«EN DAG I NORGE – 2023»

«EN DAG I NORGE – 2023»

Også i år vil NSFF feire fotografiets fødselsdag med å fotografere Norge på denne dagen i prosjektet «En dag i Norge». I dette arrangementet, som er et prosjekt i dokumentasjons-fotografering, forsøker vi å fange hverdagen akkurat slik den er den 19. august 2023.

Presentasjon av prosjektet blir en e-bok som legges ut for evt. nedlastning på NSFF.no og vi håper på en stor variasjon på bilder og motiver. Vi er ute etter hverdagslivet i Norge.
Ta bilder hjemme, på arbeid, skole, fritidsaktiviteter, kulturliv, i skogen, på fjellet, på sjøen, der du er og vis hva som skjer denne dagen..

Alle som leverer 4 bilder, får minst ett bilde med i presentasjonen. En jury/redaksjon velger ut bilder som blir med i presentasjonen. Som i fjor, velger vi ut forside bildet fra den som får flest samlet poeng i juryeringen.
Alle bildene som er sendt inn vil bli lagret i NSFFs database for historisk bruk med tittel og autors navn. Meningen er at dette blir et årlig arrangement som etter en periode kan vise forandringen av Norge fra år til år.

Dette er ikke en konkurranse i vanlig forstand, men det blir trukket ut tre vinnere som får hvert sitt gavekort fra CEWE bildeprodukter. Men for alle som blir med i presentasjonen gis ett poeng pr bilde til NSFF-plaketter (samme som antatt bilde i Landskonkurransen/Nasjonale konkurranser).

Konkurransen blir åpnet for levering fredag 19. august på NSFF «Min side», og innlevering må skje senest søndag 20. august kl. 23.59. Bildene må være tatt den 19. august, men vi gir deg en dag til å plukke ut bilder og klargjøre dem for innsending.

Regler for «EN DAG I NORGE»

I dette prosjektet/konkurransen forsøker vi å fange hverdagen akkurat slik den er den 19. august 2023.

 • Bildets lengste side skal være nøyaktig 2400 piksler og filstørrelse under 3MB (3000KB).
 • Filnavn: Hvor bildet er tatt og situasjon. (eks. Bø i Telemark – Råning). Autors navn, adresse og klubb blir automatisk registret når du logger deg inn på nsff.no
 • Filformat: JPG.
 • Bilder skal ikke ha navn eller være signert på forsiden.
 • Ingen teknikker som legger til, flytter, erstatter eller fjerner bildeelementer unntatt ved beskjæring er tillatt.
 • Teknikker som forbedrer presentasjonen av fotografiet uten å endre historien eller det billedlige innholdet, eller uten å endre innholdet i den originale scenen er tillatt, slik som justeringer for å endre lysstyrke, kontrast og fargetoneområdet i forskjellige områder i et bilde. Herinkludert HDR og fokusstabling.
 • Teknikker som fjerner elementer lagt til av kameraet, som støvflekker, digital støy og filmriper, er tillatt.
 • Sammensatte bilder er ikke tillatt.
 • Alle tillatte justeringer skal fremstå som naturlige.
 • Fargebilder kan konverteres til gråtoner monokrome.
 • Infrarøde bilder, enten direkteopptak eller avledninger, er ikke tillatt.
 • La Exifdata følge jpg-fila som blir innsendt

Fotografiets fødselsdag

Fotografiets opprinnelse kan spores tilbake til Joseph Nicéphore Niépce, som eksperimenterte med fotografering så tidlig som på 1810-tallet. Niépce lyktes å ta det første kjente fotografiet i 1826, men teknikken hans var upraktisk og tok flere dager å fullføre.

Seks år senere allierte Niépce seg med Louis Daguerre, som utviklet en raskere og mer praktisk teknikk for å fange fotografier, kjent som daguerreotypi.

Daguerrotypien ble presentert for det franske vitenskapsakademiet den 19. august 1839, og vakte umiddelbar oppsikt. Daguerreotypi la grunnlaget for moderne fotografi og banet vei for en utvikling som skulle revolusjonere vår måte å se på verden på og derfor regnes den 19. august som fotografiets fødselsdag. Eller også kjent som verdens fotodag.

Jurymedlemmer

Også i år vil vi velge ut noen av NSFF sine medlemmer til å bli med å velge ut bilder til e-boka «En dag i Norge – 2023». Har du lyst til å bli med, evt. veit om noen som har lyst, så send en e-mail til rune.hermansen@nsff.no innen 1. august 2023.

Om skribenten

Rune Hermansen

Varamedlem til styret i NSFF. Medlem av Linselusa Vinstra.

2 Kommentarer

 1. Svein Roar Hult

  Hei! jeg gikk inn på NSFFs side søndag 20. august kl. 23:50 for å levere bilder til En dag i Norge, men fant ikke link for levering. Har jeg lett på feil sted, eller er den tatt ned tidligere enn annonsert? Hilsen Svein Roar Hult

  Svar
  • Rune Hermansen

   Svein Roar jeg har sendt deg en e-mail

   Svar

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

Medeier Norsk Natufotofestival

Norsk Naturfotofestival

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )