Stormtreffet – pilot for regionale treff

Stormtreffet – pilot for regionale treff

Stormtreffet er det treffende navnet på det aller første regionale treffet for NSFF, etter beslutningen om å forsøke alternative løsninger for det årlige Landstreffet. Treffende, fordi det skal arrangeres av Hustadvika fotoklubb, med tilhørighet langs et av landets mest værharde kyststrekninger.

For praktisk informasjon om påmelding, overnatting med mer, se nsff.no.

Bakgrunnen for Stormtreffet

I jubileumsåret 2017 vil NSFF forsøke en ny ordning for det som til nå har vært kjent som Landstreff. I stedet for ett enkelt treff i året vil det i stedet arrangeres fire regionale treff. Intensjonen med å spre treffene er å se om dette kan medføre økt oppslutning – dels fordi flere treff vil gi flere valgmuligheter datomessig, dels fordi regionale treff vil gi kortere reiseavstand for flere av medlemmene. Allerede høsten 2016 vil det første regionale treffet avholdes, og det er altså Hustadvika fotoklubb som har fått æren av å arrangere dette pilottreffet.

Omgivelsene

Fototreffet er døpt «Stormtreffet», med et utilslørt ønske om uvær – en super fotoutfordring, kanskje særlig for tilreisende.

Men værgudene rår ingen over, så det kan jo bli strålende vær og blikkstille også. Også da tilbyr det flotte kystlandskapet mange fotoutfordringer, med sitt yrende dyreliv: hjortedyr av forskjellige størrelser, elg, og en del fugleliv selv om det begynner å bli sent i sesongen.

Området har også gode muligheter for nordlys på denne tiden av året.

Hustadvika gjestegård. (Foto: Eva Frisnes)

Atlanterhavsveien

Et naturlig fotomotiv ved besøk i dette området er selvsagt Atlanterhavsveien! Den opprinnelige Atlanterhavsveien er omlag 8 kilometer lang og består av bruer, fyllinger og veier over holmer og skjær. Veien ble åpnet i 1989 og hadde som oppgave å gi Averøya fastlandsforbindelse.

Etter at bompengeveien var betalt og årene gikk oppdaget også turistene veistykket. Trafikken økte år for år, og Nasjonal Turistvei ble interessert. Strekningen Vevang—Kårvåg er den ”opprinnelige” Atlanterhavsveien, men denne strekningen er for kort til å bli klassifisert som Nasjonal Turistvei. Atlanterhavsveien ble derfor utvidet slik at den nå går fra Bud (Fræna kommune), gjennom Bergset, Male, Hustad, Farstad til Vevang (Eide kommune). Fra Vevang går så veien videre til Kårvåg (Averøy kommune).

Det ble bygget fiskebruer på utsiden av en av bruene. På en av øyene ble det oppført en kiosk, toalettanlegg, og anlagt en omlag 800 meter lang svevesti rundt øya. Alle Nasjonale Turistveier har sitt spesielle kunstverk. Atlanterhavsveien fikk i 2015 sitt kunstverk som – i hvert fall på folkemunne – går under navnet ”Ormen”. Det er ca 45 steinstykker av italiensk marmor som er lagt ut i terrenget og altså skal forestille en orm.

Strekningen er fantastisk også som fotoobjekt, både sommer som vinter, i storm som i stille, og på dagtid så vel som på nattestid. Atlanterhavsveien ble i 2006 kåret av det norske folk som århundrets byggverk.

Hustadvika Fotoklubb

Vertsklubben for Stormtreffet har cirka 20 medlemmer, fra kommunene Fræna, Eide og Averøya. Klubbmedlemmene er ute og fotograferer mye, men har ikke så mange andre aktiviteter. Ved å arrangere «Stormtreffet» håper klubben å knytte medlemmene enda tettere sammen gjennom en positiv fellesaktivitet. Samtidig opprettes nye relasjoner med tilreisende klubber, for fremtidige fotoaktiviteter.

Fotoklubbens medlemskommuner ligger langs et av Norges farligste havstykker – Hustadvika – og det er deres ønske at tilreisende treffdeltakere skal få oppleve denne spesielle kyststripa. For maksimal uttelling krysses fingrene for skikkelig uvær – det vil si mye vind og høye bølger, men uten nedbør – og for stjerneklare netter med mye nordlys..!

Om skribenten

Birgit Fostervold

Nestleder i NSFF, redaktør for NSFF Magasin og nsff.no. Medlem i Homborsund fotoklubb. Ivrig entusiast med forkjærlighet for rust og patina. Ser gjerne verden i et bøyd perspektiv, gjennom diverse Lensbaby-optikk.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

 • NM i foto, Årets klubb 2021 17. november 2021
  Beste klubb i haustrunden samt samanlagt – og dermed Årets klubb 2021 – er Skodje fotoklubb. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Norgesmeister i foto 2021 17. november 2021
  Norgesmeister i foto 2021 er kåra. I år var det tett mellom 1. og 2. plass i både NM og ungdomsklassen, der berre eit poeng skiljer. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Resultat frå haustrunden NM i foto 2021 16. november 2021
  I haustrunden av NM i foto 2021 vart det levert inn 4884 bilder fordelt over 8 klassar, inkludert ungdomsklassen. Resultata er no klare. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Statistikk fra haustrunden NM i foto 16. oktober 2021
  Her er statistikk frå NM i foto, haustrunden 2021. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • To nasjonale fotokonkurranser med NSFF-poengmuligheter 9. oktober 2021
  NSFF vil minne om Digitalis 2021 og Bodø Nasjonale 2021, som begge gir poeng mot NSFF-hederstegn. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )