Nordiske fotografer: Ole Suszkiewicz (DK)

Nordiske fotografer: Ole Suszkiewicz (DK)

Som ung startede jeg i mine forældres køkken med at fremkalde fotos i sort/hvid, men snart gik jeg over til at optage diasfilm. Da jeg engang lagde nogle dias ovenpå hinanden og dermed skabte en god virkning, så blev det min vej fremad. I mange år lavede jeg ”sandwich-dias”, og nogle gange blev de lavet om til farvepapirbilleder via Cibachrome-systemet.

Konkurrencemæssigt begyndte jeg så småt i slutningen af 60’erne, hvor jeg blandt andet fik en 2.-plads i AGFAs fotoolympiade, men der kom først rigtig gang i udstillingerne efter jeg i 1984 fik min første SDF medalje. I mange år sendte jeg næsten kun dias ud, og opnåede ud over præmier også point til FIAP- og PSA-titler, hvilket dannede grundlag for titler som MPSA, EFIAP/p og nu senest MFIAP. I Danmark har jeg opnået MSDF/g ved at skrabe point sammen over en lang årrække.

Motivvalg

Hvis man har øje for det er der jo motiver overalt, men jeg har i mange år haft nogle grundinteresser. I en lang periode var broer mit foretrukne motivområde. Så kom tunellerne og sideløbende dermed startede min cykel-periode.

Jeg kan næsten ikke lave et billede uden der er en person med i det, som oftest set bagfra eller i silhuet. Jeg ser tingene i farver – derfor har jeg kun lavet få monokrome billeder, men det er en af de ting jeg vil prøve at ændre.

Vi har jo digitale tider nu, og selvom jeg kun har lært mig nogle få funktioner i Elements giver det jo trods alt mulighed for at lave nogle billeder man ikke kunne tidligere.

Jeg kan for eksempel godt lide at lave lidt drømmeagtige eller maleriske billeder. Man skal faktisk lave det, man har lyst til og ikke, hvad andre har lyst til at se.

Ole Suszkiewicz

Om skribenten

Roy Morten Gleditsch

Filmskaper siden 1970. Medlem av Bergen Fritidsfilmere siden 1980. Redaktør av NSFF Magasin fra oppstarten til juni 2016, tidligere medlem av Filmutvalget. Æresmedlem NSFF.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

 • NM i Film 2020 – Norgesmester og Årets klubbb 28. juli 2020
  Norgesmester i Film 2020 er Rune Haaland, Stavanger Videoklubb Rune Haaland vant med disse premieringene: Gull – Tre dager i ørkenen (Dokumentar) Sølv – Hvorfor hest? – (Åpen klasse) Premien er : Gavekort og NSFF-Pokal Årets klubb 2020 er Stavanger Videoklubb Klubben vant med disse filmene: Tre dager i ørkenen (Dokumentar) Sander 8 år (Dokumentar) […]
 • Resultater fra NM i film 2020 17. juli 2020
  Resultatene fra NM i film 2020 er nå klare. Dokumentar- og Åpen klasse hadde flest innleveringer, mens i Fiksjonsfilm ble det dessverre levert få filmer. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Sommerbilder: ny runde med CEWE fotokonkurranse! 14. juli 2020
  CEWE Japan Photo innbyr på nytt til fotokonkurranse spesielt for oss i NSFF. Temaet er "Sommerbilder", og innleveringsfrist er 31. august. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Velkommen til 1. Digitalis 2020 5. juli 2020
  Fotoklubben Digitalkameratene inviterer til sin første nasjonale fotokonkurranse for digitale bilder. Innleveringsperiode er 1. august–20. oktober 2020. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Samanlagtresultat vårrunden NM i foto 2020 16. juni 2020
  I vårrunden av NM i foto 2020 vart det levert inn 4922 bilder. Samanlagtresultata er endelig klare og tilgjengeleg her på NSFF.no. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )

 • 2019 Ystad Hamn – Prosjekt 9. august 2020
  Ystad Hamn 2019 Ystads fotoklubbs Projekt över utbyggnad av Ystad hamn   Projektet har pågått sedan oktober 2017 och något slutdatum är inte bestämt. Gruppen som deltagit med bilder och fotograferat har varit nio personer. Fotograferandet har utförts i mindre grupper på oftast två till tre personer. Hamnprojektet har tidigare i bilder skildrat Ystads hamns historia från […]
 • NFM2020 Katalogen er forsinket 31. mai 2020
 • NFM2020-Resultater 15. mai 2020
  NFM2020-Resultater Nordisk mester i Fotografi 2020 Farger: Marc Sabat, FinlandMonokrom: Marc Sabat, FinlandAlle i NFFF gratulerer! Premierte (Awards) FargerPremierte (Awards) MonoAksepterte bilder Color og Mono(Sortert på Klass/seksjon, land og etternavn) Vinnere av ‘beste klubb’ Premie: Gullmeldalje + €1000  for hver klasse De tre beste klubbene i hvert land