Drammen fotoklubb på klubbtur til Skagen

Drammen fotoklubb på klubbtur til Skagen

Drammen fotoklubb dro til Skagen på klubbtur 15. april 2016. 20 fotografer fordelt på 5 biler «gjorde» Nord-Jylland i 3 dager… Turfølget møtte opp utenfor Bragernes menighetshus kl. 05.30 for å reise samlet til Larvik og videre med Color Lines Superspeed. Fra havnen i Hirtshals gikk turen for alle direkte til Color Hotel Skagen for innsjekking. Ja, nesten alle, da..! Deretter var det bare å ta frem fotoutstyret og starte fotoeventyret.

Vi reiste rundt på Nord-Jylland for å fotografere fyr, kirker, kloster, andre severdigheter og steder. Vi var ikke på samme steder alle sammen, i hvert fall ikke samtidig, så bildefangsten ble ganske variert. Den store fordelen var at vi ikke behøvde å krangle om plassen når fotograferingen fant sted. Selvsagt var det også stor sosial aktivitet som – spesielt de nye – medlemmene satte pris på for å bli bedre kjent med hverandre.

Været som var meldt var slett ikke bra, men vi slapp unna de verste regnbygene og vinden. Søndag var det strålende sol, men mye vind. Til tross for at vi ikke traff været 100 %, opplevde vi det spesielle Skagen-lyset som gjennom mer enn 100 år har tiltrukket seg malekunstnere. En liten gruppe fotografer sto tidlig opp på lørdag for å fotografere soloppgangen på Grenen. Vel, solen glimret med sitt fravær, men overraskelsen ble stor når de traff på andre norske fotografer der – fra naboklubben Lier fotoklubb.

Hjemturen gikk i to puljer: noen dro hjem søndag 17. på ettermiddagen, resten tok 22-fergen hjem. Prisen for denne turen ble under 2000,- per person, dette inkluderte ferge, hotell med frokost samt drivstoff-penger til de som stilte med bil.

Toppbildet er fra Rudbjerg Knude (foto: Geir Christensen)

Drammen fotoklubb logo

Drammen fotoklubb

Vi er en fotoklubb som er åpen for alle med interesse for foto! Våre samlinger er som regel den første mandagen hver måned med bildevisninger, foredrag og konkurranser. Vi har ofte besøk av inviterte gjestefotografer som deler sine bilder og fotohistorier med oss.

Hver annen tirsdag arrangeres «ut på tur» – og også fotointeresserte som ikke er medlemmer kan delta. Den andre, tredje og fjerde mandagen i måneden er det temakvelder. Ett tema hver måned, hvor det er teori den første kvelden og praktisk trening de to påfølgende mandagene. Medlemmene i Drammen fotoklubb får dermed påfyll av fotokunnskaper kontinuerlig!

Drammen fotoklubb er i dag en aktiv og vital klubb med med godt over 100 medlemmer i alle aldre. Vi kan tilby et aktivt fotomiljø der nybegynnere og «proffer» trives sammen og deler kunnskaper og erfaringer.

Fra januar 2013 holder vi til i Bragernes menighetssenters lokaler i Kirkegata 7 (rett nedenfor Bragernes kirke).

Om skribenten

Jan Erik Bamrud

Leder i NSFF. EsNSFF.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

Medeier Norsk Natufotofestival

Norsk Naturfotofestival

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )