Portrett: Irene Osberg

Portrett: Irene Osberg
Irene Osberg

Min hovedinteresse ligger i å manipulere bilder. Det å lage motiver som ikke er mulig å fange i rammen, og uttrykke forskjellige situasjoner ved å bearbeide det i Photoshop. Jeg startet i det små med bildemanipulering i 2006, med veldig begrenset utstyr. Først i 2008 fikk jeg mitt første speilreflekskamera, og interessen min vokste da betraktelig pga.de muligheter RAW-formatet ga meg.

Men, jeg innså at jeg måtte lære meg mer om fotografering, for å kunne øke kvaliteten på elementene jeg bruker til bildene. Etter at jeg meldte meg inn i Bekkalokket Fotoklubb i 2011 har jeg fått økt interesse for fotografering generelt. I klubben ble jeg også skikkelig motivert til å delta i ulike konkurranser. Høsten 2011 deltok jeg for første gang i Landskonkurransen, hvor resultatet til min store glede ble 3 antatte.

Våren 2012 begynte jeg for første gang å delta i internasjonale konkurranser. Debuten var i Trierenberg Super Circuit, hvor jeg oppnådde 12 antatte og fikk et bilde i katalogen deres. Samme vår oppnådde jeg min første gullmedalje, det var i Landskonkurransen med bildet «Home sweet home». Resten av året deltok jeg moderat både nasjonalt og internasjonalt.

I 2013 ble jeg mer aktiv i konkurranser. Det året hadde jeg bestemt meg for å kaste meg mer ut i det. Jeg ble rundevinner av kategorien «En drøm» i NM våren 2013. Der oppnådde jeg gull, bronse og hederlig omtale, og fikk en pokal som rundevinner. Jeg fikk også Jan Baashuus Jessens pris for eksperimentell fotografering for bildet «At the playground» i samme konkurranse.

Sammenlagt har det til nå, blitt 22 priser på meg foruten antatte. 9 gull, 2 sølv, 3 bronse, 7 hederlig og 1 diplom fordelt på ca. 40 salonger i totalt 24 land, inkludert NM. I 2014 fikk jeg tildelt AFIAP hederstegn. Den sist registrerte konkurransen jeg fikk resultater fra, var 3 Gull og 32 antatte i Trierenberg Super Circuit 2014. Dette har så klart vært meget inspirerende for meg, og målet mitt er å klare EFIAP i løpet av året.

En annen ting som også inspirerer meg, er Bekkalokket Fotoklubb og medlemmene som støtter opp og motiverer hverandre.

Om skribenten

Roy Morten Gleditsch

Filmskaper siden 1970. Medlem av Bergen Fritidsfilmere siden 1980. Redaktør av NSFF Magasin fra oppstarten til juni 2016, tidligere medlem av Filmutvalget. Æresmedlem NSFF.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

Medeier Norsk Natufotofestival

Norsk Naturfotofestival

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )