Damenes aften i Ålesund Kameraklubb

Damenes aften i Ålesund Kameraklubb
Flere fotoklubber har hatt suksess med å arrangere egne aktiviteter kun for sine kvinnelige medlemmer, i tillegg til vanlig klubbaktivitet. Vi har tidligere fortalt om Lens Babes i Haugaland, og om damene i Harstad Fotoklubb med egen turtradisjon. Her kan dere lese om Damenes Aften i Ålesund Kameraklubb.

Det har vært Damenes Aften på loft, ute i snøhauger og i improviserte studioer. Vi spør initiativtaker Karen Birgitta Håkansson om hva og hvorfor.
– Klubben har mange kvinnelige medlemmer. En del av disse er opptatt av portrett- og menneske-fotografering, og disse kveldene er helt på deres premisser. Vi kler oss ut, fotograferer, snakker teknikk, låner utstyr av hverandre, lærer av hverandre og har det gøy. Gutta har en tendens til å være litt mer «verdensmestere» i fotofaget. «Du skal gjøre det sånn» og ferdig med det. På Damenes Aften gjør vi det på vår egen måte.

Dette sier fire av deltakerne:

– Vi er ikke så mange, det skal være gøy, og vi lærer av hverandre. For meg er det også viktig at jeg må bevege meg godt utenfor komfortsonen.

Ellen

– For meg som fotograferer mennesker er det fint å få testet ut ulike antrekk og uttrykk. Og så liker jeg det uformelle, med mulighet for å teste ut ting, dele kunnskap og spørre om utstyr.

Trine

– Jeg setter stor pris på at vi kan lære av hverandre i praktisk arbeid, og at det er så lav terskel for å stille spørsmål. Det er også artig å se kombinasjonen av kreativitet og moro.

Berit

– Jeg var med for første gang. Jeg likte størrelsen på gruppa og den avslappende stemningen vi hadde. Det gjorde det også mindre skummelt å kle seg ut og posere. Vi måtte jo være både foran og bak kameraet.

Linda

Damenes aften (foto: Karen B. Håkansson)

Om skribenten

Stein Lauritsen

Medlem i Ålesund Kameraklubb

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

 • Nyhetsmagasin fra FIAP, med innslag fra Norge 28. november 2023
  I novemberutgaven av FIAP News finner du et firesiders oppslag om FIAP-ungdomsbiennalen i Bergen! Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Norgesmester i foto 2023 5. november 2023
  Vi gratulerer Nina Carlsen som Norgesmester i foto 2023, og Mariusz Redlich som årets ungdomsfotograf 2023 Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Resultater NM 2023 høstrunden 5. november 2023
  I høstrunden av NM i foto 2023 ble det levert inn 5415 bilder fordelt på 7 klasser og 49 bilder i ungdomsklassen Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Resultater fra klubb NM 2023 3. november 2023
  Vi gratulerer Bryne fotoklubb som årets klubb! Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Statistikk fra høstrunden av NM i foto 2023 16. oktober 2023
  Her er statistikk fra NM i foto, høstrunden 2023 Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.

Medeier Norsk Natufotofestival

Norsk Naturfotofestival

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )