andre NSFF-medlemmer hadde tatt seg tid til å kikke innom i løpet av sommeren! Det er jo så mange som besøker Sørlandet på denne årstiden.

Galleriet nedenfor viser ett bilde fra hver av fotografene, klikk for å se større:

Om skribenten

Frode Eldegard Mindrebø

Medlem av Fotofellesskapet Visuelt Bedrag.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

Medeier Norsk Natufotofestival

Norsk Naturfotofestival

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )