Trondhjems Kameraklubbs digitale koronaår

Trondhjems Kameraklubbs digitale koronaår

Det var høy julestemning da Trondhjems Kameraklubb (TKK) rundet av fotoåret med julemøte — på Zoom. Medlemmene benket seg hjemme i stua med gløgg og pepperkaker, mens programmet på skjermen lignet de vanlige julemøtene i normale år. Det ble utdelt heder og ære, ikke minst til Olaf Aune som fikk Leif Preus Fotopris for beste portrett i høstens NM-runde.

OleP julemøte på Zoom

Da 2020 plutselig viste seg å bli alt annet enn normalt, heiv styret i TKK seg rundt og fant ut at medlemmene måtte få et tilbud, selv om samfunnet stengte ned. 7. april ble det første Zoom-arrangementet lansert, i form av «digital fotokafé» med åpen mikrofon og fritt fram for fotoprat.
— Det var flere som dukket opp på skjermen på det aller første digitale møtet, enn vi noen gang har hatt på de fysiske kafétreffene, sier klubbleder Jonas Hallberg Eggen.

Og dermed var vi i gang med digitale møter!

Fotokafé på nett

I alt har klubben arrangert 12 medlemsmøter og webinarer på Zoom, med interne og eksterne innledere.
— En fordel er at jo at vi har kunnet invitere innledere fra hele landet, uten å tenke på reisetid og -kostnader, sier Jonas.

Blant innlederne som stilte «langveisfra», var Sylwia Grabinska som snakket om makrofotografering med Helios-objektiv, og Fredrik Strømme med foredrag om redigering av landskapsbilder.

Fredrik Strømme landskapsbilder

Innimellom har behovet for å møtes fysisk vært stort, noe som har vært løst med fotovandringer og utetreff, samt ett fysisk møte i september — før nye innskjerpinger kom. Både sommer- og juleavslutning ble en kombinasjon av fysiske treff med medbragt mat og drikke, og påfølgende møte på skjermen.

Fotomaraton juni

Trondhjems Kameraklubb har, tross navnet, medlemmer fra Surnadal til Rørvik.
—En bonus med de digitale møtene, har vært at medlemmene våre som bor langt fra Trondheim, har kunne delta på lik linje, sier Jonas Hallberg Eggen. Som sammen med styret og aktivitetskomiteen allerede har planlagt for de første digitale møtene i 2021. Med god hjelp fra deltakerne på julemøtet — der hver og en bidro med et «juleønske» til neste års aktiviteter.

Utefoto skræmt

Om skribenten

Anne Katharine Dahl

EFIAP. Medlem av Trondhjems Kameraklubb.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

Medeier Norsk Natufotofestival

Norsk Naturfotofestival

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )