Nasjonalt film- og fototreff i Trondheim i juni 2023 – Mennesker og møteplasser

Første helga i juni arrangerte Trondhjems Kameraklubb (TKK) Nasjonalt film- og fototreff i Trondheim. Treffet som hadde «Mennesker og møteplasser» som en rød tråd gjennom alle tre dagene, var en del av klubbens 95-årsmarkering, ti år etter forrige treff i trønderhovedstaden. 

I alt 61 glade amatørfotografer fra 15 ulike fotoklubber fikk oppleve spennende foredrag, fotoutstillinger og fotovandringer/workshops i grupper rundt i byen. En spørreundersøkelse som ble sendt ut etter treffet, tyder på at det også var særdeles fornøyde fotografer som reiste hjem etter treffet.  

Rektor ved Norsk Fotofagskole i Trondheim, GT Nergaard, satte tonen i sitt åpningsforedrag, med tittelen «Fotografiet som en velsignelse og forbannelse – veien til mitt personlige uttrykk og fotografiske identitet».  

 

Lørdagen åpnet med en spennende ung kunstfotograf, Henriette Sagfjord. Under overskriften «En lek med virkeligheten» bød hun raust på seg selv, ikke bare gjennom bilder og prosjekter, men også gjennom metode i planlegging og gjennomføring. Ifølge evalueringen var dette et høydepunkt for mange av deltakerne.
Andre foredragsholdere var Trine Melhuus, Siri Nordberg Malvik, Magnus Skatvold, Håvard Jensen, Knut Aage Dahl og Jonas Hallberg Eggen. 

Tradisjonelt har det vært arrangert en konkurranse i form av fotomaraton under treffene. Vi valgte en annen vri. Treffet skulle også være en møteplass for mennesker; derfor satte vi sammen grupper etter fotofaglig interesse, og arrangerte små workshops rundt i byen. Premier ble det likevel – ved loddtrekning, etter en gjennomgang av alle innleverte bilder.  

Trondhjems Kameraklubb har vært et aktivt og levende fotomiljø i Trondheim siden 1928. Et av målene med å invitere fotografer til nasjonalt treff, var å vise fram Trondheim by; både de velkjente motivene og de stedene som er mindre kjent både for byens innbyggere og tilreisende. Under workshoper og valgfri aktiviteter ble både «Svartlamoen», Ila og Veitene i Midtbyen besøkt, samt Bakklandet med besøk på galleri Akron. Spesielt populært var muligheten til å fotografere i Nidarosdomen søndag, der et flertall av deltakerne hadde meldt seg på. 

Kunst inspirerer, uansett sjanger. Derfor fikk deltakerne som en ekstra bonus, en guidet omvisning i nyskapingen K.U.K. (Kjøpmannsgata Ung Kunst) før festmiddagen på Gubalari lørdag kveld.  

For Trondhjems Kameraklubb var det en glede å samle fotovenner fra hele landet til treff. Vi håper det blir flere nasjonale fototreff i fortsettelsen, og oppfordrer alle til å støtte opp om kommende arrangementer.

Det er ren lykke å tilbringe ei hel helg i fotobobla! 

Om skribenten

Anne Katharine Dahl

EFIAP. Medlem av Trondhjems Kameraklubb.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

Medeier Norsk Natufotofestival

Norsk Naturfotofestival

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )