NSFF Filmklubber på Vestlandet intensiverer samarbeid og kompetansedeling

Over to intense dager delte vi ulike erfaringer knyttet til klubbdrift og de utfordringer som begge klubber står overfor; blant annet rekruttering. Vi gjennomførte felles utstyrsrigging mht Multicam-opptak, tekniske innslag / foredrag innenfor kamera ”Know-How, filmredigering med programvaren Davinci Resolve; med spesiell fokus på modulene ”Fusion” og ”Fairlight” mm.

De faglige hendelsene foregikk på Varatun Gård og på Øksnes VGS.

Den ultimate, sosiale hendelsen foregikk lørdag kveld i Eldhuset, et vikinghus på Figgjo.

 

Stavanger Videoklubb (SVK) og Bergen Fritidsfilmere (BFF) er de største rene filmklubbene som er tilsluttet NSFF og som har et svært synlig aktivitetsnivå gjennom deltakelse i NM i film og via sine nettsider og Facebook-sider.

De to klubbene kom sammen hos SVK i Sandnes helgen 9.-11. juni 2023 etter initiativ fra BFF. Målsetningen var å treffes sosialt / utveksle erfaringer / dele kompetanse/ tenke utvikling og styrking av filmmiljøet i NSFF. Med undertegnedes 43 årige fartstid i BFF, også med tilknytning til forbund, kan jeg ikke huske at filmklubber tilsluttet forbundet har gjort dette tidligere.

Oppsummering av det vellykkede evenementet må blir slik:

  • Begge klubber synes dette var svært så nyttig, både faglig og sosialt. Hvorfor har vi ikke gjort dette tidligere? Bare gjennom samarbeid og deling av erfaringer og kompetanse kan vi tro på at NSFF filmklubbene kan leve videre og i beste fall vokse seg større.
  • Gjennom økt kompetanse og utvidet markedsføring via sosiale medier, våre nettsider og i lokalpressen kan vi oppnå dette. Hvis vi alle krummer nakken og markedsfører oss korrekt kan muligheter åpne seg. Ingenting er umulig!
  • Det handler om å nå fram til våre målgrupper: de fritidsfilmere som trenger å gjøre noe med sine «kilometerlange videoopptak”, men som ikke kommer videre med å gjøre opptakene til severdige filmer for egen familie og eventuelt for annet publikum.
  • BFF tenker å produsere to ulike filmer fra evenementet; en sosial del og en faglig del. Alt mht å dele mellom de to klubbene. Delingstanken står sterkt i begge klubber.
  • Det ligger an til et gjenbesøk av SVK til Bergen i 2024!

Bergen Fritidsfilmere oppfordrer sterkt andre film- og fotoklubber med interesse for film å styrke samarbeidet og aktivt dele kompetanse!

Fotos fra faglige- og sosiale situasjoner: Anne-Lise Jensen; Stavanger Videoklubb

 

Om skribenten

Roy Morten Gleditsch

Filmskaper siden 1970. Medlem av Bergen Fritidsfilmere siden 1980. Redaktør av NSFF Magasin fra oppstarten til juni 2016, tidligere medlem av Filmutvalget. Æresmedlem NSFF.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

Medeier Norsk Natufotofestival

Norsk Naturfotofestival

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )