Bodø fotoklubb på Island

Bodø fotoklubb på Island

ISLAND har jeg alltid drømt om å besøke og interessen ble bare større etter at jeg begynte å fotografere. For en som fotograferer er det gull verdt å reise dit og oppleve det unike landskapet, og det flotte lyset som skifter så fort. Jeg var en av 8 heldige medlemmer av Bodø Fotoklubb som fikk muligheten til å dra til Island i august 2014. Fire flotte dager med kun fotografering, lange bilturer, god mat og god stemning. Dette var en magisk reise som jeg kommer til gjenta om noen år..!

Dag 1: 28. august 2014

Vi reiste fra knallvær i Bodø til 13-14 grader i Reykjavik. Etter et godt måltid var vi i gang med fotografering.

Hallgrímskirkja var en spesiell bygning. Regner med at den er med på mange bildebrikker… Det går an å ta heis opp og få oversikt over byen.

På kvelden valgte vi å kjøre en tur, og havnet etter hvert på Thingvellir som ligger ca 1,5 timers kjøring i retning geysir-området. Her kan man gå timevis og fotografere… men husk stativ!

Ved Thingvellir. (foto: Igor Kostin)

Dag 2: 29. august 2014

Vi våknet til fint vær, og turen gikk til sørspissen Vik. Første bråstopp for hestefotografering! Jeg oppdaget raskt at det er bra med strøm i gjerdet. Ingen kommentar etter denne opplevelsen…

Neste stopp Seljalandsfossen. Litt spesiell foss og interessant for fotografer – man kan gå helt rundt den… men husk stativ!
Fantastisk landskap. Heldige med skyer i himmelen. Vann overalt. Sauer overalt. Så kom vi til Skógafoss!

Vi spiste god lunsj på kafe i Vik. Etterpå gikk ferden til Dyrhólaey. Været snudde fort og det blåste kraftig, så stativet hjalp lite. Man måtte fotografere med høy ISO og en tørkeklut klar i hånda.

Vi stod og fotograferte det gamle flyvraket, så snur vi oss og ser at Tine har skiftet til uniform. Dermed ble det workshop med portrettfotografering. Dette var utrolig artig. STOR takk til Tine!

Mot kvelden fikk vi sett det blå lyset i kombinasjon med gul forgrunn.

Bodø Fotoklubb på Island. Foto: Igor Kostin

Blått lys. (foto: Igor Kostin)

Dag 3: 30. august 2014

Vi våknet til en grå dag. Dagens tur gikk til Vestkysten mot Dritvik. (Ja, du leste helt riktig! 🙂 )

Etter ca. 2 timers kjøring stoppet vi ved Brúarfoss ved Lundur. Dette var en fin stopp. Mange i gruppa gikk rett inn i fjellsprekken og fant en liten foss inne. Anne Cathrine og jeg fotograferte utenfor. Det var så flott lys!

Dag 4: 31. august 2014

Siste dagen med fotografering startet med skikkelig regnvær i byen. Etter noen timer med shopping dro vi mot Gullfoss. Geysirer! Store vannmengder! Kraftig natur! Så kom sola!!! 🙂

Bodø Fotoklubb på Island. Foto: Igor Kostin

Dagen går mot slutten og noen har fått NOK av fotografering! (foto: Igor Kostin)

Takk for en flott tur!

Enda flere bilder fra denne fantastiske turen sees på Igor Kostins blogg. Også lokalavisa Bodø Nu omtalte turen. (red. anm.)

Bod fotoklubb

Bodø Fotoklubb: Lær – bli inspirert – ta bedre bilder!

Bodø Fotoklubb er en av landets eldste klubber (1946). Vi teller ca. 70 medlemmer i alle aldre. I vårt klubblokale i "Valhall" ved Nordland Kultursenter (kart) har vi aktiviteter minst en gang i uka.

Hos oss kan du lære mer om blant annet fototeknikk, bildebehandling og komposisjon. På medlemsmøtene tar vi opp temaer tilpasset de flestes forkunnskaper. Vi lærer av hverandre, men har også besøk av "proffer" i blant. I tillegg arrangerer vi fototurer i Bodø og omegn. Kort sagt; du vil få glede og nytte av din fotohobby, og få nye venner som trives i et godt fotofelleskap!

Om skribenten

Igor Kostin

Medlem av Bodø Fotoklubb, regionkontakt Nordland.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

 • 5th Nordic international circuit 2020 22. oktober 2020
  Det nordiske forbundet, NFFF, innbyr til femte Nordic international circuit.  Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Vi minner om innlevering til Årets klubb 2020 19. oktober 2020
  Innleveringsfristen for NM har passert og det er på tide å velja ut klubbarbeid for deltakelse i Årets klubb 2020. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Hønefoss Kamera Klubb innbyr for 30. gang til nasjonal fotokonkurranse 14. oktober 2020
  Hønefoss Kamera Klubb innbyr for 30. gang til nasjonal fotokonkurranse for digitale bilder. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • NSFF-vinnere i CEWE Photo Award 2020 30. september 2020
  Vinnerne av den norske seksjonen av CEWE Photo Award 2020 er kåret. Gratulerer til Morten Tellefsen – som tok både gull- og bronseplass – og til Ron Jansen! Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • 3. Fjord-Bergen exhibition of photographic art 2020 5. september 2020
  Bekkalokket fotoklubb inviterer til den internasjonale fotokonkurransen 3rd Fjord-Bergen Exhibition of Photographic Art 2020. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )

 • NFM2020-Katalogen er her! 16. september 2020
  NFM 2020 Katalogen er lagt ut Her er katalogen fra Nordisk FotoMesterskap 2020  
 • 2019 Ystad Hamn – Prosjekt 9. august 2020
  Ystad Hamn 2019 Ystads fotoklubbs Projekt över utbyggnad av Ystad hamn Projektet har pågått sedan oktober 2017 och något slutdatum är inte bestämt. Gruppen som deltagit med bilder och fotograferat har varit nio personer. Fotograferandet har utförts i mindre grupper på oftast två till tre personer. Hamnprojektet har tidigare i bilder skildrat Ystads hamns historia från och […]
 • NFM2020 Katalogen er forsinket 31. mai 2020
  Home News Salons Honoured Members Invited Members Project Grant Contact Menu Home News Salons Honoured Members Invited Members Project Grant Contact NFM2020 Katalogen er forsinket Redaksjonen må dessverre informere om at katalogen er forsinket. Det skulle så gjerne stått ‘2020’ på bildet til høyre, men dere må være litt tålmodige. Vi jobber det vi kan […]