NM I FILM 2016


Klassen for klubbfilm skal tilpasses en ny tid. Et nytt konsept for klubbfilm vil se dagens lys til neste sommer. I mens lever eventyrlige muligheter for å lage gruppefilm i film- og fotoklubbene. Filmskapere i NSFF har nå gledet våre medlemmer med NM-filmer tredje året på rad, og filmutvalget ser frem til en ny sesong med filmprosjekter frem mot NM i film i Oslo i mai 2016.

NM i film: Gruppefilm

På samme måte som i fjor oppfordrer vi spesielt fotoklubbene til å delta. Vi oppfordrer også mindre klubber å slå seg sammen med andre, og lager film i fellesskap. Filmprosjekter tar erfaringsmessig lang tid, så det er på høy tid å komme i gang dersom målet er å delta i NM 2016 !

Når det gjelder kubbfilmkonkurransen så har denne hatt en viss nedadgående interesse, og filmutvalget arbeider med et nytt konsept for denne klassen. For NM 2016 vil klassen utgå, men det er likevel ingen grunn til å kjede seg, men fritt starte filmprosjekter internt i klubbene, for å delta med filmer produsert i felleskap (grupper). Det nye konseptet vil tidligst foreligge sommeren 2016 mht gjennomføring mot 2017.

Hvis du ikke har mulighet til samarbeid, vil minuttfilmklassen passe bedre for deg. Her deltar mange med arbeider de har gjort helt på egenhånd, og eksempler viser at det ikke nødvendigvis er de mest krevende produksjoner som går av med seieren. I fjor vant en timelapse minuttfilmklassen. Filmopplæring gjennom praktisk arbeid med filmer er den mest effektive opplæring.

Digitale fortellinger er en annen sjanger som passer godt for stillfotografer, og vi vil også i år oppfordre fotografene til å prøve seg på dette. I fjor var vinneren av klassen hverdagsfilm en digital fortelling (også kalt digital historiefortelling, og på engelsk digital storytelling).

En digital fortelling er gjerne:

 • En film bestående av stillbilder (kan også inneholde en kombinasjon av foto/film).
 • Gjerne 2-3 minutter lang.
 • Kan ha en fortellerstemme som utfyller bildene muntlig (typisk kort og ikke mer enn 300 ord).
 • Kan også støttes av tegninger, lydeffekter, musikk etc.

Dersom du er interessert i utfyllende informasjon og eksempler, har vi nederst listet opp en del lenker til nettsider om emnet.

Egenproduserte reklamefilmer og musikkvideo kan også delta i fiksjonsklassen. I tillegg er opptak fra sport, dans og andre typer kulturforestillinger også tillatt (uklipte forestillinger blir dog ofte refusert av filmjuryer).

Innleveringsfristen for NM i Film 2016 er 15. april 2016. Påmeldingsskjema med veiledning og konkurranseregler vil av NSFF Filmutvalget bli lagt ut senere på våren. Deltakelse i NM i Film koster kun kr 100,- uansett hvor mange bidrag man leverer.

Lykke til med filmarbeidet i gruppe eller individuelt!
NSFF Filmutvalget

Om skribenten

Roy Morten Gleditsch

Filmskaper siden 1970. Medlem av Bergen Fritidsfilmere siden 1980. Redaktør av NSFF Magasin fra oppstarten til juni 2016, tidligere medlem av Filmutvalget. Æresmedlem NSFF.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

 • Invitasjon til Klubb-NM, vårrunden 2021 1. mars 2021
  Alle medlemsklubbar i NSFF er invitert til å delta i klubb-NM, "Årets klubb", vårrunden 2021. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Årets klubb 2020 endelig klar! 11. februar 2021
  Etter en beklagelig lang forsinkelse i juryering og utregning av høstens runde i klubb-NM 2020 er resultatene endelig klare! Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Nye regler for FIAP hederstegn fra og med 2022 9. februar 2021
  Fra og med 2022 gjelder følgende for FIAP hederstegn. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Invitasjon til NM i foto våren 2021 2. februar 2021
  Velkommen til NM i foto 2021, del en, vårrunden. Innleveringsfrist er 15. mars. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Delta i NSFF og CEWEs egen fotokonkurranse 31. januar 2021
  På ny inviteres du til å delta i fotokonkurranse arrangert i samarbeid mellom NSFF og CEWE. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )

 • NFM2020-Katalogen er her! 16. september 2020
  NFM 2020 Katalogen er lagt ut Her er katalogen fra Nordisk FotoMesterskap 2020  
 • 2019 Ystad Hamn – Prosjekt 9. august 2020
  Ystad Hamn 2019 Ystads fotoklubbs Projekt över utbyggnad av Ystad hamn   Projektet har pågått sedan oktober 2017 och något slutdatum är inte bestämt. Gruppen som deltagit med bilder och fotograferat har varit nio personer. Fotograferandet har utförts i mindre grupper på oftast två till tre personer. Hamnprojektet har tidigare i bilder skildrat Ystads hamns historia från […]
 • NFM2020 Katalogen er forsinket 31. mai 2020
  NFM2020 Katalogen er forsinket Redaksjonen må dessverre informere om at katalogen er forsinket. Det skulle så gjerne stått ‘2020’ på bildet til høyre, men dere må være litt tålmodige. Vi jobber det vi kan for å få katalogen ferdig, og som et lite ‘plaster på såret’ blir katalogen mer omfattende i år. Vi har hatt […]