Janne Myhre Claassen nyvalgt leder av Oslo Kamera Klubb

På årsmøtet i Oslo Kamera Klubb 27. februar ble oslojenta Janne Myhre Claassen valgt med akklamasjon som klubbens nye leder de neste to årene, og «kronet» med en spesialdesignet OKK-caps. Et meget populært valg; det er faktisk den andre kvinnelige lederen i klubbens historie siden 1921, sies det – altså ikke et øyeblikk for tidlig!

Vi kjenner Janne som en åpen, utadvendt og resolutt dame med bein i nesa, noe hun blant annet demonstrerte da hun påtok seg ansvaret for den daglige styringen av NSFFs og OKKs store arrangement FOTOSLO i mai 2016. Her imponerte hun oss alle med sitt humør, ryddighet, organisasjons- og improvisasjonstalent og overblikk. Ikke rart OKK fikk mange godord for gjennomføringen av dette arrangementet!

Med sin bakgrunn fra ledelse og service, hotell- og reiseliv i både inn- og utland – og med mange års daglig praksis som assistentlærer for barn og unge – burde hun være ekstra godt rustet til jobben med å holde styr på OKK-flokken. Og å drive klubben fremover i det gode sporet den nå er i.

Janne Myhre Claassen (foto: Tore Borg Larsen)

Janne jobber best i team, sier hun – men er god til å ta beslutninger alene der det trengs – og er opptatt av åpenhet og informasjon i alle ledd. Dette lover godt for lederfunksjonen sammen med nyvalgte og «gamle» styremedlemmer, komiteer og grupper.

Etter cirka 1,5 år som OKK-medlem, og med fotointeresse helt fra tenårene, har hun også markert seg som en dyktig og engasjert fotograf på mange plan, nå sist med godt besøkt separatutstilling i Galleri Albin Upp i Oslo.

Jannes visjon for klubben kan enkelt formuleres slik: Oslo Kamera Klubb skal (fremdeles) være Norges beste klubb å være medlem av! Selvfølgelig innen fotografi, men også når det gjelder læring og fotososialt miljø. OKK skal være en inkluderende og aktiv klubb – med fokus på kunnskapsdeling og utforskning av nye kilder for daglig inspirasjon og fotoglede.

Bildet av Janne Myhre Claassen er tatt av Tore Borg Larsen.

Oslo Kamera Klubb logo

Oslo Kamera Klubb (OKK)

Oslo Kamera Klubb (OKK) er landets største fotoklubb og en av de eldste, med en historie som går helt tilbake til 1921. Klubben er delt inn i to grupper: Fotogruppen og Film- og videogruppen. Fotogruppen har ukentlige møter, og videogruppen møtes hver fjortende dag. Medlemsskapet er ikke knyttet til én bestemt gruppe; som medlem av klubben kan du delta på alle møter og aktiviteter.

OKK er en aktiv og allsidig klubb. Både nybegynnere og erfarne fotografer vil finne et miljø som gir inspirasjon, kunnskap og muligheter til utvikling. Du får tilgang til konkurranser og utstillinger, og får konstruktiv tilbakemelding på dine arbeider. De viktigste elementene i tilbudet vårt er medlemsmøter og kursvirksomhet.

Om skribenten

Tore Borg Larsen

Nyhetsansvarlig Oslo Kamera Klubb.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

Medeier Norsk Natufotofestival

Norsk Naturfotofestival

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )