Nordiske fotografer: Ole Suszkiewicz (DK)

Nordiske fotografer: Ole Suszkiewicz (DK)

Som ung startede jeg i mine forældres køkken med at fremkalde fotos i sort/hvid, men snart gik jeg over til at optage diasfilm. Da jeg engang lagde nogle dias ovenpå hinanden og dermed skabte en god virkning, så blev det min vej fremad. I mange år lavede jeg ”sandwich-dias”, og nogle gange blev de lavet om til farvepapirbilleder via Cibachrome-systemet.

Konkurrencemæssigt begyndte jeg så småt i slutningen af 60’erne, hvor jeg blandt andet fik en 2.-plads i AGFAs fotoolympiade, men der kom først rigtig gang i udstillingerne efter jeg i 1984 fik min første SDF medalje. I mange år sendte jeg næsten kun dias ud, og opnåede ud over præmier også point til FIAP- og PSA-titler, hvilket dannede grundlag for titler som MPSA, EFIAP/p og nu senest MFIAP. I Danmark har jeg opnået MSDF/g ved at skrabe point sammen over en lang årrække.

Motivvalg

Hvis man har øje for det er der jo motiver overalt, men jeg har i mange år haft nogle grundinteresser. I en lang periode var broer mit foretrukne motivområde. Så kom tunellerne og sideløbende dermed startede min cykel-periode.

Jeg kan næsten ikke lave et billede uden der er en person med i det, som oftest set bagfra eller i silhuet. Jeg ser tingene i farver – derfor har jeg kun lavet få monokrome billeder, men det er en af de ting jeg vil prøve at ændre.

Vi har jo digitale tider nu, og selvom jeg kun har lært mig nogle få funktioner i Elements giver det jo trods alt mulighed for at lave nogle billeder man ikke kunne tidligere.

Jeg kan for eksempel godt lide at lave lidt drømmeagtige eller maleriske billeder. Man skal faktisk lave det, man har lyst til og ikke, hvad andre har lyst til at se.

Ole Suszkiewicz

Om skribenten

Roy Morten Gleditsch

Filmskaper siden 1970. Medlem av Bergen Fritidsfilmere siden 1980. Redaktør av NSFF Magasin fra oppstarten til juni 2016, tidligere medlem av Filmutvalget. Æresmedlem NSFF.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

 • Statistikk fra haustrunden NM i foto 16. oktober 2021
  Her er statistikk frå NM i foto, haustrunden 2021. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • To nasjonale fotokonkurranser med NSFF-poengmuligheter 9. oktober 2021
  NSFF vil minne om Digitalis 2021 og Bodø Nasjonale 2021, som begge gir poeng mot NSFF-hederstegn. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Nytt fra Filmutvalget 9. oktober 2021
  Vi er blitt oppmerksomme på at det er et misforhold mellom invitasjonen til NM i film 2021 og hvordan dette ble utøvd i praksis. For å rette opp i dette utnevner vi derfor to norgesmestere i år. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • NSFF inviterer til webinar i konkurransefotografering og -juryering 4. oktober 2021
  NSFF inviterer til webinar i konkurransefotografering og -juryering tirsdag 12. oktober. I denne omgang inviteres alle klubber i Innlandet. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Poeng og kommentarer til antatte i årets NM i film er publisert 26. september 2021
  Resultatene fra årets NM i film er nå loggført og man kan se poeng og kommentarer i konkurransedatabasen. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )