Medlemsprosjekt: Tonje Sætre Indrearne

Medlemsprosjekt: Tonje Sætre Indrearne

NSFF oppfordrer til å sende inn medlemsprosjekt og klubbprosjekt til vurdering. Til inspirasjon vil vi i NSFF Magasin vise frem noen av de klubb- og medlemsprosjekter som tidligere er sendt inn, se også denne og denne tidligere artikkelen. Nedenfor sees Tonje Sætre Indrearnes prosjekt fra 2016:

Prosjektbeskrivelse

Eg starta dette prosjektet for eit år sidan då eg studerte fotodokumentar. Det er så mykje urettferdighet, krig og born som har mista tryggleiken sin. Det er veldig viktig at fotografiet viser oss den brutale virkelighet slik vi kan rette fokuset vårt mot å hjelpe andre mennesker. Blant all denne elendigheta ynskjer eg å belyse håpet. Vi må også lære oss til å sjå alt det vakre vi har rundt oss, oppleve verden som også lever i di eiga stova, ute i hagen din eller som eit augenblink som streifa så alt for fort forbi. Vi må la håpet brenne for at verden ein dag skal våkne og at alle mennesker som lid, ein dag skal få sjå det vakre som du nettopp har opplevd i eit brøkdels sekund. Vi må hjelpe desse menneska og aldri gi opp håpet for dei.

Sjølv er eg blomsterdekoratørlærar , og eg ser på blomsten som eit symbolet på liv. Dei spirar og strekkjer seg mot lyset uansett kor mørkt det kan vere rundt ein liten blome.

Tonje Sætre Indrearne

Alle har sikkert hørt mantraet, at et bilde sier mer enn tusen ord. Men hva da med en hel serie med bilder, som henger tematisk sammen? Det er vanligste er nok å jakte på blinkskuddene, men blant de store fotografene er det vel så vanlig å tenke i serie – de jobber i prosjekt!

NSFF har siden 2014 invitert til innlevering av medlems- og klubbprosjekt. Det å gå ut over det å kun jakte enkeltstående «vinnerbilder» vil gjøre en til bedre fotograf – utvide evnen til å se! Hele ideen med å jobbe i prosjekt er å fortelle en bredere og mer interessant historie med bildene.

Hensikten med klubbprosjekt er å få medlemmene til å tenke som et lag, og bringe de beste bildene i prosjektet frem. Klubbprosjekt er ingen konkurranse. Vi anbefaler allikevel å velge et relativt stramt tema, spesielt hvis man som klubb ønsker å delta i FIAPs Club World Cup.

Les om klubbprosjekt på nsff.no.

Om skribenten

Birgit Fostervold

EsNSFF, medlem i Homborsund fotoklubb. Tidl. redaktør for NSFF Magasin (2016–22). Webmaster NSFF. Styremedlem+webmaster Nordisk Forbund for Fotografi samt Norsk Naturfotofestival. Lensbaby-ambassadør.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

  • NSFF landslag i monokrom 2024 16. april 2024
    Send inn dine bidrag for å delta på landslaget til 36 FIAP Monochrome Biennial 2024. Temaet vi har valgt er Moderne arkitektur. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
  • Resultater NM 2024 vårrunden 10. april 2024
    I vårrunden av NM i foto 2024 ble det levert inn 5036 bilder fordelt på 7 klasser. Beste fotograf ble Atle Sveen, beste klubb ble Bekkalokket Fotoklubb og beste ungdomsfotograf ble Victoria E Barane. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
  • Statistikk fra vårrunden av NM i foto 2024 16. mars 2024
    Her er statistikk fra NM i foto, vårrunden 2024 Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
  • Snart start på innlevering til Nordisk Fotomesterskap 2024! 10. mars 2024
    16. mars åpner innleveringen for det 8de Nordiske Fotomesterskap 2024. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
  • Delta på NSFF sitt landslag i 22th FIAP nature biennial 6. februar 2024
    Til FIAP 22th Nature Biennial skal NSFF delta med to landslag der temaene er "Minimalistisk snølandskap med tre/trær" og "Fugler på jakt" Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.

Medeier Norsk Natufotofestival

Norsk Naturfotofestival

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )