Bodø fotoklubb på Island

Bodø fotoklubb på Island

ISLAND har jeg alltid drømt om å besøke og interessen ble bare større etter at jeg begynte å fotografere. For en som fotograferer er det gull verdt å reise dit og oppleve det unike landskapet, og det flotte lyset som skifter så fort. Jeg var en av 8 heldige medlemmer av Bodø Fotoklubb som fikk muligheten til å dra til Island i august 2014. Fire flotte dager med kun fotografering, lange bilturer, god mat og god stemning. Dette var en magisk reise som jeg kommer til gjenta om noen år..!

Dag 1: 28. august 2014

Vi reiste fra knallvær i Bodø til 13-14 grader i Reykjavik. Etter et godt måltid var vi i gang med fotografering.

Hallgrímskirkja var en spesiell bygning. Regner med at den er med på mange bildebrikker… Det går an å ta heis opp og få oversikt over byen.

På kvelden valgte vi å kjøre en tur, og havnet etter hvert på Thingvellir som ligger ca 1,5 timers kjøring i retning geysir-området. Her kan man gå timevis og fotografere… men husk stativ!

Ved Thingvellir. (foto: Igor Kostin)

Dag 2: 29. august 2014

Vi våknet til fint vær, og turen gikk til sørspissen Vik. Første bråstopp for hestefotografering! Jeg oppdaget raskt at det er bra med strøm i gjerdet. Ingen kommentar etter denne opplevelsen…

Neste stopp Seljalandsfossen. Litt spesiell foss og interessant for fotografer – man kan gå helt rundt den… men husk stativ!
Fantastisk landskap. Heldige med skyer i himmelen. Vann overalt. Sauer overalt. Så kom vi til Skógafoss!

Vi spiste god lunsj på kafe i Vik. Etterpå gikk ferden til Dyrhólaey. Været snudde fort og det blåste kraftig, så stativet hjalp lite. Man måtte fotografere med høy ISO og en tørkeklut klar i hånda.

Vi stod og fotograferte det gamle flyvraket, så snur vi oss og ser at Tine har skiftet til uniform. Dermed ble det workshop med portrettfotografering. Dette var utrolig artig. STOR takk til Tine!

Mot kvelden fikk vi sett det blå lyset i kombinasjon med gul forgrunn.

Bodø Fotoklubb på Island. Foto: Igor Kostin

Blått lys. (foto: Igor Kostin)

Dag 3: 30. august 2014

Vi våknet til en grå dag. Dagens tur gikk til Vestkysten mot Dritvik. (Ja, du leste helt riktig! 🙂 )

Etter ca. 2 timers kjøring stoppet vi ved Brúarfoss ved Lundur. Dette var en fin stopp. Mange i gruppa gikk rett inn i fjellsprekken og fant en liten foss inne. Anne Cathrine og jeg fotograferte utenfor. Det var så flott lys!

Dag 4: 31. august 2014

Siste dagen med fotografering startet med skikkelig regnvær i byen. Etter noen timer med shopping dro vi mot Gullfoss. Geysirer! Store vannmengder! Kraftig natur! Så kom sola!!! 🙂

Bodø Fotoklubb på Island. Foto: Igor Kostin

Dagen går mot slutten og noen har fått NOK av fotografering! (foto: Igor Kostin)

Takk for en flott tur!

Enda flere bilder fra denne fantastiske turen sees på Igor Kostins blogg. Også lokalavisa Bodø Nu omtalte turen. (red. anm.)

Bod fotoklubb

Bodø Fotoklubb: Lær – bli inspirert – ta bedre bilder!

Bodø Fotoklubb er en av landets eldste klubber (1946). Vi teller ca. 70 medlemmer i alle aldre. I vårt klubblokale i "Valhall" ved Nordland Kultursenter (kart) har vi aktiviteter minst en gang i uka.

Hos oss kan du lære mer om blant annet fototeknikk, bildebehandling og komposisjon. På medlemsmøtene tar vi opp temaer tilpasset de flestes forkunnskaper. Vi lærer av hverandre, men har også besøk av "proffer" i blant. I tillegg arrangerer vi fototurer i Bodø og omegn. Kort sagt; du vil få glede og nytte av din fotohobby, og få nye venner som trives i et godt fotofelleskap!

Om skribenten

Igor Kostin

Medlem av Bodø Fotoklubb, regionkontakt Nordland.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

Medeier Norsk Natufotofestival

Norsk Naturfotofestival

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )