Stormtreffet – pilot for regionale treff

Stormtreffet – pilot for regionale treff

Stormtreffet er det treffende navnet på det aller første regionale treffet for NSFF, etter beslutningen om å forsøke alternative løsninger for det årlige Landstreffet. Treffende, fordi det skal arrangeres av Hustadvika fotoklubb, med tilhørighet langs et av landets mest værharde kyststrekninger.

For praktisk informasjon om påmelding, overnatting med mer, se nsff.no.

Bakgrunnen for Stormtreffet

I jubileumsåret 2017 vil NSFF forsøke en ny ordning for det som til nå har vært kjent som Landstreff. I stedet for ett enkelt treff i året vil det i stedet arrangeres fire regionale treff. Intensjonen med å spre treffene er å se om dette kan medføre økt oppslutning – dels fordi flere treff vil gi flere valgmuligheter datomessig, dels fordi regionale treff vil gi kortere reiseavstand for flere av medlemmene. Allerede høsten 2016 vil det første regionale treffet avholdes, og det er altså Hustadvika fotoklubb som har fått æren av å arrangere dette pilottreffet.

Omgivelsene

Fototreffet er døpt «Stormtreffet», med et utilslørt ønske om uvær – en super fotoutfordring, kanskje særlig for tilreisende.

Men værgudene rår ingen over, så det kan jo bli strålende vær og blikkstille også. Også da tilbyr det flotte kystlandskapet mange fotoutfordringer, med sitt yrende dyreliv: hjortedyr av forskjellige størrelser, elg, og en del fugleliv selv om det begynner å bli sent i sesongen.

Området har også gode muligheter for nordlys på denne tiden av året.

Hustadvika gjestegård. (Foto: Eva Frisnes)

Atlanterhavsveien

Et naturlig fotomotiv ved besøk i dette området er selvsagt Atlanterhavsveien! Den opprinnelige Atlanterhavsveien er omlag 8 kilometer lang og består av bruer, fyllinger og veier over holmer og skjær. Veien ble åpnet i 1989 og hadde som oppgave å gi Averøya fastlandsforbindelse.

Etter at bompengeveien var betalt og årene gikk oppdaget også turistene veistykket. Trafikken økte år for år, og Nasjonal Turistvei ble interessert. Strekningen Vevang—Kårvåg er den ”opprinnelige” Atlanterhavsveien, men denne strekningen er for kort til å bli klassifisert som Nasjonal Turistvei. Atlanterhavsveien ble derfor utvidet slik at den nå går fra Bud (Fræna kommune), gjennom Bergset, Male, Hustad, Farstad til Vevang (Eide kommune). Fra Vevang går så veien videre til Kårvåg (Averøy kommune).

Det ble bygget fiskebruer på utsiden av en av bruene. På en av øyene ble det oppført en kiosk, toalettanlegg, og anlagt en omlag 800 meter lang svevesti rundt øya. Alle Nasjonale Turistveier har sitt spesielle kunstverk. Atlanterhavsveien fikk i 2015 sitt kunstverk som – i hvert fall på folkemunne – går under navnet ”Ormen”. Det er ca 45 steinstykker av italiensk marmor som er lagt ut i terrenget og altså skal forestille en orm.

Strekningen er fantastisk også som fotoobjekt, både sommer som vinter, i storm som i stille, og på dagtid så vel som på nattestid. Atlanterhavsveien ble i 2006 kåret av det norske folk som århundrets byggverk.

Hustadvika Fotoklubb

Vertsklubben for Stormtreffet har cirka 20 medlemmer, fra kommunene Fræna, Eide og Averøya. Klubbmedlemmene er ute og fotograferer mye, men har ikke så mange andre aktiviteter. Ved å arrangere «Stormtreffet» håper klubben å knytte medlemmene enda tettere sammen gjennom en positiv fellesaktivitet. Samtidig opprettes nye relasjoner med tilreisende klubber, for fremtidige fotoaktiviteter.

Fotoklubbens medlemskommuner ligger langs et av Norges farligste havstykker – Hustadvika – og det er deres ønske at tilreisende treffdeltakere skal få oppleve denne spesielle kyststripa. For maksimal uttelling krysses fingrene for skikkelig uvær – det vil si mye vind og høye bølger, men uten nedbør – og for stjerneklare netter med mye nordlys..!

Om skribenten

Birgit Fostervold

EsNSFF, medlem i Homborsund fotoklubb. Tidl. redaktør for NSFF Magasin (2016–22). Webmaster NSFF. Styremedlem+webmaster Nordisk Forbund for Fotografi samt Norsk Naturfotofestival. Lensbaby-ambassadør.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

 • Tilbakemeldinger på filmene i NM 2023 19. september 2023
  Filmutvalget presenterer her juryens tilbakemeldinger på filmene i årets NM i film. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Vestkysten Fotokamp 2023 – den åttende i rekken! 5. september 2023
  Skodje Fotoklubb, Bekkalokket Fotoklubb og Haugaland Fotoklubb inviterer alle NSFF-fotografer til 8. Vestkysten Fotokamp 2023. Lever én gang og delta i tre juryeringer! Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • FIAP News august 2023 3. september 2023
  Se augustnummeret av FIAP News som PDF vedlagt denne artikkelen. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Invitasjon til NM i foto høsten 2023 21. august 2023
  Velkommen til NM i Foto 2023, del to, høstrunden Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Stor suksess for de norske landslagene i 2023! 12. august 2023
  Ett ungdomslandslag med bronse, og hederlig omtale til begge de to "voksne" landslagene i årets FIAP-biennaler! Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.

Medeier Norsk Natufotofestival

Norsk Naturfotofestival

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )