Æresmedlemmer i Eidsvoll fotoklubb

På årsmøtet til Eidsvoll fotoklubb den 1. februar 2024 hadde klubbens leder, Thor Even Skjølås, en overraskelse på lur. Dette var en sak som styret hadde holdt hemmelig de siste to månedene. Det dreide seg om æresmedlemskap i fotoklubben. For styret var dette en veldig enkel sak da alle vilkår i henhold til klubbens vedtekter var oppfylt både med hensyn til antall år som medlemmer og innsats. Det var med stor respekt og ydmykhet at leder utdelte bevis for æresmedlemskapene.

Edvard og Randi Høvik ble utnevnt til æresmedlemmer i Eidsvoll fotoklubb på årsmøtet den 1. februar 2024.

Nåværende styremedlem, Randi Høvik og hennes ektemann Edvard Høvik, har vært medlem av fotoklubben siden 2004, og feirer dermed 20 års medlemskap i år. De har begge vært aktivt med i utviklingen av klubben. De har alltid vært, og er, engasjerte medlemmer med stor gjennomføringsevne for klubbens beste. I 2016 var Edvard leder og innførte et grunnleggende fotokurs, som etter hvert har blitt en tradisjon. Senere har de også gjennomført en rekke fotokurs sammen. De har en tilnærming som gir folk forståelse av hva fotografering og kamerainnstillinger er. Fotokurset deres har hele tiden mottatt gode tilbakemeldinger.

De er begge svært aktive fotografer, og deler gledelig av seg selv i klubbens møter, både med oppgaver, opplæring, bilder og refleksjoner/bildekritikk. Randi har også vært en viktig bidragsyter i arbeidet med klubbens 50-årshefte som snart er fullført.

De har hatt stor fotointeresse siden 50-60-tallet og har alltid tatt bilder. De har gått veien fra instamatic til dias og videre til dagens digitale kameraer. Det var via bekjentskaper at de ble presentert for fotoklubben, og har vært medlemmer hele tiden siden de meldte seg inn i 2004.

Det er ingen tvil om at medlemskapet i fotoklubben har bidratt til æresmedlemmenes utvikling som fotografer. Tilbakemeldinger på bilder, prøving og feiling, temabaserte konkurranser og stor takhøyde for å stille spørsmål er noen av faktorene som har påvirket positivt i utviklingen. I dagens kameraer finnes det utallige kombinasjoner for å ta et bilde, så her er det viktig å prøve seg frem – det er lov å feile og prøve på nytt! Det fine i dag er at man ikke må fremkalle bildene for å se hvordan de ser ut. Man kan velger ut det bildet som ble best.

Klubbmøtene foregår omtrent som tidligere, men er nå i en mer digital form. Tidligere hadde man mer diskusjon rundt hvert enkelt bilde, og dette er noe de begge savner. Det er en tilbakemelding dagens leder ønsker å gjøre noe med. Et annet aspekt er at den aktive medlemsmassen nesten er helt utskiftet gjennom disse 20 årene. Det har gitt mange nye erfaringer og bekjentskaper.

Ekteparet gir utrykk for at de setter stor pris på de sosiale aspektene ved å være medlem av en aktiv klubb som Eidsvoll Fotoklubb er. Fototurene som klubben arrangerer, er veldige hyggelige og lærerike.

Hva betyr så utnevnelsen æresmedlemmer for ekteparet? Kort og kort; stolthet og ydmykhet!

Klubblederen takket for innsatsen som Edvard og Randi har lagt ned i klubben de siste 20 årene og gleder seg til videre samarbeid i årene som kommer, og spesielt i 2024 under fotoklubbens 50 årsjubileum.

Om skribenten

Håkon Trønnes

Medlem i Vingelen Fotoklubb.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

Medeier Norsk Natufotofestival

Norsk Naturfotofestival

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )