I fotsporene til Anders Beer Wilse

Kragerø fotoklubb har i det siste halve året jobbet med et mål om å avslutte 2015 med en utstilling hvor det var fokus på motiver av Anders Beer Wilse.

2015 som nå går mot slutten har vært et såkalt «Wilse-år». Det er 150 år siden Anders Beer Wilse ble født. Selv om han ikke er født i Kragerø, vokste han opp her og kalte seg alltid Kragerø-gutt. Han er også begravd i hjembyen.

Wilse er en av Norges mest betydningsfulle fotografer gjennom alle tider. Han fotograferte vesentlig landskap, og var betydningsfull i forhold til reiseliv og postkort. Det har hvert en rekke Wilse-utstillinger i 2015.

Kragerø Fotoklubb ønsket med dette å avslutte Wilse-året 2015. Utstillingen viste Wilses bilder fra Kragerø (land og by) som var tatt i tidsrommet 1900-1940. Fotoklubbens medlemmer gikk bokstavelig talt i Wilses fotspor og tok samme motivet fra tilnærmet samme ståsted.

Det er utstilt 40 bilder fra Wilse og tilsvarende fra Kragerø Fotoklubb. Bildene står sammen med utfyllende tekst om bilde og sted. Bildene av Wilse fikk vi av Norsk Folkemuseum.

Åpningen i Kragerø Kunstforening ble spesielt hyggelig og vellykket ved at Wilses oldebarn med familie var til stede og sto for den offisielle åpningen.

Utstillingen er åpen hver helg fra kl. 12–16 frem til søndag 6. desember.

Portrett av fotograf Anders Beer Wilse (1865-1949), 1892 (Nasjonalbiblioteket)
Vi har gått i Anders Beer Wilse sine fotspor og tatt bilder fra omtrent samme sted hvor han fotograferte fra for ca. 100 år siden. Wilses bilder er fra 1902 til 1942. Foto: Kristen Knudsen
Anders Beer Wilse sitt oldebarn og hans datter tok turen til Kragerø og foretok åpningen. Her med de av fotoklubbens medlemmer som bidro med bilder til utstillingen. Foto: Terje Isaksen

Kragerø Fotoklubb – med foto i fokus gjennom fire tiår

Kragerø fotoklubb ble dannet i 1971. Vi har hverken krav til fotoutstyr, kompetanse eller alder. Det eneste du behøver er en interesse for fotografi! Klubbens formål er å fremme interessen for foto som uttrykksmåte og kunstform. Komme sammen med mennesker som har samme interesse, diskutere foto og ha det trivelig sammen i et sosialt godt miljø.

Du er hjertelig velkommen til å møte opp på neste fotomøte!

Om skribenten

Arvid Randahl

Medlem og kasserer i Kragerø fotoklubb.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

 • NM i foto, Årets klubb 2021 17. november 2021
  Beste klubb i haustrunden samt samanlagt – og dermed Årets klubb 2021 – er Skodje fotoklubb. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Norgesmeister i foto 2021 17. november 2021
  Norgesmeister i foto 2021 er kåra. I år var det tett mellom 1. og 2. plass i både NM og ungdomsklassen, der berre eit poeng skiljer. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Resultat frå haustrunden NM i foto 2021 16. november 2021
  I haustrunden av NM i foto 2021 vart det levert inn 4884 bilder fordelt over 8 klassar, inkludert ungdomsklassen. Resultata er no klare. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Statistikk fra haustrunden NM i foto 16. oktober 2021
  Her er statistikk frå NM i foto, haustrunden 2021. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • To nasjonale fotokonkurranser med NSFF-poengmuligheter 9. oktober 2021
  NSFF vil minne om Digitalis 2021 og Bodø Nasjonale 2021, som begge gir poeng mot NSFF-hederstegn. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )