Prøve din film i utlandet? Internasjonale amatørfilmfestivaler


Det foregår en mengde amatørfilmfestivaler verden over. Norge har ofte fått gode plasseringer i slike konkurranser, men antallet norske filmer som kommer seg ut i verden, er lite. Hvis dette skyldes beskjedenhet, legg beskjedenheten til side! Men vi tror nok heller at mangelen på norsk deltakelse skyldes manglende kunnskap om de utenlandske festivalene. Derfor denne siden, som skal gi dere nødvendige opplysninger til å delta i utlandet, og som løpende blir fornyet.

Newcastle-National-Video-Festival-

The Newcastle National Video Festival

finner ikke sted i Newcastle i England, men i Newcastle i Australia. Navnet til tross er den åpen ikke bare for australske filmer, men for amatørfilm fra hele verden. Maksimal lengde på filmene er 15 minutter, og det er et deltakergebyr på 15 US-dollar.

Deadline for film og påmelding er 7. september 2016.
Selve festivalen finner sted 19. oktober 2016.
Opplysninger og påmeldingsskjema fins på nvm.org.au.

Stort lenger bort kan du knapt nok sende filmen din – så hvorfor ikke forsøke?

NOFI-International-Film-Festival

NOFI International Film Festival

blir avholdt i Armenias hovedstad Yerevan og samarbeider med Center of American New Cinema and Arts. Den er åpen for ikke- kommersielle filmer opp til 30 minutter. De legger stor vekt på å få studentfilmer, men også andre amatørfilmer kan delta. Det er en «preliminary festival» i Yerevan juni, og en «Grand Final Festival» i Los Angeles i desember.

Deltakeravgift: 15 euro for Yerevan-festivalen og 25 euro for Los Angeles-festivalen.
Website: www.nofifestival.com.
Datoer foreligger ikke ennå, men arrangørene kan kontaktes på nofifestival@gmail.com.

One-Shot-Short-Film-Festival

One Shot International Short Film Festival

I Armenia fins det også en One minute one short festival. Dette er en litt spesiell minuttfilmfestival.

For det første skal filmenes lengde ikke overstige ett minutt, og for det andre skal hele filmen være gjort i en tagning! Nettadresse: www.accea.info. Adresse for sending av film: Pavstos Buzand 1/3, 0010  Yerevan, Armenia.

One-Take-Filmfestival

One Take Film Festival

arrangeres i Zagreb, Kroatia. Som navnet på festivalen indikerer, må hele filmen være én tagning, uten klipp, overtoninger e.l. Alle typer amatørfilm kan delta, men bare én film fra hver autor.

Deadline for påmelding og sending av film er 15. juni 2016, mens festivalen går av stabelen 21-23. oktober 2016. Nærmere opplysninger står på festivalens nettside, www.onetakefilmfestival.com, hvor man også kan laste ned påmeldingsskjema. Adresse: One Take Film Festival, Trg Zrtava Fasizma 14, 10 000 Zagreb, Kroatia.

FVCL-Lichtenstein

Internationaler Videograndprix Liechtenstein

I år arrangeres denne festivalen for 22. gang. Påmelding skjer online på www.fvcl.com innen 21. september 2016, og filmene må være arrangøren i hende innen 10. oktober.

Festivalen finner sted 19. november 2016 i Ruggell, hvor de beste filmene konkurrerer om å vinne «Den gylne spade» for henholdsvis fiksjons- og dokumentarfilm, samt diplomer og spesialpriser. Nærmere regler og informasjon finnes på ovenstående internettsted.

Om skribenten

Jon Gisle

Medlem av Asker og Bærum Videoamatører. Æresmedlem NSFF. Styremedlem og mangeårig president for daværende Norges Smalfilm- og Videoforbund (NSV), styremedlem i Eurofilmer i et par dekader. Prisbelønnet amatørfilmskaper nasjonalt og internasjonalt, jurymedlem i norske og internasjonale konkurranser.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

 • Invitasjon til Klubb-NM, vårrunden 2021 1. mars 2021
  Alle medlemsklubbar i NSFF er invitert til å delta i klubb-NM, "Årets klubb", vårrunden 2021. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Årets klubb 2020 endelig klar! 11. februar 2021
  Etter en beklagelig lang forsinkelse i juryering og utregning av høstens runde i klubb-NM 2020 er resultatene endelig klare! Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Nye regler for FIAP hederstegn fra og med 2022 9. februar 2021
  Fra og med 2022 gjelder følgende for FIAP hederstegn. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Invitasjon til NM i foto våren 2021 2. februar 2021
  Velkommen til NM i foto 2021, del en, vårrunden. Innleveringsfrist er 15. mars. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Delta i NSFF og CEWEs egen fotokonkurranse 31. januar 2021
  På ny inviteres du til å delta i fotokonkurranse arrangert i samarbeid mellom NSFF og CEWE. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )

 • NFM2020-Katalogen er her! 16. september 2020
  NFM 2020 Katalogen er lagt ut Her er katalogen fra Nordisk FotoMesterskap 2020  
 • 2019 Ystad Hamn – Prosjekt 9. august 2020
  Ystad Hamn 2019 Ystads fotoklubbs Projekt över utbyggnad av Ystad hamn   Projektet har pågått sedan oktober 2017 och något slutdatum är inte bestämt. Gruppen som deltagit med bilder och fotograferat har varit nio personer. Fotograferandet har utförts i mindre grupper på oftast två till tre personer. Hamnprojektet har tidigare i bilder skildrat Ystads hamns historia från […]
 • NFM2020 Katalogen er forsinket 31. mai 2020
  NFM2020 Katalogen er forsinket Redaksjonen må dessverre informere om at katalogen er forsinket. Det skulle så gjerne stått ‘2020’ på bildet til høyre, men dere må være litt tålmodige. Vi jobber det vi kan for å få katalogen ferdig, og som et lite ‘plaster på såret’ blir katalogen mer omfattende i år. Vi har hatt […]