Nordiske Fotografer: Roland Jensen (DK)

Nordiske Fotografer: Roland Jensen (DK)
Roland Jensen

Tekst og fotos av Roland Jensen – Fotolinsen; Silkeborg, Danmark.

Min fotohobby startede i 2008, hvor det var interessen for naturfoto, der optog mig mest. Jeg deltog for første gang i Den Nationale i 2010 med 4 billeder og fik antaget de 2.

I løbet af 2011 blev jeg mere og mere interesseret i konkurrencer og deltog i de første internationale i FIAP regí med gode resultater. Jeg deltog igen i Den Nationale og blev kåret til Danmarksmester 2011. Efter det danske mesterskab i 2011 gik det at deltage i konkurrencer mig i blodet.

Så i stedet for (hvilket var planen) at nedtrappe deltagelsen, øgede jeg den, og det blev i 2012 til 627 antagelser i danske og internationale konkurrencer. Det blev til 7 guldmedaljer, 4 sølvmedaljer, 3 bronze og 20 diplomer. Mine antagelser blev opnået i 29 forskellige lande og med 158 forskellige billeder. Jeg blev desuden Skandinavisk Mester i monocrom med fotoet Crazy Horses. Det blev ligeledes til de to titler ASDF og AFIAP.

I slutningen af 2012 besluttede jeg mig igen for at drosle lidt ned i antallet af konkurrencer, men allerede i april opnåede jeg at blive Jysk Mester 2013, hvorved min appetit igen blev vagt på konkurrencedelen. Til Den Nationale 2013 deltog jeg med 24 billeder og det blev til 15 antagelser, og igen opnåede jeg den store ære at blive Danmarksmester.

Jeg deltog igen i det Skandinaviske Mesterskab 2013 med fotoet Winter og blev jeg denne gang Skandinavisk mester i farver 2013. I 2013 har jeg opnået 662 antagelser med 122 forskellige billeder. Det er blevet til 11 guldmedaljer, 6 sølv, 7 bronze og 28 diplomer.

I 2014 har jeg ind til nu opnået at vinde det indivduelle Jyske Mesterskab 2014 og min klub Fotolinsen op- nåde at blive Jysk Mester 2014.

I august 2013 var jeg dommer i min første internationale konkurrence, 13th Malmø Exhibition 2013, i kategorien farve. Det blev til gennemsyn og bedømmelse af ca. 2.400 billeder, som blev gennemset og bedømt 3 gange. Det blev en utrolig lærerig oplevelse at se så mange forskellige fotos fra så mange dygtige fotografer.

Jeg er medstifter og medlem af Fotolinsen Silkeborg. I klubben diskuterer vi primært billeder og deltager i internationale konkurrencer. Oprindelig var det naturen og fotos af denne der optog mig. I dag er det jævnt fordelt over hele spektret med bl.a. portrætter, stilleben, presse, rejser m.v., men stadig med naturen som den største intresse.

Om skribenten

Roy Morten Gleditsch

Filmskaper siden 1970. Medlem av Bergen Fritidsfilmere siden 1980. Redaktør av NSFF Magasin fra oppstarten til juni 2016, tidligere medlem av Filmutvalget. Æresmedlem NSFF.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

Medeier Norsk Natufotofestival

Norsk Naturfotofestival

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )