Jørgen Skaug tildelt hederstegnet MNSFF

NSFF Magasin gratulerer!

Den 2. juni fikk Jørgen Skaug overrakt hederstegnet MNSFF, Master of photography Norsk Selskap For Fotografi, av regionskoordinator Atle Sveen.  Overrekkelsen av både diplom og gullmerke foregikk under klubbmøte i Lillehammer kameraklubb.

– Atle Sveen er også en av de tre fotografene i Norge som har oppnådd dette hederstegnet tidligere, forteller Jørgen, i tillegg til Roald Synnevåg og Håkon Grønning.

– Master NSFF kan tildeles når en tidligere har oppnådd hederstegna Excellence både i NSFF/b og FIAP/b.

Jørgen Skaug har tidligere oppnådd begge disse hederstegna i gullvalør.

– Søknaden om Master NSFF skal inneholde en portfolio på 10 bilder med et sammenhengende tema som blir vurdert av en komité. Bildene skal ha en helhetlig og sammenhengende presentasjon, og det skal medfølge en tekst som forteller noe om temaet. Portfolioen inngår i NSFF sitt bildearkiv. Papirbildene i A3-format vil bli oppbevart på statsarkivet.

I sin portfolie valgte Jørgen ut 10 av sine bilder (Se bildegalleri nederst) fra Svalbard med overskriften: «En dag i Isbjørnens liv i Arktis», og i sin innledende tekst til portfolien skrev han følgende: «Med denne bildesamlingen av en dag i isbjørnens liv i magiske Arktis ønsker jeg å vise at isbjørnen beveger seg smidig både i havisen og på land, uten unødig energibruk, og at den stadig er på leting etter mat. Havisen minker i stort tempo som følge av den globale oppvarmingen. Dersom havisen fortsetter å forsvinne i samme tempo som nå, kan store deler av verdens isbjørnsbestand være borte innen 2050.»

 

Informasjon om tildelingen finner du også på hjemmesiden til kameraklubben: https://www.lillehammer-kameraklubb.no/

 

Portrettfoto: Johnny Berg

 

Om skribenten

Inger Postvoll

Redaktør av NSFF Magasin. Medlem i Haugaland Fotoklubb og PSA. Initiativtaker til damegruppa Lens Babes.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

 • Tilbakemeldinger på filmene i NM 2023 19. september 2023
  Filmutvalget presenterer her juryens tilbakemeldinger på filmene i årets NM i film. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Vestkysten Fotokamp 2023 – den åttende i rekken! 5. september 2023
  Skodje Fotoklubb, Bekkalokket Fotoklubb og Haugaland Fotoklubb inviterer alle NSFF-fotografer til 8. Vestkysten Fotokamp 2023. Lever én gang og delta i tre juryeringer! Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • FIAP News august 2023 3. september 2023
  Se augustnummeret av FIAP News som PDF vedlagt denne artikkelen. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Invitasjon til NM i foto høsten 2023 21. august 2023
  Velkommen til NM i Foto 2023, del to, høstrunden Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Stor suksess for de norske landslagene i 2023! 12. august 2023
  Ett ungdomslandslag med bronse, og hederlig omtale til begge de to "voksne" landslagene i årets FIAP-biennaler! Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.

Medeier Norsk Natufotofestival

Norsk Naturfotofestival

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )