Gurushots – fotokonkurranse på internett

Gurushots – fotokonkurranse på internett

Det er mange måter å vise fram bildene sine på. En av dem er å delta i fotokonkurranser i klubbregi, nasjonale eller internasjonale konkurranser. I de fleste tilfellene sender man inn bildene og venter spent på resultatet som kommer tilbake før eller senere. Hvis konkurransetilbudet til klubben NSFF osv. ikke er nok for deg, kan du jo delta i konkurransene på Gurushots.

Gurushots

Gurushots.com er et nettsted som er spesielt designet for å drifte fotokonkurranser. Hver konkurranse har et tema som en skal holde seg innafor. Så snart en har registrert seg og lagt ut sine fire bilder er det bare å lene seg tilbake og vente på at stemmene ryr inn på skjermen.

Det vil si, riktig så enkelt er det jo ikke!

Den første konkurransen du deltar i bør være «Newbie of the month». Konkurransen har fritt tema, og det er fotografene selv som stemmer fram de beste bildene. Som Newbie – eller nybegynner om du vil, så har du én stemme. Etter hvert som du rykker opp på rangstigen vil du avgi flere stemmer hver gang du avgir en stemme.

Stemme – «Vote»

Du bør absolutt være med på å stemme, for det øker eksponeringen av dine bilder. Du kan ikke stemme på dine egne bilder. En pil under hver konkurranse viser hvilken Exposure Bonus du har i øyeblikket. Når du har lagt inn nye bilder står den på Low, men det er lurt om den alltid står på High. Trykker du på Vote får du opp bilder som du kan velge å stemme på eller ikke.

Hvor mange stemmer du har fått står på hvert enkelt bilde, samt en samlet stemmesum. Etter hvert som stemmene raser inn havner du i forskjellige kategorier: Populær, Skilled, Premier, Elite og All Star. Du kan også se hvilken plassering du har innen hver kategori. Det kan være mange som har samme antall stemmer.

Skjermbilde www.gurushots.com

Hvis du ser at et eller flere bilder får dårlig med stemmer, kan du bytte det ut med et annet om du har opptjent rett til å bytte (Swaps). Du kan også framheve et bilde i hver konkurranse du deltar i ved å trykke på Boost, og det vil i praksis innkassere flere stemmer. Har du aktive nøkler, Keys, så kan du låse opp funksjoner som ikke er tilgjengelige i øyeblikket. Hvis du stemmer så øker du eksponeringen av dine egne bilder, men det er jo ikke alltid at en har tid til det. Da kan du i stedet trykke på Auto Fill som øker eksponeringen av dine bilder som om du hadde stemt, uten at du avgir stemmer.

Hvis du mangler nøkler kan du kjøpe disse. Mangler du Auto Fills kan du invitere venner for å oppnå flere slike.

Vil du være litt aktiv, så kan det lønne seg å skaffe seg oversikt over både åpne og kommende konkurranser. Det kan jo ta litt tid å finne passende bilder i arkivet, eventuelt ta nye. Du kan se din egen plassering underveis, samt se de andre fotografers plassering. Da får du også en viss peiling på hva slags bilder som fungerer i konkurransen, noe som er svært lærerikt.

Fotografenes kategori

Når du begynner å delta i konkurransene er du å betrakte som Newbie – nybegynner. Etter hvert som du får gode resultater rykker du videre opp som Rookie, Challenger, Advanced, Veteran, Expert, Champion, Master og helt til slutt Guru. Som Guru kan du selv arrangere fotokonkurranser.

Resultater og premiering

Fotografen med flest stemmer utropes til Top Photographer Winner. Det er også premiering av det aller beste enkeltbilde; Top Photo Winner. Sist, men ikke minst, har også guruen plukket ut det han eller hun mener er det beste bildet.

Hederlig omtale av de ti beste bildene er det også. Premiene har begrenset verdi, så de er nok ikke den viktigste grunnen til å delta i disse konkurransene. Bonuser som gratis bildebytter og den slags har jo også kun verdi innad i Gurushots verden.

Vil du delta?

Ønsker du se masse gode bilder (og en del dårlige), samt få vurdert dine beste bilder, så er Gurushots absolutt å anbefale. Et par gode råd på veien er å sørge for at bildene passer til konkurransens tema og at de har høy kvalitet. Antall deltakere er svært stort, og det er deltakere fra hele verden. Nivået er høyt for de som vinner konkurransene, så her er det noe å strekke seg etter!

Lykke til!

Om skribenten

Håkon Trønnes

Medlem i Vingelen Fotoklubb.

2 Kommentarer

 1. Fred Øie

  GURUSHOTS er nå blitt et nettsted som er blitt 100 kommersielt. Ingen skikkelige premier i konkurransene sine bare egenproduserte SWAP-BOOST og AUTOFILL. Det heter seg To beeing a GURU makes you the Power to run Challenge. Guru blir du når du har oppnådd 160 tusen poeng. Jeg har kommet til 550 tusen poeng men Aldri fått noe tilbud om å administrere noen konkurranser. Derfor har jeg etter mange år med fotoglede da GURU var en vanlig bilde delings kanal med konkurranser . Nå sluttet å glede meg over å være en del av GURU. Har derfor bedt dem om å slette min konto. Det er mye som skurrer på den kanalen nå. NÅ TENKER DE BARE PENGER!!

  Svar
  • Håkon Trønnes

   Antagelig har du rett i at det ligger kommersielle interesser bak Gurushots. Samtidig er det slik at det sikkert vil koste litt å drifte et slikt nettsted med stadige oppdateringer som kreves for å håndtere en slik besøksmengde som de legger opp til. Artikkelen er ikke beregnet å være som en reklame for dette nettstedet, men som hit til de som har lyst til å ha konkurransebilder gående til enhver tid. Det er også en arena der en kan teste ut egne bilder før en eventuelt sender dem inn til en konkurranse der premiene er på ønsket nivå.
   Når det gjelder muligheten til å bli «Guru» i dette forumet, så ser jeg noen unøyaktigheter i din beskrivelse. Kravene er at du må oppnå: 150.000 poeng (ikke 16.000 som du sikkert har skrevet ved en feiltakelse). I tillegg kreves at du i 30 konkurranser har oppnådd kategorien «All Star», noe jeg regner med at du har. Så kommer de vanskeligste kravene: Du må vinne en konkurranse og du må oppnå 5 såkalte Guru Pick – altså at en Guru velger et av dine bilder, og du må altså oppnå 5 slike «picks» i tillegg for å bli kvalifisert.
   Jeg har også merket meg at det stadig skjer endringer på nettstedet.
   Deltakelse i konkurransene er gratis, men for å oppnå gode resultater trenger en å bytte bilder som ikke fungerer, og med de «premiene» som en får, så får en ikke tilstrekkelig med gratis bildebytter, så da må en bidra med noen kroner for å kjøpe bildebytter.

   Svar

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

 • Statistikk fra haustrunden NM i foto 16. oktober 2021
  Her er statistikk frå NM i foto, haustrunden 2021. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • To nasjonale fotokonkurranser med NSFF-poengmuligheter 9. oktober 2021
  NSFF vil minne om Digitalis 2021 og Bodø Nasjonale 2021, som begge gir poeng mot NSFF-hederstegn. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Nytt fra Filmutvalget 9. oktober 2021
  Vi er blitt oppmerksomme på at det er et misforhold mellom invitasjonen til NM i film 2021 og hvordan dette ble utøvd i praksis. For å rette opp i dette utnevner vi derfor to norgesmestere i år. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • NSFF inviterer til webinar i konkurransefotografering og -juryering 4. oktober 2021
  NSFF inviterer til webinar i konkurransefotografering og -juryering tirsdag 12. oktober. I denne omgang inviteres alle klubber i Innlandet. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Poeng og kommentarer til antatte i årets NM i film er publisert 26. september 2021
  Resultatene fra årets NM i film er nå loggført og man kan se poeng og kommentarer i konkurransedatabasen. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )