Tønsberg Kamera Klubb i Vodice, Kroatia

En stor gruppe fra Tønsberg Kamera Klubb var nylig på langtur til Vodice i Kroatia.

TKK i Vodice, Kroatia. Foto: Petar Grgurev, infovodice.com

TKK i Vodice, Kroatia. Foto: Petar Grgurev, infovodice.com

En god delegasjon med fotografer fra Vestfold ankommer Kroatia og Vodice og blir intervjuet av den kroatiske nettavisen infovodice.com allerede første dagen. Knut Fonn snakker varmt om vårt formål med turen, det har de fått med seg, at dette kan være god reklame for stedet og landet.

Etter halvannen time på buss sydover fikk Split besøk av oss på en solfylt og flott dag. Med innleid guide fikk vi kunnskap om alt hva borgen inneholdt og mer til. Så brukte vi tiden fritt, til nærmeste fotomotiv eller kafébord. De fleste av oss hadde kapasitet til begge deler. Og det frie tilbudet om enkelt-utflukter samt den løse stemningen hver dag gjennom uken gjorde utvilsomt sitt til at alle opplevde stor trivsel med hele turen.

Primošten kunne vi gjerne tatt en stopp til på. En idyllisk perle med kirken ruvende på toppen av den lille byen med kun 3.000 innbyggere. Litt gråvær og raske skritt i de mange trange gater, så tok bussen oss hjem til Vodice igjen. Til nye behov, mat og mer sosialt samvær. I gamlebyen fikk Steak House Gušte besøk av gjengen flere ganger, hyggelig sted og gode biffer, det teller. Godt øl og god vin er en bonus. Vi hadde hver kveld felles middag, noen av dem på hotellet. Lunsj spiste vi på ulike restauranter, i grupper slik det falt seg.

Kroatia har mange flotte steder å besøke, men de fleste var nok aller mest begeistret for Zadar der det ligger nydelig ved Adriaterhavets kystlinje, en times kjøring nord for Vodice. Mange oppsøker byen for å høre havorgelet som bruser opp gjennom promenaden døgnet rundt. Og det største, solar-sirkelen, det elsker folk å vente på for å se at lyset fra solcellene skal skifte til varierende lys og ulike farger. Et flott skue som vi la på bildebrikka vår i mange varianter.

Det må også nevnes hyggelige Šibenik med sin lille botaniske hage og 3 høyder med festning og borger. Spør man de lokale pent så blir det portretter i gatene, gamle menn eller damer. Ikke spør en nonne, bare vær kjapp når det oppstår en situasjon, mulighetene er der. Vi måtte for øvrig være like kjappe med våre egne badepiker under ukesoppholdet, de prøvde badevannet og var raskt oppe igjen. Men tøffe var de, det skal de ha. De ble vårt alibi for gruppas badeaktivitet!

Turdeltageres oppsummering

En av turdeltakerne, Anne Elise Furustad, forteller fra reisen:

—TKK-turen til Kroatia var en fantastisk flott tur! En uke gikk fort, og det var passe oppsatt program med turer og utflukter. Savnet ikke workshop denne gang. En gjeng fotoentusiaster som drar sammen, da lærer man litt hele tiden. Det å være på tur med andre med samme interesse er absolutt noe å anbefale! På denne turen var det mange som ikke kjente noen fra før, alle koste seg. Kamerautstyret varierte. Mobiltelefonen ga også mange flotte bilder for noen. Mye lek og moro. Jeg var også med til Riga (sept 2014) med TKK, og var en av de første som meldte meg på Kroatiaturen. På tur med en gjeng som dette er avslappende. Deilig å kunne være i «fotobobla» uten at noen maser på deg.

Hennes reisefølge Nina Folvik Johansen, som ikke er med i noen fotoklubb, har også gjort noen tanker:

—Jeg ble spurt av ei venninne som er medlem i TKK om å hive meg på denne turen. Svarte spontant ja til ei hel uke. Innrømmer at jeg vurderte å redusere til halv uke. Det var tross alt en gjeng på totalt 21 stykk – jeg kjente én ! Ikke er jeg veldig erfaren med kamera heller..

Møtte mange – om ikke alle – for første gang på et infomøte et par uker før avreise. Her ble det avstemt hvem som ønsket hva av foreslåtte turer samt tidspunkt for disse. Førsteinntrykket av gjengen var betryggende. Alle hadde avslappet stemning og løstsittende latter. Vel fremme lærte jeg at inntrykket stemte. Jeg ble kjent med en bra gjeng med rom for alle erfaringsnivå fotointeresserte. Om du knipser med telefon, kompaktkamera eller speilrefleks spiller ingen rolle. «Det kamera du har med deg er det beste du har» ble det sagt. I ettertid tenker jeg at kanskje en liten porsjon humor og selvironi er mer enn nok av egenskaper til å kose seg på tur med den herlige gjengen her.

Etter hjemkomst har jeg fått innføring i Lightroom av klubbleder og koser meg nå med minnene, bildene og redigering. Kameraet mitt er også herved innstilt på RAW-format. Glad jeg ble hele uka!

Det praktiske

Styret i TKK, ved Knut Fonn, la i samarbeid med Sun Cooperation til rette for et behagelig opphold på spa-hotellet Hotel Punta. Det ble vår base med kort vei til gamlebyen i Vodice.

Vi var 15 fotografer inkludert noen ledsagere som var sammen hele uken, mens 6 personer var med oss halve uken; totalt 21 personer var med. Alle ordnet egne flybilletter fra/til Gardermoen etter felles info om flytider m.m., ellers var opphold og transport/utflukter der nede samordnet.

Reisefølget takker så mye til Knut Fonn som stod i spissen for en meget godt tilrettelagt tur. Medlemmer og andre opplevde både læring, gode nye relasjoner, fine steder og behagelige, opplevelsesrike dager i Kroatia. Hvala !

Tønsberg Kamera Klubb logo
Tønsberg Kamera Klubb jubileumslogo

Tønsberg Kamera Klubb – en av Norges største og kanskje mest aktive fotoklubber

Tønsberg Kamera Klubb skal stimulere til kreativitet og utvikling gjennom å arrangere fotoutstillinger og fotokonkurranser. Vi ønsker å øke kunnskapen gjennom kurs og bildevisninger. I tillegg skal klubben være et positivt, sosialt og kulturelt miljø – for alle våre medlemmer spesielt, og for Tønsberg generelt.

Her finnes et bredt spekter av fotografer, på alle nivåer; vi lærer av hverandre. Hver og en bestemmer sitt ambisjonsnivå, men felles for alle er at vi ønsker å bli bedre fotografer! Hvilket utstyr du benytter er mindre viktig.

Vi møtes en til to ganger i måneden for å utveksle erfaringer, se på bilder og lære. Innimellom har vi aktivitetsmøter, turer og kurs. Gjennom Kveldens bilde, bildediskusjoner, tema, kurs og foredrag henter vi inspirasjon og kunnskap. Vi liker ideer og innspill, det er slik klubben og medlemmene utvikler seg.

Velkommen skal du være!

Om skribenten

Erik Tandberg

Medlem av Tønsberg Kamera Klubb. EsNSFF (2007).

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

 • 5th Nordic international circuit 2020 22. oktober 2020
  Det nordiske forbundet, NFFF, innbyr til femte Nordic international circuit.  Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Vi minner om innlevering til Årets klubb 2020 19. oktober 2020
  Innleveringsfristen for NM har passert og det er på tide å velja ut klubbarbeid for deltakelse i Årets klubb 2020. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Hønefoss Kamera Klubb innbyr for 30. gang til nasjonal fotokonkurranse 14. oktober 2020
  Hønefoss Kamera Klubb innbyr for 30. gang til nasjonal fotokonkurranse for digitale bilder. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • NSFF-vinnere i CEWE Photo Award 2020 30. september 2020
  Vinnerne av den norske seksjonen av CEWE Photo Award 2020 er kåret. Gratulerer til Morten Tellefsen – som tok både gull- og bronseplass – og til Ron Jansen! Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • 3. Fjord-Bergen exhibition of photographic art 2020 5. september 2020
  Bekkalokket fotoklubb inviterer til den internasjonale fotokonkurransen 3rd Fjord-Bergen Exhibition of Photographic Art 2020. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )

 • NFM2020-Katalogen er her! 16. september 2020
  NFM 2020 Katalogen er lagt ut Her er katalogen fra Nordisk FotoMesterskap 2020  
 • 2019 Ystad Hamn – Prosjekt 9. august 2020
  Ystad Hamn 2019 Ystads fotoklubbs Projekt över utbyggnad av Ystad hamn Projektet har pågått sedan oktober 2017 och något slutdatum är inte bestämt. Gruppen som deltagit med bilder och fotograferat har varit nio personer. Fotograferandet har utförts i mindre grupper på oftast två till tre personer. Hamnprojektet har tidigare i bilder skildrat Ystads hamns historia från och […]
 • NFM2020 Katalogen er forsinket 31. mai 2020
  Home News Salons Honoured Members Invited Members Project Grant Contact Menu Home News Salons Honoured Members Invited Members Project Grant Contact NFM2020 Katalogen er forsinket Redaksjonen må dessverre informere om at katalogen er forsinket. Det skulle så gjerne stått ‘2020’ på bildet til høyre, men dere må være litt tålmodige. Vi jobber det vi kan […]