Trondhjems Kameraklubbs digitale koronaår

Trondhjems Kameraklubbs digitale koronaår

Det var høy julestemning da Trondhjems Kameraklubb (TKK) rundet av fotoåret med julemøte — på Zoom. Medlemmene benket seg hjemme i stua med gløgg og pepperkaker, mens programmet på skjermen lignet de vanlige julemøtene i normale år. Det ble utdelt heder og ære, ikke minst til Olaf Aune som fikk Leif Preus Fotopris for beste portrett i høstens NM-runde.

OleP julemøte på Zoom

Da 2020 plutselig viste seg å bli alt annet enn normalt, heiv styret i TKK seg rundt og fant ut at medlemmene måtte få et tilbud, selv om samfunnet stengte ned. 7. april ble det første Zoom-arrangementet lansert, i form av «digital fotokafé» med åpen mikrofon og fritt fram for fotoprat.
— Det var flere som dukket opp på skjermen på det aller første digitale møtet, enn vi noen gang har hatt på de fysiske kafétreffene, sier klubbleder Jonas Hallberg Eggen.

Og dermed var vi i gang med digitale møter!

Fotokafé på nett

I alt har klubben arrangert 12 medlemsmøter og webinarer på Zoom, med interne og eksterne innledere.
— En fordel er at jo at vi har kunnet invitere innledere fra hele landet, uten å tenke på reisetid og -kostnader, sier Jonas.

Blant innlederne som stilte «langveisfra», var Sylwia Grabinska som snakket om makrofotografering med Helios-objektiv, og Fredrik Strømme med foredrag om redigering av landskapsbilder.

Fredrik Strømme landskapsbilder

Innimellom har behovet for å møtes fysisk vært stort, noe som har vært løst med fotovandringer og utetreff, samt ett fysisk møte i september — før nye innskjerpinger kom. Både sommer- og juleavslutning ble en kombinasjon av fysiske treff med medbragt mat og drikke, og påfølgende møte på skjermen.

Fotomaraton juni

Trondhjems Kameraklubb har, tross navnet, medlemmer fra Surnadal til Rørvik.
—En bonus med de digitale møtene, har vært at medlemmene våre som bor langt fra Trondheim, har kunne delta på lik linje, sier Jonas Hallberg Eggen. Som sammen med styret og aktivitetskomiteen allerede har planlagt for de første digitale møtene i 2021. Med god hjelp fra deltakerne på julemøtet — der hver og en bidro med et «juleønske» til neste års aktiviteter.

Utefoto skræmt

Om skribenten

Anne Katharine Dahl

EFIAP. Medlem av Trondhjems Kameraklubb.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

 • Varsel om Landsmøte 2021 19. januar 2021
  Årets Landsmøte vil bli avholdt digitalt via Zoom, lørdag den 17. april 2021. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Delta på landslaget i 29th FIAP Colour Biennial 12. desember 2020
  Internasjonalt utvalg oppfordrer alle til å sende inn bilder til vurdering for landslaget til 29th FIAP Colour Biennial. Temaene er KATT og HUND — begge i KVADRATISK format. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Nye reglar for klubb-NM frå 2021 9. desember 2020
  Gjeldande frå vårrunden 2021 er det nye reglar for klubb-NM, der Årets klubb blir kåra. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Oppdaterte reglar i NM for foto 8. desember 2020
  Reglane for NM i foto blir oppdatert frå og med 2021, der det blir introdusert to nye klassar som legg vekt på det naturlege og dokumentariske ved fotografiet. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Vedrørende klubb-NM 2020 3. desember 2020
  Det har oppstått problem med resultata i Klubb-NM og me har sett oss nødt til å foreta ny juryering. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )

 • NFM2020-Katalogen er her! 16. september 2020
  NFM 2020 Katalogen er lagt ut Her er katalogen fra Nordisk FotoMesterskap 2020  
 • 2019 Ystad Hamn – Prosjekt 9. august 2020
  Ystad Hamn 2019 Ystads fotoklubbs Projekt över utbyggnad av Ystad hamn   Projektet har pågått sedan oktober 2017 och något slutdatum är inte bestämt. Gruppen som deltagit med bilder och fotograferat har varit nio personer. Fotograferandet har utförts i mindre grupper på oftast två till tre personer. Hamnprojektet har tidigare i bilder skildrat Ystads hamns historia från […]
 • NFM2020 Katalogen er forsinket 31. mai 2020
  NFM2020 Katalogen er forsinket Redaksjonen må dessverre informere om at katalogen er forsinket. Det skulle så gjerne stått ‘2020’ på bildet til høyre, men dere må være litt tålmodige. Vi jobber det vi kan for å få katalogen ferdig, og som et lite ‘plaster på såret’ blir katalogen mer omfattende i år. Vi har hatt […]