Mer om «EN DAG I NORGE»

Mer om «EN DAG I NORGE»

Som feiring av fotografiets bursdag vil NSFF i år som nevnt starte et arrangement vi kaller «EN DAG I NORGE».

I dette arrangementet, som er et prosjekt i dokumentasjons-fotografering, forsøker vi å fange hverdagen akkurat slik den er den 19. august 2022. Presentasjon av prosjektet blir en e-bok som legges ut for evt. nedlastning på NSFF.no og vi håper på en stor variasjon på bilder og motiver. Vi er ute etter hverdagslivet i Norge. Ta bilder hjemme, på arbeid, skole, fritidsaktiviteter, kulturliv, i skogen, på fjellet, på sjøen – der du er – og vis hva som skjer denne dagen.

Alle som leverer fire bilder, får minst ett bilde med i presentasjonen. En jury/redaksjon velger ut bilder som blir med i presentasjonen. Bildene som sendes inn vil bli lagret med tittel og autors navn i NSFFs database for historisk bruk. Meningen er at dette blir et årlig arrangement som etter en periode kan vise forandringen av Norge fra år til år.

Dette er ikke en konkurranse i vanlig forstand, men det blir trukket ut tre vinnere som får hvert sitt gavekort à kr. 500 på CEWE bildeprodukter. For alle som blir med i presentasjonen gis 1 poeng pr. bilde tellende mot NSFF-plaketter (likt som for som antatt bilde i NM og nasjonale konkurranser).

Konkurransen blir åpnet for levering fredag 19. august på NSFF Min Side, og innlevering må skje senest lørdag 20. august kl. 23.59. Bildene må være tatt den 19. august, men vi gir deg en dag til å plukke ut bilder og klargjøre dem for innsending.

Regler for «EN DAG I NORGE»

I dette prosjektet/konkurransen forsøker vi å fange hverdagen akkurat slik den er den 19. august 2022.

 • Bildets lengste side skal være nøyaktig 2400 piksler og filstørrelse under 3MB (3000KB).
 • Filnavn: Hvor bildet er tatt og situasjon. (eks. Bø i Telemark-Råning). Autors navn, adresse og klubb blir automatisk registret når du logger deg inn på nsff.no Min Side
 • Filformat: JPG.
 • Bilder skal ikke ha navn eller være signert på forsiden.
 • Ingen teknikker som legger til, flytter, erstatter eller fjerner bildeelementer, unntatt ved beskjæring er tillatt.
 • Teknikker som forbedrer presentasjonen av fotografiet uten å endre historien eller det billedlige innholdet, eller uten å endre innholdet i den originalscenen er tillatt, slik som justeringer for å endre lysstyrke, kontrast og fargetoneområdet i forskjellige områder i et bilde. Her inkludert HDR og fokusstabling.
 • Teknikker som fjerner elementer lagt til av kameraet, som støvflekker, digital støy og filmriper, er tillatt.
 • Sammensatte bilder er ikke tillatt.
 • Alle tillatte justeringer skal fremstå som naturlige.
 • Fargebilder kan konverteres til gråtoner monokrome.
 • Infrarøde bilder, enten direkteopptak eller avledninger, er ikke tillatt.
 • La Exif data følge jpg-fila som blir innsendt.

Fotografiets fødselsdag

Joseph Nicéphore Niépce tok verdens første vellykkede fotografi i 1826 – et bilde som viser utsikten fra vinduet i arbeidsværelset hans. Eksponeringstiden var åtte timer, og for å forbedre teknikken og få kortere eksponeringstider inngikk han et samarbeid med Louis Jacques Mandé Daguerre i 1829. Samarbeidet resulterte i fotografering på sølvplater behandlet med jod, såkalt daguerreotypi, men Niépce døde før metoden ble introdusert.

Den typen fotografering vi kjenner i dag går tilbake til 1839. Den 19. august 1839 kunngjorde det franske vitenskapsakademiet Daguerreotypi-prosessen. Prosessen gjorde det mulig å lage et svært detaljert bilde på et kobberark. Arket ble belagt med et tynt lag sølv, og prosessen krevde ikke bruk av negativ. Det ble den første metoden for å få et permanent bilde med et kamera. Dette blir regnet som fotografiets fødselsdag.

Vi håper mange vil delta med bilder!

Om skribenten

Rune Hermansen

Varamedlem til styret i NSFF. Medlem av Linselusa Vinstra.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

Medeier Norsk Natufotofestival

Norsk Naturfotofestival

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )