Hva nå videografer?

De rene filmklubbene i NSFF har slitt med motgang i forhold til rekruttering i flere år. Noen filmklubber har falt fra av ulike grunner, mens andre holder stand og sliter med problemet.  Det er nå slik det er at noen alltid vil gå ut bakdøren. Derfor er det påkrevet med kreativt påfyll! Fra å være relativt store klubber for fritidsfilmere på 70-, 80- og 90-tallet, har medlemstallet gradvis blitt redusert. Forklaringene er nok flere, uten at vi skal utdype dette her.

Et par av de største klubbene som fortsatt består er blant annet Stavanger Video klubb og Bergen Fritidsfilmere. De tar utfordringen med å avvikle kurs og workshops med tanke på markedsføring i blant annet sosiale medier for å bøte på problemet.

 
Vi prøver å få fatt i de fritidsfilmerne som akkumulerer mange videoklipp fra feriereiser og ikke minst klipp fra hendelser i egne familier og i vennekretser, men som ikke kommer videre med tanke på å presentere noe virkelig severdig.
 

Hva betyr å komme videre?

De fleste videoklipp er historiske og for mange er det viktig å preservere dem og kanskje gjøre dem om til en filmfortelling. Kanskje noen vil ha stor glede av å se slike filmfortellinger i framtiden?
 
Videoklippene forblir ofte på en opptaksenhet uten at familie og venner noen gang får sett noe som kunne blitt en viktig filmfortelling, historiefortelling eller en severdig dokumentasjon på en hendelse.
 
 
 
 
NSFF Filmklubbene kan lære deg hvordan gjør filmklipp til filmfortellinger

Bildetittel: NSFF Filmklubbene kan lære deg hvordan gjør filmklipp til filmfortellinger. (Foto: Roy Morten Gleditsch)

 
 
Filmklubbene i NSFF kan hjelpe og styrke kompetansen på dette området. Om du lurer på hvor din nærmeste film- eller fotoklubb er lokalisert, kan du sjekke denne siden på NSFF: https://nsff.no/bli-medlem/finn-din-klubb/
 
Bor du langt fra den nærmeste filmklubb, kan du likevel tegne medlemskap i NSFF uten å måtte møte fram lokalt og dermed likevel bli tilført kompetansestyrkende informasjon, selv om du ikke selv er fysisk tilstede.
 
Velkommen skal du være!

Om skribenten

Roy Morten Gleditsch

Filmskaper siden 1970. Medlem av Bergen Fritidsfilmere siden 1980. Redaktør av NSFF Magasin fra oppstarten til juni 2016, tidligere medlem av Filmutvalget. Æresmedlem NSFF.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

Medeier Norsk Natufotofestival

Norsk Naturfotofestival

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )