Portrett: Svein Atle Ulveseter, Bergen Fritidsfilmere

Portrett: Svein Atle Ulveseter, Bergen Fritidsfilmere

Svein A. Ulveseter (50) gjorde seg positivt bemerket under årets NM i Film. I sitt første nasjonale mesterskap fikk han tre antatte filmer og gikk av med seieren i klassen Minuttfilm, med filmen «SkyJump Auckland New Zealand».

Svein Atle Ulveseter, 50 år. Født, oppvokst og har alltid bodd i Bergen. Jeg jobber i energibransjen, i BKK Nett AS.

I hovedsak er film og foto en hobby for meg. Fotografering har jeg drevet med siden jeg var 10-12 år. Mitt første speilreflekskamera anskaffet jeg i 1985 – et Canon T70 som jeg reiste ens ærend ned til Amsterdam for å kjøpe (det skal sies at jeg jobbet en periode som stuer i SAS, og derfor fikk veldig billige billetter!).

Fra hjemmefilmer til dokumentasjonsoppdrag

Da jeg ble far første gang i 1988 hadde jeg et videokamera på langtidsleie fra Thorn, jeg tror jeg betalte 300,- per mnd. Men det ble med dette i noen år. I 2007 var jeg så med et norsk firma på en organisert motorsykkeltur i USA, langs Route66. Etter turen ble jeg spurt om jeg ville ha sommerjobb som guide og reiseleder for grupper fra Norge. En del av jobben innebar å ta bilder og film underveis, med intervju av deltakerne, slik at alle som var med skulle få en video fra turen i ettertid. Jeg fikk en rask gjennomgang på hva jeg skulle fokusere på under opptak: kameraføring, utsnitt og så videre. Det var andre som skulle redigere og legge på musikk.

Svein Atle Ulveseter

Den ferdigredigerte videoen som ble sendt ut til en av gruppene fikk imidlertid veldig dårlige tilbakemeldinger – jeg syntes selv det var foretatt lite heldige valg av scener og klipp, der var tross alt mye opptak å ta av. Siden jeg jo hadde originalopptakene lastet jeg ned et redigeringsprogram og satte i gang med å redigere på egenhånd. Jeg sendte den nye versjonen ut til de 35 turdeltakerne, og fikk knallbra respons på resultatet. Dette markerte starten på en ny interesse for videofilming og redigering!

Fange øyeblikkene og formidle opplevelser

Jeg liker meg best bak kamera. Spesielt liker jeg å redigere, jeg har da full kontroll med resultatet og kan bestemme det meste selv.

Jeg filmer primært for egen dokumentasjon av ferie og fritid, men jeg har også gjort video fra bryllup pluss et par filmer på oppdrag fra sponsoravdelingen i BKK: 7-fjellstur og time lapse fra en konsert i Johanneskirken. I hovedtrekk er vel filmene mine typisk i genren reisefilm/ hverdagsfilm/ dokumentasjon.

Inspirasjonen min for å filme er å kunne lage min egen versjon av opplevelsene mine, og slik ta vare på minnene. Selv om jeg i hovedsak gjør dette for egen fornøyelse, liker jeg å vise filmene til andre. Jeg har en egen hjemmeside, og i tillegg laster jeg opp til YouTube.

Ambisjonen er å lage stadig bedre film, med en god historie som kan gjøre filmen interessant for et større publikum. Jeg er veldig glad i å reise, og drømmen er å kunne reise rundt og lage reisereportasjer med egne opplevelser.

Videoen jeg har lyst å vise fram er fra en tur til Sharm El Sheikh i 2013. Grunnen til at jeg vil vise denne er at alt opptak – unntatt undervannsopptak – er tatt med mobilkamera. Som det blir sagt, det beste kamera du har er det du har med deg!

Andre filmer finnes på min hjemmeside, www.ulveseter.no

Om skribenten

Birgit Fostervold

EsNSFF, medlem i Homborsund fotoklubb. Tidl. redaktør for NSFF Magasin (2016–22). Webmaster NSFF. Styremedlem+webmaster Nordisk Forbund for Fotografi samt Norsk Naturfotofestival. Lensbaby-ambassadør.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

 • Tilbakemeldinger på filmene i NM 2023 19. september 2023
  Filmutvalget presenterer her juryens tilbakemeldinger på filmene i årets NM i film. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Vestkysten Fotokamp 2023 – den åttende i rekken! 5. september 2023
  Skodje Fotoklubb, Bekkalokket Fotoklubb og Haugaland Fotoklubb inviterer alle NSFF-fotografer til 8. Vestkysten Fotokamp 2023. Lever én gang og delta i tre juryeringer! Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • FIAP News august 2023 3. september 2023
  Se augustnummeret av FIAP News som PDF vedlagt denne artikkelen. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Invitasjon til NM i foto høsten 2023 21. august 2023
  Velkommen til NM i Foto 2023, del to, høstrunden Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Stor suksess for de norske landslagene i 2023! 12. august 2023
  Ett ungdomslandslag med bronse, og hederlig omtale til begge de to "voksne" landslagene i årets FIAP-biennaler! Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.

Medeier Norsk Natufotofestival

Norsk Naturfotofestival

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )