Medlemsprosjekt: Pierrick Stévant «Øyeblikkets eventyr»

NSFF oppfordrer til å sende inn medlemsprosjekt og klubbprosjekt til vurdering. Til inspirasjon vil vi vise frem noen av de klubb- og medlemsprosjekter som tidligere er sendt inn, se også denne tidligere artikkelen. Nedenfor sees Pierrick Stévants «Øyeblikkets eventyr»:

Prosjektbeskrivelse

Dette fotografiske prosjektet viser frem det visuelle forholdet mellom detaljer i diverse, ofte ordinære, steder. I stedet for å dokumentere, bruker bildene enkeltelementer fra scenen for å skape egne historier eller fremheve den flyktige skjønnheten i vanlige situasjoner. Bildene akter ikke å formidle dype meninger men å engasjere betrakterens sinn. Bildeserien gir et originalt perspektiv samt en øvelse for å observere omgivelsene og motvirke blindhet i hverdagen.

Pierrick Stévant
www.pierrickstevant.com

Alle har sikkert hørt mantraet, at et bilde sier mer enn tusen ord. Men hva da med en hel serie med bilder, som henger tematisk sammen? Det er vanligste er nok å jakte på blinkskuddene, men blant de store fotografene er det vel så vanlig å tenke i serie – de jobber i prosjekt!

NSFF har siden 2014 invitert til innlevering av medlems- og klubbprosjekt. Det å gå ut over det å kun jakte enkeltstående «vinnerbilder» vil gjøre en til bedre fotograf – utvide evnen til å se! Hele ideen med å jobbe i prosjekt er å fortelle en bredere og mer interessant historie med bildene.

Hensikten med klubbprosjekt er å få medlemmene til å tenke som et lag, og bringe de beste bildene i prosjektet frem. Klubbprosjekt er ingen konkurranse. Vi anbefaler allikevel å velge et relativt stramt tema, spesielt hvis man som klubb ønsker å delta i FIAPs Club World Cup.

Les om klubbprosjekt på nsff.no.

Om skribenten

Birgit Fostervold

EsNSFF, HonENFFF, medlem i Homborsund fotoklubb. Tidl. redaktør for NSFF Magasin (2016–22), tidl. nestleder og konst.leder NSFF (2017–22). Webmaster og designer NSFF. Styremedlem+webmaster Nordisk Forbund for Fotografi samt Norsk Naturfotofestival. Lensbaby-ambassadør.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

Medeier Norsk Natufotofestival

Norsk Naturfotofestival

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )