Vinneren av navnekonkurransen til Kreativ Foto Bergen er kåret

Vinneren av navnekonkurransen til Kreativ Foto Bergen er kåret

NSFF sin samarbeidspartner for fotokurs, Kreativ Foto Bergen, har kåret en vinner i den tidligere omtalte navnekonkurransen foran neste års workshop-uke.

Unni Brekke i Kreativ Foto Bergen kan fortelle at det kom inn hele 87 navneforslag til konkurransen. Etter nøye gjennomgang og «smaking» på de mange forslagene har de nå kåret en vinner, og avgjort at fotokurs-uken på Fana neste sommer vil bære det klingende navnet Fotofest i Vest!

Vinnerforslagene i navnekonkurransen

Vinner: Fotofest i Vest
Foreslått av Ivar Oddvin Gundersen, Lillehammer Kameraklubb

Kommentar: Et enkelt og fengende navn som alle vi alle falt for. Å la det være norsk syns vi også er positivt.
Premie: 1 valgfri workshop på arrangementet + gavekort med en verdi på kr. 1000,- på XXL-forstørrelser + gavekort på Cewe fotobok med en verdi på kr. 500,- fra JapanPhoto.

2.plass: Fotouken
Foreslått av Audun Nygård

Kommentar: Et enkelt og greit navn. Her hadde vi fått inn flere ganske like forslag: Fotouka 2018, Fotouka i 2018, Fotouken og Foto-uken. Valget falt naturlig på det som var rett fram, uten bindestrek og med en-ending som er naturlig for Bergensområdet.
Premie: gavekort med en verdi på kr. 1000,- på XXL-forstørrelser fra JapanPhoto.

3.plass: Bergen Fotofestival 2018
Foreslått av Stig Andvik, Bekkalokket Fotoklubb

Kommentar: Dette var kanskje et av de navneforslag som nesten var forventet ville komme. Her hadde det også kommet inn flere lignende forslag både med og uten årstall og valget falt på forslaget med 2018 i navnet.
Premie: gavekort med en verdi på kr. 500,- på Cewe fotobok fra JapanPhoto.

4.plass: Curiosity – photo inspiration
Foreslått av Esther Matland, Os Fotoklubb og Bekkalokket Fotoklubb

Kommentar: Her var det nok selve logo-ideen som gjorde at valget falt på denne, se bildet.
Premie: gavekort med en verdi på kr. 500,- på Cewe fotobok fra JapanPhoto.

Logoforslag fra Esther Matland

Fotofest i Vest

Så var navnet klart, men hva er det egentlig Kreativ Foto Bergen planlegger?
– Vi har inngått et samarbeid med JapanPhoto og Fana Folkehøgskule for å organisere det største arrangementet noen gang, forteller Unni Brekke. Vi planlegger nå en hel uke med en rekke tema innen fotografering.

Til forskjell fra fotofestivaler som Nordic Light som fokuserer på foredrag og utstillinger, vil dette arrangementet hovedsakelig bestå av workshoper med aktiv deltagelse.
– Noen foredrag og utstillinger vil det selvsagt være, forklarer Unni, men aktiv fotografering er det absolutt viktigste.

– Ved å konsentrere alt ved Fana Folkehøgskule som kan overnatte inntil 100 personer, får man muligheten til å samle deltagere, arrangører og lærere på ett sted. Erfaringsmessig ser vi at dette er med på å knytte sterke vennskapsbånd.

Alle har kanskje ikke mulighet til å delta på alt, derfor åpnes det for at man kan delta kun på enkelte workshoper. Flere av disse vil gå parallelt, men ved å arrangere noen workshoper to ganger i løpet av uken legges det til rette for at man skal kunne delta på akkurat sine favoritter.

Informasjon om arrangementet vil bli publisert i tiden fremover på eget nettsted; www.fotofestivest.no.

Om skribenten

Birgit Fostervold

EsNSFF, HonENFFF, medlem i Homborsund fotoklubb. Tidl. redaktør for NSFF Magasin (2016–22), tidl. nestleder og konst.leder NSFF (2017–22). Webmaster og designer NSFF. Styremedlem+webmaster Nordisk Forbund for Fotografi samt Norsk Naturfotofestival. Lensbaby-ambassadør.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

Medeier Norsk Natufotofestival

Norsk Naturfotofestival

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )