Damer fra Harstad Fotoklubb på foto- og lavvotur i minus 15

Damer fra Harstad Fotoklubb på foto- og lavvotur i minus 15

I Harstad Fotoklubb har damene nå gjort det til en tradisjon å dra på lavvo- eller telttur ei helg i november. Turen har som mål å få med nye og gamle medlemmer ut på en lavterskeltur i nærområdet vårt.

Denne turen er kun ment for damene. Vi blir bedre kjent med hverandre og får muligheten til å prøve oss på ei natt i lavvo eller telt, og uten mannfolk som skal vise oss alt. Vi får dyrket fotointeressen og det sosiale aspektet. På denne turen var vi til sammen åtte damer, hvor seks av oss overnattet i lavvoen.

Turmålet for helgen var Gressholmen, som ligger naturskjønt til en liten kjapp kjøretur utenfor Harstad. Stedet er privat, men vi var så heldige å få tillatelse til å sette opp lavvoen her. I tillegg fikk vi lånt oss en innebygd gapahuk hvor vi kunne kokkelere og varme oss. Og jaggu var det greit at vi hadde denne muligheten til å gå inn og varme oss, for akkurat den helgen vi skulle på tur, slo det til med skikkelig klarvær og minus 15. Med andre ord, bitende kaldt! Dette satte dog ikke noen stopper for damene fra nord. Vi hadde planlagt turen i lengre tid og hadde ikke tenkt å la oss bikke av pinnen av noen minus grader. Vi heller frydet oss over at det skulle bli såpass kaldt, og tenkte dette gav gode utsikter for både nordlysbilder, nattbilder, fotolek med stålull, og forskjellige lyskilder vi hadde med oss. Ellers fikk vi jo også sjekket ut hvor lenge batterier varte og hvor kalde man klarer å bli på nevene i løpet av noen få minutter.

Lavvoen (Foto: Renate Jensen)

Vi kom frem til Camp Caos fullastet med vinterklær som om vi skulle til Nordpolen, mat og drikke for minst en måned, samt fotoutstyr til 20 mann og hesten. Det var jaggu bra vi kunne kjøre helt frem til bestemmelsesstedet, ellers kunne turen endt hardt og brutalt i den første lille slakke bakken.

Ett par damer var så greie å dra tidlig ut på lørdags formiddag og sette opp lavvoen før vi andre kom. Da alle omsider var på plass og hadde fått plassert ut pikkpakket sitt i lavvo og gapahuk gikk vi på en rekognoseringstur for å finne gode locations til et par fotoprosjekter vi hadde tenkt å utføre utpå ettermiddagen og kvelden.

Nå er det slik at det blir kjapt mørkt her nord i november, og mørket kom tidlig denne helgen sammen med de iskalde blå på gradestokken. Likevel hadde vi det utrolig gøy. Det ble mye latter og mye bra fotografering, og tiden fløy uten at vi merket det. La oss si det slik at vi fikk først spist middagen ca. kl. 01.30 på natten..!

Vi hadde vært så oppslukt av fotograferingen at vi ikke hadde tenkt på klokken eller minusgradene da vi var ute. Etter å ha kastet ut ovnen i lavvoen – fordi vi syntes vi ble liggende som sild i tønner rundt den, og noen av oss hadde ikke tenkt å spandere dunposene på den – kunne vi endelig krype inn og legge oss gode og mette i tre-tiden på natten.

Vi konkluderte med at det var en veldig lærerik og trivelig helg. Noen fant også ut at det kanskje hadde vært greit med litt varmere sovepose og liggeunderlag. Heldigvis er det god tid til neste tur å få fikset dette problemet. Ellers så var vi veldig fornøyde med fotoutstyret vårt, det fungerte veldig bra til tross for det isende kalde og fuktige klimaet ute på Gressholmen. Alt i alt en knakende bra helg! Vi gleder oss allerede til november i år.

Om skribenten

Veronika Sund

Medlem i Harstad fotoklubb

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

 • 3. Fjord-Bergen exhibition of photographic art 2020 5. september 2020
  Bekkalokket fotoklubb inviterer til den internasjonale fotokonkurransen 3rd Fjord-Bergen Exhibition of Photographic Art 2020. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • 5. Vestkysten fotokamp 2020 3. september 2020
  Bekkalokket Fotoklubb, Haugaland Fotoklubb og Skodje Fotoklubb inviterer til den femte Vestkysten fotokamp. Én innlevering – tre juryeringer! Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Invitasjon til NM i foto, høstrunden 2020 25. august 2020
  Velkommen til NM i foto 2020 del to, høstrunden. Tema for ekstraklassen denne gang er Eventyr. Finn all praktisk informasjon og regler i denne artikkelen. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • UNICA – UNICA Film Show 2020 – the aftermath 20. august 2020
  Se filmene fra det NSFF-regisserte filmshowet som erstattet årets UNICA-konferanse. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Premierte filmer NM i Film 2020 16. august 2020
  Se de premierte bidragene til NM i film 2020 her! Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )

 • NFM2020-Katalogen er her! 16. september 2020
  NFM 2020 Katalogen er lagt ut Her er katalogen fra Nordisk FotoMesterskap 2020  
 • 2019 Ystad Hamn – Prosjekt 9. august 2020
  Ystad Hamn 2019 Ystads fotoklubbs Projekt över utbyggnad av Ystad hamn Projektet har pågått sedan oktober 2017 och något slutdatum är inte bestämt. Gruppen som deltagit med bilder och fotograferat har varit nio personer. Fotograferandet har utförts i mindre grupper på oftast två till tre personer. Hamnprojektet har tidigare i bilder skildrat Ystads hamns historia från och […]
 • NFM2020 Katalogen er forsinket 31. mai 2020
  Home News Salons Honoured Members Invited Members Project Grant Contact Menu Home News Salons Honoured Members Invited Members Project Grant Contact NFM2020 Katalogen er forsinket Redaksjonen må dessverre informere om at katalogen er forsinket. Det skulle så gjerne stått ‘2020’ på bildet til høyre, men dere må være litt tålmodige. Vi jobber det vi kan […]