Taigaen Fotofestival 2023

For andre år på rad arrangerer Elverum Fotoklubb Taigaen Fotofestival. Det som startet som et prøveprosjekt i 2022, viser seg å trekke et stort antall deltagere som trives med utfordringen temaene i denne konkurransen gir. Det å tolke en av våre største diktere Hans Børli sine dikt med et bilde gir fotografen en litt annerledes utfordring en det de kanskje er vant med. Vi har også valgt å ta med tema skog i monokrom for å skape litt bredde i konkurransen da dette er i ekte Hans Børli ånd. Prosjektleder Harald Lundstein og juryformann Tom Spjeldnæs begynte å jobbe med dette prosjektet allerede i 2021 og tanken bak var å gi medlemmene i NSFF en liten fotoutfordring som var litt «utenfor boksen».

Vi har etablert et godt samarbeid med Hans Børli Selskapet som var veldig positive til ideen og ble med fra start. Taigaen Fotofestival hadde ikke latt seg gjennomføre uten våre gode samarbeidspartnere som Hans Børli Selskapet, Stangeskovene og Presis. I år som i fjor la vi åpningen av utstillingen av premierte bilder til Grundsetmartn som arrangeres i Elverum hvert år. Grundsetmartn trekker mye folk og mange finner veien til EFK sine lokaler som ligger midt i bykjernen. I år som i fjor var det stor interesse for utstillingen med bra besøk. Utstillingen blir nå tilgjengelig i våre lokaler hver lørdag frem til i slutten av mai. I juni åpner utstillingen på Oppistuen(Hans Børli sitt barndomshjem)under arrangemanget «Junikveld». Etter dette vil utstillingen dra på vandring til diverse biblioteker.

Både juryen og vi i Elverum Fotoklubb synes de deltagende bildene har høy standard og gleder oss til Taigaen Fotofestival 2024.

Om skribenten

Harald Lundstein

Medlem i Elverum Fotoklubb.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

Medeier Norsk Natufotofestival

Norsk Naturfotofestival

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )