Trondhjems Kameraklubbs digitale koronaår

Trondhjems Kameraklubbs digitale koronaår

Det var høy julestemning da Trondhjems Kameraklubb (TKK) rundet av fotoåret med julemøte — på Zoom. Medlemmene benket seg hjemme i stua med gløgg og pepperkaker, mens programmet på skjermen lignet de vanlige julemøtene i normale år. Det ble utdelt heder og ære, ikke minst til Olaf Aune som fikk Leif Preus Fotopris for beste portrett i høstens NM-runde.

OleP julemøte på Zoom

Da 2020 plutselig viste seg å bli alt annet enn normalt, heiv styret i TKK seg rundt og fant ut at medlemmene måtte få et tilbud, selv om samfunnet stengte ned. 7. april ble det første Zoom-arrangementet lansert, i form av «digital fotokafé» med åpen mikrofon og fritt fram for fotoprat.
— Det var flere som dukket opp på skjermen på det aller første digitale møtet, enn vi noen gang har hatt på de fysiske kafétreffene, sier klubbleder Jonas Hallberg Eggen.

Og dermed var vi i gang med digitale møter!

Fotokafé på nett

I alt har klubben arrangert 12 medlemsmøter og webinarer på Zoom, med interne og eksterne innledere.
— En fordel er at jo at vi har kunnet invitere innledere fra hele landet, uten å tenke på reisetid og -kostnader, sier Jonas.

Blant innlederne som stilte «langveisfra», var Sylwia Grabinska som snakket om makrofotografering med Helios-objektiv, og Fredrik Strømme med foredrag om redigering av landskapsbilder.

Fredrik Strømme landskapsbilder

Innimellom har behovet for å møtes fysisk vært stort, noe som har vært løst med fotovandringer og utetreff, samt ett fysisk møte i september — før nye innskjerpinger kom. Både sommer- og juleavslutning ble en kombinasjon av fysiske treff med medbragt mat og drikke, og påfølgende møte på skjermen.

Fotomaraton juni

Trondhjems Kameraklubb har, tross navnet, medlemmer fra Surnadal til Rørvik.
—En bonus med de digitale møtene, har vært at medlemmene våre som bor langt fra Trondheim, har kunne delta på lik linje, sier Jonas Hallberg Eggen. Som sammen med styret og aktivitetskomiteen allerede har planlagt for de første digitale møtene i 2021. Med god hjelp fra deltakerne på julemøtet — der hver og en bidro med et «juleønske» til neste års aktiviteter.

Utefoto skræmt

Om skribenten

Anne Katharine Dahl

EFIAP. Medlem av Trondhjems Kameraklubb.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

 • Samanlagtresultat vårrunden av NM i foto 2021 7. april 2021
  I vårrunden av NM i foto 2021 vart det levert inn 5016 bilder, frå heile 66 klubber — som er rekord. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Halvor Larsen er gått bort 31. mars 2021
  Det er med stor sorg vi må meddele at mangeårig styremedlem og ildsjel Halvor Larsen er gått bort. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Bildeserier kan i år delta i NM i film 28. mars 2021
  Som en prøveordning tillates det i år å delta i NM i film med bildeserier med tilhørende musikk. Selv om fortellerstemmen kan utelates, kreves det altså som et minimum å ha et lydspor. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Invitasjon til NM i film 2021 — alle kan delta 28. mars 2021
  NSFF inviterer ALLE amatørfilmere, inkludert filmskoleelever, til å delta i årets NM i film! Innleveringsfrist 1. juni 2021. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Nordisk fotomesterskap 2021 28. mars 2021
  Det nordiske forbundet for fotografi, NFFF, inviterer til Nordisk Fotomesterskap 2021. Det konkurreres i to klasser, farge digitalt og monokrom digitalt. Innleveringsfristen er 15. april 2021. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )

 • Flemming Ryborg, NSMIF/b 4. januar 2021
  The post Flemming Ryborg, NSMIF/b appeared first on Nordic Photo.
 • Ilkka Niskanen, Finland 29. november 2020
  Ilkka Niskanen, NSMIF/g Wordpress I have been very keen on photographing many years even though it is only my hobby. All started over 20 years ago, when I took a photography course, and since then I have been hooked. Nowadays wildlife photographing is my passion and I feel that nature is the place where I […]
 • Gallery-Tiina Poimio, Finland 29. november 2020
  tiina poimio NSMIF/p finland Facebook Instagram Wordpress “My work is my art, my art is my passion, and my passion is my life”. That is the essence of me. I am passionate photographer. Mainly I photograph people, especially women. Sometimes I use fantasy elements as tool visualizing my thoughts, sometimes reality bites best. My latest […]