Arendal fotoklubb med høy aktivitet

Arendal fotoklubb med høy aktivitet

Litt nytt fra Arendal fotoklubb — sist presentert her i NSFF Magasin i 2016.

Arendal fotoklubb ble stiftet i 2007 og har i senere år benyttet seg av lokaler på Munkehaugen kultursenter i Arendal. Dette var en lite tilfredsstillende løsning, da vi ikke hadde et eget rom som kun vi i Arendal fotoklubb disponerte.

Etter noe sondering etter egnet sted, begynte vi diskusjoner med privatdrevne Kulturstua i Arendal. Her kunne vi få vårt eget rom på drøye 30 kvadrat — som vi disponerer 24/7 — samt tilgang til kjøkken, toaletter og et romslig møtelokale.

På et ekstraordinært årsmøte desember 2019 vedtok vi å inngå leieavtale med Kulturstua.

Arendal fotoklubb
Arendal fotoklubb

Etter en iherdig dugnadsinnsats, ledet av vårt medlem Leif Andersen, sto vårt eget klubbrom klart i januar 2020. Innredningen fikk vi som gaver fra bedrifter og organisasjoner som selv var på flyttefot. Det ble innkjøpt Godox lysutstyr og A3+ printer, og klubbrommet var klart til bruk.

Som takk for innsatsen var dugnadsgjengen de første som fikk benytte lysutstyret. De fikk en kveld med modell under kyndig instruksjon av Leif Andersen. Dette var en kveld som fullt ut ga tilbake for dugnadsinnsatsen. På bildet gir Leif instrukser til modell og lysmann.

Arendal fotoklubb
Arendal fotoklubb: Åpning av utstilling

Printerutstyret fikk sin ilddåp da det ble benyttet for utskrifter til våre utstillinger i februar 2020.

Dette var en dobbeltutstilling; en avdeling på Arendal Bibliotek og en avdeling på restauranten Den Lille Andunge. Sistnevnte ble åpnet av kultursjefen i Arendal, Linda Sætra. Restauranten var så fornøyd med utstillingen at den ble stående frem til vinteren 2021.

Pandemi gir utfordringer — som er til for å løses

Så kom korona-pandemien og tok oss i mars 2020. Hva gjør vi nå?

Medlemsmøtet i april 2020 ble vårt første videomedlemsmøte på Zoom, men dessverre ikke vårt siste. Vi har holdt rene videomedlemsmøter og kombinerte medlemsmøter der noen har møttes fysisk og noen via nettet. Vi har bare avlyst én aktivitetskveld hittil i pandemien.

Til alle våre nettmøter og nettkurs har vi benyttet Zoom, med gode resultater.

Til tross for redusert fysisk kontakt har Arendal fotoklubb hatt en gledelig faglig utvikling, med 3. beste klubb i NM i foto våren 2020 og to 1. plasser individuelt i NM i foto våren 2021, samt at flere av våre medlemmer har mottatt hederstegn og plaketter i 2020 og 2021.

Høsten 2020 så det litt lysere ut og vi fikk gjennomført et nybegynnerkurs over to kvelder, ledet av Tom Erik Smedal med støtte fra andre medlemmer.

Vi har også gjennomført kurs i Lightroom over to kvelder og en kveld med kurs i Photoshop, begge ved hjelp av Zoom. Erfaringene med nettkurs har bare vært positive.

Romjulen 2020 arrangerte vi kurs i portrettfotografering med utskrifter av bilde etterpå.

Alle kurs er blitt holdt av klubbens medlemmer. Vi ser frem til at det lysner i tunnelen.

Arendal fotoklubb
Arendal fotoklubb

Litt om Kulturstua

Målet for Kulturstua er å skape et kulturverksted og legge til rette for grupper og utøvere som trenger et sted å være med sin aktivitet.

Per i dag er det Arendal musikkteater, Granerevyen og Haraldsguttene som bruker den store salen. Still Messin’ og Arendal Bluesband har flyttet inn i bandrommet og stortrives der. Flere står klare og venter på at resten av lokalet skal bli ferdig.

Om skribenten

Helge Aker

Leder i Arendal fotoklubb

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )