Drammen fotoklubb, utstilling 2016

Drammen fotoklubb, utstilling 2016

I fjor hadde ikke Drammen fotoklubb noen utstilling; vi bare ga bort bilder til Drammen sykehus. Det er kanskje en av grunnene til at det ble så stor oppslutning om årets utstilling?

Kulturnatt + utstilling i samme operasjon

Utstillingen ble gjort i flere faser. Klubben ble bedt om å vise bilder digitalt under arrangementet Kulturnatt Drammen 2016, som ble arrangert 25. mai på Union i Drammen. 23 av medlemmene leverte inn tilsammen 113 bilder, som dannet grunnlaget både til Kulturnatten og senere til årets utstilling. Alle disse 113 bildene ble vist på skjerm i «blackbox’en» på Brageteatret/Union, samt at vi hadde en demonstrasjon om hvordan fotografere med lang lukkertid senere på kvelden.

Siden vi ikke hadde 113 rammer, måtte vi refusere 25 bilder før utstillingen. Alle fotografene som leverte fikk med 3-4 arbeider hver, til sammen 88 arbeider. Det var viktig for oss å få med bredden i klubben; at medlemmene er opptatt av fotografering i mange forskjellige emner og stiler. Dette følte vi kommer frem i de innsendte bidragene.

Etter en henvendelse til kjøpesenteret Magasinet, fikk vi raskt positivt svar om at det alltid var tomme lokaler som kunne benyttes til slike ting. Da var det i boks, og vi tok sommerferie i visshet om at det ville bli utstilling!

Mye arbeid

Det er noen år siden vi hadde utstilling i glass og ramme, så vi var litt «rustne» på montering av bildene i rammer. Det tok nok litt tid, men dugnaden føltes som den allikevel gikk effektivt og greit.

Litt verre var det med printingen; Egil Scott Synnestvedt (eget medlem) tok på seg print-jobben, men printeren tok kvelden underveis… Det resulterte i at Egil reiste til Oslo og kjøpte seg en ny! Print-jobben ble ferdig i siste liten, dvs. mens vi andre var i full gang med å bygge opp utstillingen.

Det var litt lite vegger i lokalet til 88 bilder – hvorav nesten halvparten var A3 og resten A4 – så vi måtte bygge en ekstra vegg også. Materialer ble kjøpt inn, og «bygget» reiste seg raskt.

Det tok faktisk ca. 15 timer totalt å montere bildene i rammer og bygge opp utstillingen! Vi var 10 medlemmer som var involvert i jobben – men ikke alle samtidig. I tillegg tok det noen timer å printe det hele, samt tiden det tok å juryere (refusere) og planlegge.

Innblikk (foto: Helge Stien)

Fornøyd

Utstillingen ble åpnet med en vernissage og sprudlevann, lørdag 24. september. Medlemmene er storfornøyd med resultatet, og tilbakemeldingene er strålende. Når gjestene sier de blir inspirert, er hensikten oppnådd!

Toppbildet er tatt av Egil Scott Synnestvedt.

Fotoutstilling

Glimt fra Drammen fotoklubbs utstilling i Magasinet.

Film ved Arne Knutsen

Drammen fotoklubb logo

Drammen fotoklubb

Vi er en fotoklubb som er åpen for alle med interesse for foto! Våre samlinger er som regel den første mandagen hver måned med bildevisninger, foredrag og konkurranser. Vi har ofte besøk av inviterte gjestefotografer som deler sine bilder og fotohistorier med oss.

Hver annen tirsdag arrangeres «ut på tur» – og også fotointeresserte som ikke er medlemmer kan delta. Den andre, tredje og fjerde mandagen i måneden er det temakvelder. Ett tema hver måned, hvor det er teori den første kvelden og praktisk trening de to påfølgende mandagene. Medlemmene i Drammen fotoklubb får dermed påfyll av fotokunnskaper kontinuerlig!

Drammen fotoklubb er i dag en aktiv og vital klubb med med godt over 100 medlemmer i alle aldre. Vi kan tilby et aktivt fotomiljø der nybegynnere og «proffer» trives sammen og deler kunnskaper og erfaringer.

Fra januar 2013 holder vi til i Bragernes menighetssenters lokaler i Kirkegata 7 (rett nedenfor Bragernes kirke).

Om skribenten

Jan Erik Bamrud

Leder i NSFF. EsNSFF.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

Medeier Norsk Natufotofestival

Norsk Naturfotofestival

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )

  • Olle S Lundgren awarded HonENFFF 10. februar 2024
    During the annual general meeting in 2024, outgoing board member Olle S. Lundgren was awarded the HonENFFF title. Click the title to read the full post.
  • Remember applying for the MNFFF by February 15 29. januar 2024
    All members with an NSMiF title of Silver value or higher are eligible to apply for a Master of Photography NFFF – our portfolio award. The deadline for applying is 15 February. Click the title to read the full post.
  • NSMiF update as of January 2024 4. januar 2024
    As we journey into 2024, 39 Nordic photographers have been awarded new NSMiF titles. Click the title to read the full post.