Slik var det på film- og fototreff i Bergen, mai 2022

Slik var det på film- og fototreff i Bergen, mai 2022

Bekkalokket Fotoklubb inviterte medlemmer i NSFF til et nasjonalt film- og fototreff i Bergen 6.–8.mai. Det var 89 deltakere fra 21 klubber i hele landet.

Norsk Selskap for Fotografi hadde utstilling av 120 bilder fra årbok 2021. På egne skjermer ble det vist medlemsprosjekter og vinnerfilmer fra NM i film. Bergen Kameraklubb og Sotra Fotoklubb hadde også utstilt bilder. CEWE Japan Photo hadde en stand hvor de presenterte sine produkter. Ordfører i Bergen, Rune Bakervik, hilste deltakerne velkommen.

Det ble satset på kjente fotografer fra Bergen til å holde foredrag og workshops. Programmet startet fredag formiddag hvor Otto von Munchow holdt et inspirerende foredrag om bla minimalisme. Han viste bilder og fortalte om hvordan han som pressefotograf klarer å løsrive seg fra det strenge dokumentarfotografiet, til å være en leken og kreativ fotograf.

Pernille Sommer hadde foredrag om hvordan hun jobber med utendørs portrettfotografering. Dette var også en forberedelse til hennes workshop lørdag, som var så populært at det måtte deles inn i to seksjoner.

Simen Aarseth Gjeldsvik hadde visning av sine fantastiske bilder av både landskap og bymiljøer. I en dialog på scenen med Terje Bergesen fortalte han om bildene og teknikker han bruker for å få betrakteren til å føle seg veldig til stede i bildene.

Lørdag var det Hien Lam og Susanne Ørbeck som startet dagen med sitt foredrag om hvordan de som profesjonelle videofotografer jobber, og hvordan de presenterer på ulike sosiale plattformer som Instagram og YouTube.

Filmutvalget i NSFF ved Torkil Hansen holdt et foredrag om utstyr, programvare og gode råd og tips i videoproduksjon. Svein Inge Bang hadde viste hvordan han redigerte en film i DaVinci Resolve.

Odd Mehus er en prisvinnende frilansfotograf med base i Bergen. Han viste bilder tatt i egen hage av blomster som er på hell. Han foretrekker blomster som har levd et langt liv. Kombinert med riktig lyssetting og gjerne litt røyk fra røykmaskin ble det et inspirerende foredrag.

Lørdags kveld var det festmiddag på Fløyrestauranten med 98 gjester. Det var utdeling av hederstegn fra Norsk Selskap for Fotografi og Nordisk Forbund for Fotografi, og offentliggjøring av Norgesmesterskap i Fotografi. Medaljeutdeling til de tilstedeværende som hadde vunnet i NM.

Søndag ble satt av til byvandring med guider, og det var to alternativer «Gatekunst» og «Mord og mysterier».

Om skribenten

Roald Synnevåg

Tidligere leder og nestleder i NSFF, nåværende styremedlem. Æresmedlem av NSFF og av Bekkalokket Fotoklubb. EsNSFF (1995), AFIAP(1995), ANSFF (1997), ENSFF (1997), HonENSFF (1997), EFIAP (2003), EFIAP-B (2011, EFIAP-S (2014), MFIAP (2014), PPSA (2014), EFIAP-G (2015), EPSA (2015), EFIAP-P (2016), ENSFF-B (2015), ENSFF-S (2016), ENSFF-G (2017), BPSA – Bronze (2017), MPSA (2017).

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

Medeier Norsk Natufotofestival

Norsk Naturfotofestival

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )