Medlemsprosjekt: Roald Synnevåg «Bjørner» (2021)

Medlemsprosjekt: Roald Synnevåg «Bjørner» (2021)

NSFF oppfordrer til å sende inn medlemsprosjekt og klubbprosjekt. Til inspirasjon vil vi i NSFF Magasin publisere prosjektene, de vil også vises digitalt på ulike arrangement der NSFF er tilstede. Nedenfor sees Roald Synnevågs prosjekt fra 2021:

Bjørner

Disse bjørnene lever i grenseområdet mellom Finland og Russland. De lever et fritt liv, og kommer bare i kontakt med mennesker fordi de vet de får mat. Det å være ute i skogen i en liten kasse laget av kryssfiner, med ville bjørner utenfor, er en opplevelse som jeg aldri trodde jeg skulle få oppleve.

Det å få blikkontakt med ville dyr føltes utrolig fascinerende, og litt skremmende, med tanke på at en bjørn lett kunne rive i stykker kassen jeg satt i. Det var spennende å se hierarkiet blant bjørnene. Her var det de store hannbjørnene som regjerte, og de yngre bjørnene flyktet når de største nærmet seg. Fascinerende å kunne studere hvor ulike bjørnene er, både i farge, størrelse og ikke minst personlighet.

Jeg har laget en bildeserie som viser hvor sjarmerende små bjørnunger kan være, så uskyldige blikk, og hvor aggressiv lek blant bjørnunger kan være. Her er unge bjørner som vandrer i ensomhet, her er gamle bjørner som er slitne, og her er familieidyll.

– Roald Synnevåg, Bekkalokket fotoklubb

Klikk på første bilde for å bla gjennom hele galleriet:

Alle har sikkert hørt mantraet, at et bilde sier mer enn tusen ord. Men hva da med en hel serie med bilder, som henger tematisk sammen? Det er vanligste er nok å jakte på blinkskuddene, men blant de store fotografene er det vel så vanlig å tenke i serie – de jobber i prosjekt!

NSFF har siden 2014 invitert til innlevering av medlems- og klubbprosjekt. Det å gå ut over det å kun jakte enkeltstående «vinnerbilder» vil gjøre en til bedre fotograf – utvide evnen til å se! Hele ideen med å jobbe i prosjekt er å fortelle en bredere og mer interessant historie med bildene.

Les om medlemsprosjekt på nsff.no.

Om skribenten

Birgit Fostervold

EsNSFF, HonENFFF, medlem i Homborsund fotoklubb. Tidl. redaktør for NSFF Magasin (2016–22), tidl. nestleder og konst.leder NSFF (2017–22). Webmaster og designer NSFF. Styremedlem+webmaster Nordisk Forbund for Fotografi samt Norsk Naturfotofestival. Lensbaby-ambassadør.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

Medeier Norsk Natufotofestival

Norsk Naturfotofestival

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )